Здравейте, нов съм в форума и бих искал да попитам нещо относно закупуването на автомобил.
Понеже искам да си купя VW Golf mk4 TDI 1.9 90hp 1999 и това ще ми е първата кола и не съм много наясно. Намерих в форума препоръки от сорта какво да гледаме при покупка на автомобил и там забелязах че има примерно закарване на диагностика, проверка на компресия, проба примерно 10-тина км. и т.н. Та въпроса ми е как може да стане това като колата е НОВ ВНОС и няма номера, т.е как бих могъл да я закарам до сервиз за диагностика освен паяк да ми я закара, там което е доста скъпо. Друг вариант видях като вземане на временни номера от КАТ, дали може да се вземат и след това примерно на де откаже покупко-продажбата? Въобще смятам че темата би била полезна за всеки който е решил да си купи кола от Автокъща. Плюс това търговците не са много отзивчиви с карането на сервиз.
И още нещо ако може да попитам ако някой с такъв автомобил може да ми обясни каде точно по него се намира VIN номера /номер на рама или шаси/. Търсих доста в форума, но не можах да намеря систематизирана статия за това. Така че ако някой от колегите му се пише по въпроса ще бъда много благодарен.

Купуване на автомобил от автокъща
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: Купуване на автомобил от АВТОКЪЩА
Не съм много сигурен, но 99% от автокъщите имат временни номера.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Luciano написа:Не съм много сигурен, но 99% от автокъщите имат временни номера.
Имат, но половината са изтекли. Аз моята я въртях из автокъщата 15 минути, и не я карах на диагностика, но имах късмет и излезе читава кола.
Мисълта ми е, че не винаги всичките проверки, диагностики и т.н. са гаранция, че ще случиш на кола. Не, че трябва да се пренебрегват де.
По принцип не очаквай кой знае какво съдействие от търговците.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Едно от местата, където можеш да видиш вин-а на голф 4 (поне за бензиновите де) е като вдигнеш капака и гледаш в горната част, там близо до чистачките. Понякога, ако е мръсно, се налага да отвъртиш четирите винчета горе ляво, които са за смяна на поленов филтър, за да забършеш пластмасовото прозрачно капаче. Ако се сетя ще снимам утре моя да видиш. Датата на производство да провериш, например на дъното на основния пепелник. Това място повечето от гадните търгаши не го знаят, съответно не си правят труда да сменят пепелника. Разбира се и по стъкла виж кво пише.
Иначе на горубляне по-големите автокъщи имат транзитни номера, понеже имат по доста коли едновременно. Имай предвид, че без да я закараш за диагностика и преглед на ходова част играеш абсолютна рулетка, аз така направих щото толкова и знаех, ама просто извадих късмет (да чукна на дърво). Друг вариант е да викнеш някой на място за компютърна диагностика, ама това ще е само най-основна проверка.
Ако те интересува нещо по-конкретно пиши ако искаш и на ЛС, ще се радвам да помогна доколкото ми стигат познанията (не твърде много
)
Иначе на горубляне по-големите автокъщи имат транзитни номера, понеже имат по доста коли едновременно. Имай предвид, че без да я закараш за диагностика и преглед на ходова част играеш абсолютна рулетка, аз така направих щото толкова и знаех, ама просто извадих късмет (да чукна на дърво). Друг вариант е да викнеш някой на място за компютърна диагностика, ама това ще е само най-основна проверка.
Ако те интересува нещо по-конкретно пиши ако искаш и на ЛС, ще се радвам да помогна доколкото ми стигат познанията (не твърде много

Много благодаря колеги. Ще видим дали там дето съм си харесал ще имат такива номера или ще излязат с версията че са изтекли.
Ще пиша пак като се здобия с колата
Ще пиша пак като се здобия с колата

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VIN-а можеш да го видиш и в багажника, поогледай се около резервната гума, трябва да има някъде там една лепенка на която го пише, започва с WVW..........
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”