Гуми - нови или втора употреба!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Гуми - нови или втора употреба!

Мнениеот rosen79 » Нед 19 юли 2009 9:28

Лично аз не бих продал гума на една-две,или три години.Ако карам толкова,че да се изтъркат за това време не бих ги продал,а бих ги изхвърлил.Гумата втора употреба е нож с две остриета.Не знаеш как и къде е съхранявана,не знаеш дали не е крива,или има балон.А като ги купиш вече е късно.Моето мнение е,че гуми втора употреба не трябва да се взимат,с изключение ако ги взимаш от много доверен човек,който няма да ви преметне.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 20 юли 2009 12:19

rosen79 написа:Лично аз не бих продал гума на една-две,или три години.Ако карам толкова,че да се изтъркат за това време не бих ги продал,а бих ги изхвърлил.Гумата втора употреба е нож с две остриета.Не знаеш как и къде е съхранявана,не знаеш дали не е крива,или има балон.А като ги купиш вече е късно.Моето мнение е,че гуми втора употреба не трябва да се взимат,с изключение ако ги взимаш от много доверен човек,който няма да ви преметне.

Дали е крива, може да се види при баланса, а също и балони, жаби и други ще се покажат. Тогава не я взимаш гумата.

Тия дни ще ви пусна клипче какво правят гуми Michelin pilot Sport от 2004 година, само да го заснема. Ще се окаже, че е по-добре стара гума - качествена отколкото нова измислица.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 юли 2009 12:27

Ако някой може да ми обясни,защо би продал гуми на една или две години,ще съм много благодарен.Защотото аз не съм срещал до сега някой да продава гума на една две,че и три години освен ако няма някакъв проблем с гумите.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 20 юли 2009 12:30

rosen79 написа:Ако някой може да ми обясни,защо би продал гуми на една или две години,ще съм много благодарен.Защотото аз не съм срещал до сега някой да продава гума на една две,че и три години освен ако няма някакъв проблем с гумите.

Смяна на цолажа на джантите

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 20 юли 2009 13:52

Кога ли спрях да си задавам въпроса за новите гуми? На трабанта ден след като сложих новите зимни гуми, за които ме заболя сърцето, щото ми бяха последните пари, спирачките ми изпуснаха. От 80 до 0 по надолнище спрях на ръчна на 1 педя от спрелите коли. Ми ако бях казал "абе тука тия гуми по 15лв за задни стават" къде щях да съм сега? Ми вероятно в оня хубавия парк в Малашевци....

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 юли 2009 14:20

Новата гума си е нова гума, и нищо не може да се сравнява снея.Има едно голямо НО.
Но трябва да са истински гуми,а не нови гуми за по 50лв правени някъде в някое мазе.Сто пъти предпочитам да дам 150лв за гума от колкото 50.Моя живот и живота на тези около мен,не струва 150лв на човек

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 20 юли 2009 17:12

rosen79 написа:Ако някой може да ми обясни,защо би продал гуми на една или две години,ще съм много благодарен.Защотото аз не съм срещал до сега някой да продава гума на една две,че и три години освен ако няма някакъв проблем с гумите.

- смяна на цолажа
- останали поради една или друга причина (катастрофа на колата, смяна на колата, разваляне на комплекта от 4-ри гуми и тн)
- поради същата причина, поради която някои продават 1-2 годишни коли, както и една камара други причини, които нямат своята логика :)

за летните гуми е по-добре да са маркови и качествени с достатъчно протектор (но не на 5-6+ години), пред това да са просто нови и незнайни, докато за зимните най-важното е каучука да им е мек =>за тях повече важат доводите да са нови.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 20 юли 2009 18:20

Като казвам нови гуми нямам предвид разни странни марки от Метро, Видинки или Траял. 2 годишен Мишлен ще струва малко по-евтино от нови Малоя или Барум примерно и ще има г/д същите качества. На дъжд е същото като зимата - колкото по-меко, толкова по-добре. Старите летни гуми колкото и да са запазени на дъжд са пълна мизерия. Жалко че една огромна част предпочитат за 300лв да си вземат 4 лети джанти с някакви гуми на 3 години, вместо 4 нови гуми на старите ръждясали джанти от 90та година и после се радват на джантите и марката на гумите.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”