Съвет при избора на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
eeyorefuckpooh
Автомобил:
Двигател:

Съвет при избора на автомобил

Мнениеот eeyorefuckpooh » Вто 21 юли 2009 12:59

Здравейте, още съм нов и не съм сигурен, дали тук е точното място за тази тема, но понеже видях, че има постната подобна реших да пиша.

Започвам направо. Имам 7500лв., от които 6500 мога да прежаля за возило. Бях се спрял на VW Polo 2000-2001г., но при обиколката ми из автосалоните почти всички продавачи ми казаха, че имат проблем със скоростната кутия, таблото и т.н. Четох някои от темите тук и започвам да се убеждавам, че това може би наистина(за жалост) е така. И така, в последствие след разговора ми с един мой познат притежател на автосалон, се спрях на Сеат Ибиза 2001 1.9 TDI климатроник и всички останали екстри за 6500лв. Само мотора незнам 90 или 110 коня е. Той ми предложи и Сеат Толедо 1999 1.6 газов инж. климатик, готин салон и всички останали екстри за 6300лв. И двата автомобила са в много добро състояние. Въпроси те ми са, дали тези два автомобила са добри като такива( + и - ), дали си заслужават парите или може да се намерят и по-изгодно, кой от двата е по-добрия вариант, и дали за тези пари мога да си намеря нещо по-добро?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Съвет при избора на автомобил

Мнениеот hooligan_sk » Вто 21 юли 2009 13:51

Говориш при всяко положение за Ибиза Спорт ТДИ 110ка. По-добрия мотор е това, но Толедото е един клас отгоре. Решавай какво ти трябва - ако се возиш сам или с още 1 човек - ибизата, ако искаш седан - Толедо :)

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет при избора на автомобил

Мнениеот cenitel » Вто 21 юли 2009 14:20

Колега и аз така преди 2 месеца се чудих коя кола и каква ест да избера.И аз разполагах около 5000 лв и след огледи и питане се спрях на нова лизингова кола.Новото си е ново.Ако можех с тези 6000 лв за 2-3 годинки до 18000 лв може да си купиш нова кола.Но,ако не можеш и си решил да е стара,моя съвет е така не гледай толкова дадения модел,а състоянието му.Полото е добра кола,има и някой голф 2001 за около 6000-7000 които са 1,6 мисля.Аз от опита знам,че ако е стара дизела е малко по-рискован вариант.Идва по-скъпо,но пък може да попаднеш на добро състояние.Естествено ако пък искаш сеат ибизата е добър вариант,но погледни и шкодите за 6000 лева 2000 година и фабия може и някой октавийка може да намериш.Но търсенете сега е по-малко от предлагането така,че може да вземеш нещо на поне под 20% от реалната и цена.Така,ако колата е 7000 може да я вземеш за 6000 и печелиш.Късмет.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”