лаково покритие, ГОЛФ 3

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
highstakes
Автомобил:
Двигател:

лаково покритие, ГОЛФ 3

Мнениеот highstakes » Пон 15 сеп 2008 9:25

Лудницаааа! Тая сутрин ставам и газ към работа. И нали последните няколко дена превалява такова и цялата кола на капки, първоначално не ми направи впечатление. Обаче след време като поизсъхна предния капак гледам и не вярвам - лаковото покритие се набръчкало в един сектор щото явно камъче е наранило почърхността му. Мъчих се поне да изкарам водата отдолу, ама не стафа! И сега очаквам като изсъхне да се обели моменталически. Давайте съвети, колеги! Какво да го правя това, много грозно ще стане така баш на фасноа :cry:

Потребителски аватар
highstakes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот highstakes » Вто 16 сеп 2008 8:41

:idea: ама така като се позамислиш малко май само нова боя ще му е майката..

Потребителски аватар
STRATUS
Автомобил: Golf 3 gti 16 v
Двигател: Abf

Мнениеот STRATUS » Сря 17 сеп 2008 0:47

Същата работа стана с моето VENTO,сасипаха ми предния капак с водоструиката на авто мивката на Shell К-ли( не ходете да си миете колиците там),супер близко навряли скапаната струя и ми одвяха лака още съм БЕСЕН като се сетя.!.!.! Първо минах наранения лак с щкурка 2000 после с лак в фалкон да запечата НЕСТАНА.После пак 2000 само паста НЕСТАНА.После направих боя и леко нанесах на наранените места пак паста и пак Нестана .Какви ли не измислици ме саветваха не изкам да ти ги казвам да не си сасипеш още повече колата :D и стигнах до заключението че трябва да пръсна целия капак,ходих до бояжия с хиляда кандарми и пазарлаци се нави за 100 лв да го прасне ,но така и не го праснах още си карам така.Според мене най-добре пръскане!!! Дано съм ти помогнал с нещо 8)

Потребителски аватар
highstakes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот highstakes » Сря 17 сеп 2008 9:00

Така е, колега, за съжаление няма друго лекарство освен нова боица. Обаче тука идва поредния въпрос, адже ба, дали ще могат да ми направят боята 1 към 1? Да не говорим, че е металик.. А и старата си е стара-студ, вода, слънце, каманаци, некадърни миячи.. малко или много изсветлява. Мисля си, че най-разумно ще е да направя операцията след зимата. Тогава ще споделя мнение, дай боже :)

luckysto
Автомобил:
Двигател:

Re: лаково покритие, ГОЛФ 3

Мнениеот luckysto » Пон 17 авг 2009 9:37

Колега, какво стана с боядисването. Как напасна боята да е като старата. В момента имам подобен проблем - на предния капак имам избили 2 ръжди, които с времето растяха.Предполагам вече съм закъснял много - трябваше да реагирам по-рано,но това е друга тема. Ръждите вече са с размера на 2 монети от 1 лев точно най-отпред на капака. Вече ми е ясно, че ще трябва да боядисам целия капак, но няма ли да си личи много разликата с останалата част от колата.Вярно че е бяла, но с времето е станала по-скоро жълтеникава.

DRAGSTER
Автомобил: Jetta
Двигател: CABD

Re: Не е ли по-добре .....

Мнениеот DRAGSTER » Пон 17 авг 2009 11:53

Един нов капак -на старо разбира се със същия цвят -няма ли да е по-евтино? :beer

Потребителски аватар
highstakes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот highstakes » Сря 19 авг 2009 9:55

Нов капак е решение, но не знам до колко по-евтино. А за 2 петна не си струва занимавката.
Аз лично отидох при един човек, представител на МОБИХЕЛ, който с една свирия цветови шаблони определи каква е боята. И грамотността на тоя, дето те обслужва е от значение - всяка марка автомобил си има определени цветови гами, така че по-задълбочени познания са си в плюс.
Другото, което мога да те посъветвам е да провериш серииния номер на автомибила си. Аз имам стикер на гредата на шофьорската врата, има и някъде в багажнка. Ако колицата ти е със оригинална сервизна книжка в нея също има инфо, което може да е от полза.
В твоя случай, както казваш е пожълтяла боята, сигурно ще е най-добър варианта с целенето на око.
За капак и 2 калника ми трябваше половин литър боя, която ми стъпи около 80 лева (боята е металик).
След това един квартален бояджия си свърши що-годе работата и за 200 лева боядиса всичко. Не се сещам каква му беше точно тарифата на боядисан елемент, ама то си е на пазарлък.
Съветвам те ти сам да си купиш боята и после само да ти я пръснат. Гледай да направиш манипулацията докато е топло и не вали толко често, че мойта седя няколко дена в чакане да изсъхне основата под лака преди да е зашкурят.
Дано все нещо ти е от полза :)

Успех!!!

Потребителски аватар
aleky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleky » Сря 19 авг 2009 16:52

само ше та спаси пребоядисване на капака ако искаш да стане както тряя де !

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 19 авг 2009 20:14

Няколко неща (па дано са полезни):
- на автомивка, току така, не могат да ти свалят лака с водоструйка :idea: Може само с безконтактен препарат във висока концентрация + слънце + бавене да засъхне, но само водуструйка - не. Просто не е направено качествено детайла преди това!
- боя се прави не само по номер! Един номер боя има няколко нюанса (2-3-4-20, зависи от производителя и схемата им на пръскане на колите).
- нов капак със същия цвят не е решение, по гореизписаните причини за нюансите

luckysto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luckysto » Нед 23 авг 2009 7:16

Здравеите отново. Минах през няколко магазина за авто бои и ми казаха,че за най-евтино могат да ми направят на спрей моята боя (според номера, написан на лепенка в багажника), аз съответно да си оправя и пръсна двете ръжди и след това да ида някъде да ми пастират колата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”