Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Re: Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?

Мнениеот NORX » Чет 05 ное 2009 16:56

Точно за тоя шит с компютрите си има карбураторче... дето единствената му електроника е километража и всичко е на жило и вакyум... счупят ти се скоростите-натискаш спирачките излиза маркуча-дърпаш ръчната -къса жило.. еми рядкост голяма ще е ако се случи..

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 05 ное 2009 18:42

Що ли не направят една S класа с карбураторче...всичко ръчно - сигурна работа. Тия коли нито са правени да се карат по 100 години, нито да се подържат със стотинки. Надали на правилно подържана 5 годишна кола се ебава електрониката.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 05 ное 2009 19:00

За подлъганите от заглавието пояснявам-касае се за катастрофа на човек с психични проблеми с нает "Опел-Астра" с ръчна скоростна кутия.Между другото беше в началото на годината,няма ли вече някъде някаква информация от техническата експертиза?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 06 ное 2009 16:23

dobrin написа:Стига глупости, естествено, че ще спре, освен ако не е 12 цилиндъра 500 к.с.
Имах Пасат автоматик, и понеже съм експериментатор, пробвах до каква степен може да издържи спирачката на газ при потегляне. Да ви кажа резултатът? Педалът на спирачката блокира в крайно долно положение, май някакъв сервизен режими, при който автомобилът се отдели от място само при обороти над 3500 и едва достигаше скорост около 10 км/ч. След пускане на газта веднага спираше. Става въпрос за 1.9 TDI 130 к.с., въртящ момент около 310 Нм. При това без да съм дръпнал ръчната. Едва успях да освободя с ръце педала на спирачката.
Колега, ако беше прочел линка, щеше да видиш какво са пробвали хората:
Ускоряват Луксъс до 120км/ч и държейки газта набиват спирачки.
Колата намалила до 20-30км/ч, пуснал спирачката и пак ускорил - и втория път НЕ УСПЯЛ ДА СПРЕ.
На третия път спирачките въобще не държали от прегряване - почнали да се съживяват чак след няколко минути.
Просто ми се видя поучително... все съм знаел че не е добра идея да спускаш на нулева със спирачки, но лично аз не съм си давал сметка колко важно може да е да не си натоварваш излишно спирачките!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”