Колеги, имам въпрос, свързан с дълъг престой на колата:
Ще заминавам за чужбина и 4 месеца няма да я карам. Въпросът ми е дайте съвети за най-оптимално запазване на колата през този период. Както знаете една кола се разваля най-вече като не се кара. Смятам да се пали веднъж седмично и веднъж месечно да се разхожда.
Дайте други съвети за обгрижване. Става въпрос за зимата до началото на лятото.

Голф 3 паркиран
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Голф 3 паркиран
дай аз да я карам да не се разваля
шегувам се естествено.мисля че е достатъчно да се пали веднъж седмично 

-
- Автомобил:
- Двигател:
абе по добре е вдигни на трупчета ше смачак гумите,един приятел беше в чужбина година и нещо и аз е припалвах и чат пат е изкарвах от гаража оабче акто си доидее лелелел цялата кола подскача гумите се беха деформрали макар и напомпани така че ако ти стои колата в гараж вдигаи я на трупчета е и гумите ако ти са хубави ако са некои балатумки нем асмисъл и по често проветряване на гаража и така а колата няма да загние наше VW са здрави
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Свали акумолатора 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам гараж, забравих да кажа.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Аз лично бих дал 100-тина лева за гараж или платен паркинг, но ще спя спокоен!
Иначе на 2-рата седмица почват да липсват поетапно - бленди, халогени, лайсни, решетки и т.н.
Примери много!
А иначе, гумите добре напомпани, махнат акумулатор, и тва е!
Иначе на 2-рата седмица почват да липсват поетапно - бленди, халогени, лайсни, решетки и т.н.
Примери много!
Последна промяна от yoan4o на Вто 29 дек 2009 18:58, променено общо 1 път.
- SANTOS 2107
- Автомобил:
- Двигател:
Евентуално както каза много правилно колегата преди мен дай колата си на платен паркинг или гараж
Друга алтернатива е това което правя аз- имам роднини живеещи в къща с двор. Не ми е удобно да им използвам гаража и за това вкарвам колата в градината, вдигам я на трупчета и я покривам с едно рекламно пано на Mtel от билборд. То е доста дебело, не пропуска нито влага нито слънце. Става за целогодишво покривало. Проблема е, че е малко късо и предната и задната броня се виждат и ги мокри водата, ама това не болка за умиране. Слагаш трупчета отгоре и колата заспива.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Оптималното е ако някой от семейството ти примерно ходи до магазина с колата или нещо от сорта. И е добре да помислиш за паркинг - ако примерно някой ти счупи прозореца след 4 месеца колата може да не става за нищо.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
yoan4o написа:Аз лично бих дал 100-тина лева за гараж или платен паркинг, но ще спя спокоен!
Примери много!
Подкрепям!!!Ако имаш колега,някое аверче на което имаш доверия му я дай да я кара,щото ще седи и ще гние.Ако нямаш такъв вариянт,блан Б-платен паркинг!
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Хубаво е да се разхожда отвреме-навреме, защото амортисьорите почват да ръждясват и след това изпускат.Зимните гуми се деформират повече, щото са по-меки. Ако имаш, сложи летни.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
pavlingm написа:Хубаво е да се разхожда отвреме-навреме, защото амортисьорите почват да ръждясват и след това изпускат.Зимните гуми се деформират повече, щото са по-меки. Ако имаш, сложи летни.
Колега мисля се филмираш едва ли за 4 месеца ще стане това

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
mitakathvp написа:pavlingm написа:Хубаво е да се разхожда отвреме-навреме, защото амортисьорите почват да ръждясват и след това изпускат.Зимните гуми се деформират повече, щото са по-меки. Ако имаш, сложи летни.
Колега мисля се филмираш едва ли за 4 месеца ще стане това![]()
чудеса се случват не само по коледа,900 кинта за близо 4 месеца броя един авер дет не кара колата,цялото окачване здаде багажа,де що имаше гума и се е*а мамата,хубаво че гумите бяха за смяна че тях не ги брой,за тва поне 1 път седмично да се кара поне 1-2 км
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дай ключовете на някой роднина или доверен приятел да я поразхождат от време на време
това е най-доброто решение

- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Щом нямаш гараж, колега, давай ключовете на баща ти или някой братовчед да я припалва през 5-6 дена, ако има възможност и да се покарва по 10-15 км да се развърта маслото малко, спри я по-далеч от дървета ,че като духне вятър някой път и падат клони-млони, ще строшат някое стъкло, може да издерат колата ..
И си поднови каското, ако изтича през това време докато те няма ,че някой да не те изненада .... 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”