Акумулатор за дизел на бензинова кола
Акумулатор за дизел на бензинова кола
Може ли да се ползва акумулатор с характеристики 72АН и 680А стартов ток на бензинова кола ? Има ли опасност да се развали нещо по електро- или друго оборудване, или да се намали живота на акумулатора ?
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Акумолатор за дизел на бензинова кола
fikata написа:Може ли да се ползва акумолатор с характеристики 72АН и 680А стартов ток на бензинова кола.Има ли опасност да се развали нещо по електро- или друго оборудване, или да се намали живота на акумолатора.
Няма какво да развали. Има опасност обаче да не се зарежда добре и да замине по-бързо.
Погледни си алтернатора или предписанията на производителя дали и е по силите на колата този акумулатор.
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Аз съм с такъм акумулатор вече 3 година и никъф проблем нямам алтернатора ми е 70 А колата е Г3 1.4 Ми
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Може,аз съм така... 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Няма какво да му стане все пак по-голям акумулатор значи че и по-бавно ще се разреди.Все пак и при дизел и при бензин алтернатора след запалване дозарежда САМО тока който се е използвал при паленето.При бенз. въртиш повече, но и компресията и товара са малки, при дизела компресията и товара са големи, но пали от четвърт-с две думи, но проблемо. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”