Спиране от движение
Спиране от движение
Глобиха ме днес по тъмно за неработещ фар (свети само габарита). Разминах се само с фиш, но имаше приказки за спиране от движение на колата. Интересува ме какво става ако рекат да ме спират от движение и искам да обжалвам случката - има ли шанс да се разколебаят или да е основание за отлагане на спирането? Не е за друго, ами да ме карат по никое време да търся пътна помощ да мести колата ми се вижда крайно неприятно особено ако не е съществен поводът.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спиране от движение
Най лесно ще ти е да си носиш резервна и при такъв случай да си я смениш на място и куките да го д....т
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Акоа фара ти не свети И ТИ И ПОЛИЦАИТЕ ( пиша го в множествено число) защото попринцип са 2-ма или повече, та втория полицай се оказва очевидец и обжалването ти заминава на вятара, а ти се радвай, че си се разминал с фиш иначе после трябва да ходиш в КАТ да ти правят преглед ( обстоен) на колата и чак така да ти я пуснат пак в движение.
ПП: Плати си фиша и си оправи крушката и си свиркай
ПП: Плати си фиша и си оправи крушката и си свиркай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Как ще спрат колата от движение за изгоряла крушка 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Как ще спрат колата от движение за изгоряла крушка
що да не я спрат. в закона си има точка в която е описано при какви повреди не можеш да продължиш движението. не отричам, че е пресилена мярка. ако си бил в града, можеш да се обадиш на някой да ти донесе крушка за да смениш изгорялата или да им кажеш, че оставаш на място докато не стане светло. те едва ли цяла нощ ще стоят да вардят там.
Rad3v написа:Акоа фара ти не свети И ТИ И ПОЛИЦАИТЕ ( пиша го в множествено число) защото попринцип са 2-ма или повече, та втория полицай се оказва очевидец и обжалването ти заминава на вятара, а ти се радвай, че си се разминал с фиш иначе после трябва да ходиш в КАТ да ти правят преглед ( обстоен) на колата и чак така да ти я пуснат пак в движение.
Точно се радвам, че се разминах само с фиш

За обжалването ме интересуваше в такъв смисъл, че при ляв здрав фар и десен на габарит е малко пресилено да се спира от движение. В същото време ако има процедурна хватка с обжалване поне да отложа спирането за момента да се прибера на ход е някаква полза - затова питах.
vw_golf_4_tdi написа:можеш да се обадиш на някой да ти донесе крушка за да смениш изгорялата или да им кажеш, че оставаш на място докато не стане светло. те едва ли цяла нощ ще стоят да вардят там.
Ако това е вариант, на който не могат да се опънат мисля че е добро решение. Интересува ме ако се случи пак да знам някакъв авариен изход, че с пускане в движение после става прекалено пресилена работата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако можеш да отстраниш повредата на място и фиш не могат да ти напишат.
мен са ме спирали от движение.заради затъмнени стъкла-всички
слагат ти лепенка на предния джам,имаш право да караш 24 часа още.
ама за фар тея са те шашкали само.
слагат ти лепенка на предния джам,имаш право да караш 24 часа още.
ама за фар тея са те шашкали само.

На фишовете пише "ще платя в 7-дневен срок" - какво става ако не платя или платя на 10-тия ден?
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
Мисля че става акт
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:

П.С.На 30 ноември на баща ми са написали акт за неработещ фар.Докато отстранявал повредата(с удати и юмруци)ушевите се въртели около него и само "скимтяли за пари",но в крайна сметка му шибнали акт.В момента в който е била остранена повредата(изглежда е имало слаба връзка някъде и като е хлопнал капака се е оправил)колата вече е била спряна от движение.В акта пише,че връщат талон на МПС №ХХ,защото повредата е остранена.Решението от акта беше 50 лева и 4 точки.Извода от цялата работа-реши ли Ушев да те "наведе" ще го направи...за мен остава утехата,че съм почти изряден(като изключим сенника на предното стъкло

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре де ,ами ние с китайските ксенони
кво правиме ако изгори крушка и ме спрат куките
треа и резервна ксенонка и баласт ли да си купим
Според мене са се заяждали с тебе , или по скоро са се правили на интересни

Според мене са се заяждали с тебе , или по скоро са се правили на интересни

-
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ATD
- Контакти:
Един написа:Глобиха ме днес по тъмно за неработещ фар (свети само габарита). Разминах се само с фиш, но имаше приказки за спиране от движение на колата. Интересува ме какво става ако рекат да ме спират от движение и искам да обжалвам случката - има ли шанс да се разколебаят или да е основание за отлагане на спирането? Не е за друго, ами да ме карат по никое време да търся пътна помощ да мести колата ми се вижда крайно неприятно особено ако не е съществен поводът.
Искали са бакшиш, не ти ли е ясно. И на мен ми натряскаха акт, а дори имах и резервна крушка. Естествено след акта вече не бях опасен за движението.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
По закон можеш да отстраниш повредата на място, ако не успееш имат право да ти спрат колата, да ти напишат акт и да я пуснат след отстраняване на повредата.POLO PAVLETI написа:Е добре де ,ами ние с китайските ксеноникво правиме ако изгори крушка и ме спрат куките
треа и резервна ксенонка и баласт ли да си купим
![]()
Пък ти с каквото искаш карай като крушки.
Можеш да си носиш резервни обикновени.
В темата Актове, давности, закони, разяснения съм цитирал точно къде го пише.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”