Спиране от движение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Спиране от движение

Мнениеот Един » Вто 12 яну 2010 20:36

Глобиха ме днес по тъмно за неработещ фар (свети само габарита). Разминах се само с фиш, но имаше приказки за спиране от движение на колата. Интересува ме какво става ако рекат да ме спират от движение и искам да обжалвам случката - има ли шанс да се разколебаят или да е основание за отлагане на спирането? Не е за друго, ами да ме карат по никое време да търся пътна помощ да мести колата ми се вижда крайно неприятно особено ако не е съществен поводът.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Спиране от движение

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 12 яну 2010 20:49

Най лесно ще ти е да си носиш резервна и при такъв случай да си я смениш на място и куките да го д....т

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Вто 12 яну 2010 20:50

Акоа фара ти не свети И ТИ И ПОЛИЦАИТЕ ( пиша го в множествено число) защото попринцип са 2-ма или повече, та втория полицай се оказва очевидец и обжалването ти заминава на вятара, а ти се радвай, че си се разминал с фиш иначе после трябва да ходиш в КАТ да ти правят преглед ( обстоен) на колата и чак така да ти я пуснат пак в движение.
ПП: Плати си фиша и си оправи крушката и си свиркай :)

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 12 яну 2010 20:52

Как ще спрат колата от движение за изгоряла крушка :063:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 12 яну 2010 21:01

KirilGeorgiev написа:Как ще спрат колата от движение за изгоряла крушка :063:

що да не я спрат. в закона си има точка в която е описано при какви повреди не можеш да продължиш движението. не отричам, че е пресилена мярка. ако си бил в града, можеш да се обадиш на някой да ти донесе крушка за да смениш изгорялата или да им кажеш, че оставаш на място докато не стане светло. те едва ли цяла нощ ще стоят да вардят там.

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Вто 12 яну 2010 21:12

абе винаги трябва да имаш резервни крушки в колата,както и резервна гума :D

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 12 яну 2010 21:26

Rad3v написа:Акоа фара ти не свети И ТИ И ПОЛИЦАИТЕ ( пиша го в множествено число) защото попринцип са 2-ма или повече, та втория полицай се оказва очевидец и обжалването ти заминава на вятара, а ти се радвай, че си се разминал с фиш иначе после трябва да ходиш в КАТ да ти правят преглед ( обстоен) на колата и чак така да ти я пуснат пак в движение.

Точно се радвам, че се разминах само с фиш :)
За обжалването ме интересуваше в такъв смисъл, че при ляв здрав фар и десен на габарит е малко пресилено да се спира от движение. В същото време ако има процедурна хватка с обжалване поне да отложа спирането за момента да се прибера на ход е някаква полза - затова питах.

vw_golf_4_tdi написа:можеш да се обадиш на някой да ти донесе крушка за да смениш изгорялата или да им кажеш, че оставаш на място докато не стане светло. те едва ли цяла нощ ще стоят да вардят там.

Ако това е вариант, на който не могат да се опънат мисля че е добро решение. Интересува ме ако се случи пак да знам някакъв авариен изход, че с пускане в движение после става прекалено пресилена работата.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 12 яну 2010 21:58

Ако можеш да отстраниш повредата на място и фиш не могат да ти напишат.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 12 яну 2010 22:17

мен са ме спирали от движение.заради затъмнени стъкла-всички
слагат ти лепенка на предния джам,имаш право да караш 24 часа още.
ама за фар тея са те шашкали само. :screwy

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 19 яну 2010 0:55

На фишовете пише "ще платя в 7-дневен срок" - какво става ако не платя или платя на 10-тия ден?

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Вто 19 яну 2010 1:15

Мисля че става акт

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Вто 19 яну 2010 1:27

:не: Май само си пише,че преминава в акт.Преди 6 месеца ми написаха фиш,защото нямах жилетка и все още не е платен.Преди да продам миналата кола редовно ме спираха,защото регистацията не беше тукашна.Обстойно проверяваха документите,както и са правели справки в КАТ-връщат ми книжката и талона.Ако имах акт нямаше да ми връщат всеки път талона :да:
П.С.На 30 ноември на баща ми са написали акт за неработещ фар.Докато отстранявал повредата(с удати и юмруци)ушевите се въртели около него и само "скимтяли за пари",но в крайна сметка му шибнали акт.В момента в който е била остранена повредата(изглежда е имало слаба връзка някъде и като е хлопнал капака се е оправил)колата вече е била спряна от движение.В акта пише,че връщат талон на МПС №ХХ,защото повредата е остранена.Решението от акта беше 50 лева и 4 точки.Извода от цялата работа-реши ли Ушев да те "наведе" ще го направи...за мен остава утехата,че съм почти изряден(като изключим сенника на предното стъкло :lol: ,но и за там съм си приготвил една реч,ако намекнат нещо :D )и мога да се опитам да предотвратя такава злоупотреба с дадената им власт :!:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 19 яну 2010 11:05

Е добре де ,ами ние с китайските ксенони :banghead: кво правиме ако изгори крушка и ме спрат куките :screwy треа и резервна ксенонка и баласт ли да си купим :?
Според мене са се заяждали с тебе , или по скоро са се правили на интересни :dummy:

stoyanz
Автомобил: Голф 4
Двигател: ATD
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Вто 19 яну 2010 11:25

Един написа:Глобиха ме днес по тъмно за неработещ фар (свети само габарита). Разминах се само с фиш, но имаше приказки за спиране от движение на колата. Интересува ме какво става ако рекат да ме спират от движение и искам да обжалвам случката - има ли шанс да се разколебаят или да е основание за отлагане на спирането? Не е за друго, ами да ме карат по никое време да търся пътна помощ да мести колата ми се вижда крайно неприятно особено ако не е съществен поводът.

Искали са бакшиш, не ти ли е ясно. И на мен ми натряскаха акт, а дори имах и резервна крушка. Естествено след акта вече не бях опасен за движението.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 19 яну 2010 12:33

POLO PAVLETI написа:Е добре де ,ами ние с китайските ксенони :banghead: кво правиме ако изгори крушка и ме спрат куките :screwy треа и резервна ксенонка и баласт ли да си купим :?
По закон можеш да отстраниш повредата на място, ако не успееш имат право да ти спрат колата, да ти напишат акт и да я пуснат след отстраняване на повредата.
Пък ти с каквото искаш карай като крушки.
Можеш да си носиш резервни обикновени.
В темата Актове, давности, закони, разяснения съм цитирал точно къде го пише.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”