Издърпване на греда на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Издърпване на греда на автомобил

Мнениеот vladohist » Съб 20 фев 2010 12:41

Здравейте колеги, дано да съм в правилния раздел. Става въпрос за мой познат, който след малко проблеми с колата си на стенд се установи че е имала удар отдясно, вследствие на който има изкривяване на дясната греда. Та въпросът ми е-има ли вариант с издърпване на стенд да се оправят нещата, и какви рискове има това издърпване или както там се води точно, понеже при завой надясно се получава приплъзване на дясното колело.Благодаря на всички отзовали се, ако има някакво значение колата е Мерцедес

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Издърпване на греда на автомобил

Мнениеот freestyler911 » Съб 20 фев 2010 22:27

Вариант има. Такова хидравлично изтегляне правят при Дунев до Технически, на картинга. Гледах един кайен как го изтеглят. Процедурата е проста. Пробиват се дупки на местата където ще се дърпа, и се вкарват едни подложки отвътрешната страна и се натяга хидравлично, като колата е анкерирана и хваната със сапани за земята. Ако е нужно финно изпъване , а не грубо, те мисля че имат и стен и ще трябва леко изтегляне, тест на стенд, после пак леко изтегляне и стенд и така докато влезе в релси.

Поздрави.!@

Потребителски аватар
bonibo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonibo » Нед 21 фев 2010 7:53

Бая сложно е както го обясни....но ефекта ще е почти никакъв успех все пак :applause:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 21 фев 2010 8:31

bonibo написа:Бая сложно е както го обясни....но ефекта ще е почти никакъв успех все пак :applause:

Не съм съгласен. Мой познат купи голф с удър отзад. Мислеше че ще мине с тенекеджия и боя, но се оказа че колата се е усукала. Незнам къде я прави ностана идеално. Не беше при Дунев, но аз там съм виждал процедурата наживо.

Ако има интерес колегата мога да питам за адрес на тоя сервиз.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 21 фев 2010 9:10

На тоя стенда за изправяне на криви купета му викат дозер. И цените са доста солени. Можеш да се поровиш в гугъл и ще видиш хем каде го има, хем за телефони да питаш за цени.

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Нед 21 фев 2010 22:54

значи отиваш при някои тенекеджия и го питаш дали има дозер ако има разбирате се за цена и ти я изпъва само това е начина с дозер и моита кола лятото след удар я изпъваха с дозер стана перфектно

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”