първо се извинявам ако проблемът е дискутиран някъде, но не можах да открия..
Та ситуацията е следната - миналата година си купих жилище и март месец си смених постоянния адрес да ми е там. Преди това адресът ми беше в община Изгрев, сега съм към община Лозенец. След това към края на годината пратих приятелката ми да плати данъка на колата, при което и казали, че не ми излиза данък при проверка на ЕГН-то и и дали някаква декларация, която трябвало да попълня. Преди това няколко години съм си плащал данъка към община Изгрев без проблеми. Помислих, че справките им идват по общини в началото на годината и затова в Лозенец няма нищо за 2009-та и че през 2010 ще изляза и ще си платя за двете години. Днес приятелката ми пак е ходила и не само, че пак не излизам, а са и казали, че освен въпросната декларация, трябва да си сменя талона на колата в КАТ (миналата година като ходи не и бяха казали такова нещо)

Нужно ли е наистина да ходя до КАТ да си сменям талона на колата, за да мога да си платя данъка и принципно какво се случва като си смениш постоянния адрес и съответно личната карта