И аз да се оплача

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: И аз да се оплача

Мнениеот Dead man » Вто 11 май 2010 17:36

Може ли малко и аз да се изкажа ???

Всеки си говори каквото си знае...Негово право е... :да:

Аз имам доста опит в тези неща.Имам предвид пешеходец срещу кола/водач.

Преди известно време ударих майка с дете.Отивах на работа,сутринта рано,с чисто нови зимни гуми,накладки и дискове на 1500 км,но не ми стигна по-малко от 30 см за да ги избегна... :banghead:
Ударих ги с малко над 40 км/ч... :deal

Жената тичаше за да хване трамвая.Държеше детето.Тя не гледаше пътя,гледаше трамвая...Изкочи зад един голям стълб и се затича диагонално на кръстовището.На нея и беше червено,на мен зелено... :deal
Имам и свидетел,който се е обадил за инцидента,малко след като го направих аз...
Доста време мина,Кат ми писаха че съм ги ударил на пешеходната пътека,което беше лъжа от майката..Аз обжалвах..И спечелих...После КАТ обжалва и сега си чакам решението,но 99% пак ще съм аз виновен....Нали съм водача,а те винаги са виновни...
Не ми е за парите или точките,а защо след като има свидетел който казва че е минала на червено,КАТ ме наказва ??
Има закони за водачите,а за лудите пешеходци няма ?? :banghead:

Аз ако мина на червено с колата ме глобяват поне 80 лева и ми взимат 8-10 точки,а какво става като пешеходец мине на червено ??

НИЩО....Може да стане нещо ако тогава го удари кола...Тогава да... :deal

Пожелавам на всички да помислят и тогава да пишат.. :012:
Със здраве и на никой да не му се случва да мине по моя път... death

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 11 май 2010 17:44

IceHeart написа:Колега, карай в Града със 90км/ч и после казвай че пешеходците са виновни!

Ставаше дума за цариградско, "колега"

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 11 май 2010 17:49

Dead man написа:

Колега искренно съжалявам за случката, на никой не пожелавам такова нещо! Дори и на най-големият ми враг!
Нека помислим малко логично колега! Я си представи същата ситоация! Обаче самата жена може да бърза да закара детето си на лекар! Или самата жена е психично болна? С две думи (Куковица на хоризонта) А както знаем такива са доста защитени от закона спрямо нас, не че ги защитавам но тъй като ние сме със превозно средство ни е задължено да спрем! Не искам да те обиждам но мисля че в тази ситоация ти трябва да си на 100%-та готов каквото и да стане! Без оправдания! Защото е могло да ги убиеш! Ударил си ги със 50 км/ч явно си карал със 75км/ч което не е позволено за града! Вярно е че вскички бързаме но не това е начина! Всички правим грешки, както аз ония ден згазих куче въпреки че наковах спирачките и дръпнах ръчната. Колата от 80км/ч (извън града) я заковах на място замоче кучето го ударих по главата със бронята и му се разтече мозака по колата като фтасало мляко родопея! Така че в повечето случай ние сме виновни! Да чукна на дърво това ако беше човек, направо съм си чист убиец! Пък да не казвам колко пъти сам заобикалял пияни хора който ходят на бялата линия! Ужас, затова трябва да сме на щрек защото имаме уръжие в ръцете си! :012:

maxpayne написа:
IceHeart написа:Колега, карай в Града със 90км/ч и после казвай че пешеходците са виновни!

Ставаше дума за цариградско, "колега"

Относно колегата писал по-горе! Според теб колега тази скорост за цариградско ли е? При положение че нямаме обезопасени пътища и сигурни коли, камо ли бързи рефлекси! Трябва да сме много бдителни да преценяваме ситоацията метри пред нас, а не в последният момент да му мислим, тогава няма накъде! Нищо лично но карайте по бавно! И да видим дали ще има бутнати хора!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 11 май 2010 17:59

Това което ми каза полицая на огледа няма да го забравя НИКОГА :

По-добре беше да ги беше убил,отколкото да останат живи..Сега ти почват мъките... :deal

По-късно разбрах че е прав...Колкото и гадно и долно да звучи... :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 12 май 2010 8:26

Dead man написа:Това което ми каза полицая на огледа няма да го забравя НИКОГА :

По-добре беше да ги беше убил,отколкото да останат живи..Сега ти почват мъките... :deal

По-късно разбрах че е прав...Колкото и гадно и долно да звучи... :banghead: :banghead:

Има едно такова нещо в България, което се нарича "несъобразена скорост", която може да е равна и на 2 км/ч, така, че и с 10 да ги беше ударил, все тая щеше да е! Дано да има промяна скоро, имам надежда. Дотогава господ да ни пази от пияни шофьори и от неразумни пешеходци :не:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 13 май 2010 22:17

Всички са виновни. Никой не спира на пешеходните пътеки, които рядко се виждат (както автора на темата написа тази пред тях е изтъркана, а светофара не работи), за сметка на това пък и повечето пешеходци пресичат на 10 метра от пътеката и то при идващи коли. Кофтито е че за прост шофьор глобата е голяма, за прост пешеходец - никаква или в най-лошия случай 20лв. Дори с 40 да караш, като изскочи на 2м някой олигофрен, че гонил рейса или нещо от сорта - спиране няма.

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пет 14 май 2010 1:23

Сашко казвала съм го и пак ще го кажа,много съжалявам за случката,не си виновен знам!

Velko написа:От няколко месеца живея в квартал Левски в столицата.Тук всеки втори е състезател и не признава никакви правила.Улицата пред нас е тясна,ограничението е 40 а съм виждал хора,които по моя преценка минават със 100!

По темата: Легнал полицай?!? :roll: обади се в общината,разкажи горе долу и да ти кажат какво може да се направи,после пък ако няма развитие си имаме господари на ефира,ако ти обърнат внимание,защото там имат много поръчки :wink:

А иначе,имам един перфектен случай!Един ден решавам да си пресичам бул.Цветан Лазаров на светофара,който е с бутонче и под негоо точноо една голямааа пешеходна пътечка.Една жена пред мен натиска копченцето на светофара,реакция никаква,пробвам и аз,не иска...решаваме да минаваме няма коли .... стъпвам на линията,която разделя платната да изчакам да мине една кола и тръгвам да минавам и от там се появява един засилил се (с около100 км ) млад господин с червен голф 3 и почва да ми свири неистово с клаксона,(ние с жената бяхме пресекли почти и другото платно)Аз естествено,не съм от най мирните хора и му показах конфигурация от 3 пръста с преобладаващ среден и казах че майка му е страшна.Той от там скача на спирачкитее,свират накладки,дискове,гуми се пилат и на 300 метра след мене слиза и почва да ми крещи "Амааа овцооо що пресичаш на червено"(светофара не сменяше на зелено)Аз се обърнах и му казах "Ми защото не беше зелено" после ми каза "Ще ти счупя главата" и аз му казах "Ми ела да те видим" След тази моя реплика каза за мама хубави неща,качи в колата и си тръгна!Имаше около 6 човека на спирката,естествено всеки си мълчеше...
Та извода ми е,че понякога и водачите на мпс не са в час! :beat_butt2 и са си виновни... :wink:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 14 май 2010 1:40

Bubetooo написа:Една жена пред мен натиска копченцето на светофара,реакция никаква,пробвам и аз,не иска...решаваме да минаваме няма коли ....

Всички пешеходни светофари, които имат бутон, се активират с известно закъснение, 10-20-30сек, както е настроен. Също има и таймер ако току що е било зелено и някой пак натисне се изчаква да мине зададеното време преди да светне пак зелено.

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пет 14 май 2010 1:42

maxpayne написа:
Bubetooo написа:Една жена пред мен натиска копченцето на светофара,реакция никаква,пробвам и аз,не иска...решаваме да минаваме няма коли ....

Всички пешеходни светофари, които имат бутон, се активират с известно закъснение, 10-20-30сек, както е настроен. Също има и таймер ако току що е било зелено и някой пак натисне се изчаква да мине зададеното време преди да светне пак зелено.

Този светофар го ползвам от както е там,повярвай ми чакахме 3 мин поне... :wink:

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Пет 14 май 2010 9:55

Мене много ме е страх, когато спирам на пешеходна пътека, поради простата причина, че почти никой не спира и може някой да ме натресе отзаде ;) А бтв ония ден във Варна до Пикадили Младост правя ляв завой пред мене един бус и той прави ляв обаче спира и пуска 2 момчета ( пешеходци) да минат пред него, естествено идваше едно МБВ за направо и познайте какво щеше да стане с момчетата т.е с едното щото другото претича по-бързо следователно тоя с бмв-то спря на зелено и щеше да набие тоя с буса дет ги е пуснал, защото той е виновен, че ги пуска да пресичат все пак не е сам на пътя ;) Така че отваряите си очите не на 4 а на 8 ако е възможно ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”