Климатика, включва и изключва през 30-40 секунди?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Климатика, включва и изключва през 30-40 секунди?

Мнениеот KARMANN » Съб 29 май 2010 19:47

Никога не съм имал кола с климатик и незнам как е нормално да работи, на въпросната кола и липсваше компресора, след като я окомплектовах, днес я заредих при един майстор.Нямаше течове, зареди я с фреон R 134, количеството беше измерено с електронна везна и климатика заработи. На прибиране усетих, че колата тръгва, след няколко секунди леко се спъва и усетих, че компресора включва и изключва. Духа студено, но ми се струва, че не е както трябва, имам стаен термометър и с него измерих температурата на струята, беше 11 градуса.
Ще се радвам ако имате предположения каква е причината или това е нормална работа.
Мерси!

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатика, включва и изключва през 30-40 секунди?

Мнениеот br1lata88 » Съб 29 май 2010 20:07

нормално е да го усещащ при градско първа втора че се включва и исклюячва извънградско няма да го усещаш
тея 11 гр на коя степен ти беше вентилатора
на мен при затворена клапа да варти само въэдуха в купето и първа степен на вентилатора с електронен термометар от тея за хл виттрини беше 3 4 гр

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Нед 30 май 2010 12:09

Сега ходих пак до човека, закачи манометрите и ми показа на левияя манометър как пада налягането при повишаване на оборотите(което било сигнал че може да има запушване на системата) трябва да бъде сменен дехидратора и да бъде промита системата с азот.Това е заключението. Иначе, има табелка на колата, на която си пише да се използва фреон 134 и количеството 650 гр.
Покарах я в това състояние, не изстудява хубаво и бая затормозява двигателя.Няма да го пускам повече, ще отида и на друго място да видим какво ще направят.

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Нед 30 май 2010 13:30

От къде в София ще мога да си купя нов дехидратор?

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Пон 31 май 2010 20:06

Autofrostcomfort бул. Европа 70 мисля че беше.Каква еколата?

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 31 май 2010 20:36

Що си мисля, че ако напълниш системата с фреон с уплътнител, може и да се разминеш с по-голям ремонт?

http://www.autozone.com/autozone/catalo ... +Stop+Leak

AC Stop leak, ама незнам дали у нас може да се намери...

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Пон 31 май 2010 20:41

Kalin72 написа:Що си мисля, че ако напълниш системата с фреон с уплътнител, може и да се разминеш с по-голям ремонт?

http://www.autozone.com/autozone/catalo ... +Stop+Leak

AC Stop leak, ама незнам дали у нас може да се намери...

неще свърши работа това ако проблема е от пропуск

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 31 май 2010 20:53

Казвам, че си струва да опита, вместо да се хвърля на скъп ремонт. Аз по този начин успях да спася климатика на първата си кола :) Изкара ме още две лета без никакви проблеми :)

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Пон 31 май 2010 21:37

Утре ще обикалям да видя каква е ситуацията с дехидрататорите, ако въобще ще е нужен климатик за това лято, че като слушам прогнозата за времето, май по-силно парно ще трябва:)

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Пон 31 май 2010 21:49

KARMANN написа:Сега ходих пак до човека, закачи манометрите и ми показа на левияя манометър как пада налягането при повишаване на оборотите(което било сигнал че може да има запушване на системата) трябва да бъде сменен дехидратора и да бъде промита системата с азот.Това е заключението. Иначе, има табелка на колата, на която си пише да се използва фреон 134 и количеството 650 гр.
Покарах я в това състояние, не изстудява хубаво и бая затормозява двигателя.Няма да го пускам повече, ще отида и на друго място да видим какво ще направят.

левия манометър е за ниско налягане,нормално е стрелката да пада,с азот не се промива системата,с азот може да я надуе при евентуален пропуск и да разбере той от къде е.Системата се промива с фреон,това никои няма да ти го направи ,щото ще ти вземе една шапка пари.И последно стрелката трябва да отива на вакуум,тогава евентуално ,според зависи и температурата която отдухва може да се каже че има запушване.
Поздрави.

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Пон 31 май 2010 21:56

аз за това го питах на коя степен на вентилатора му дава 11 гр ако е на втора трета с тоя термометар дето мери си е напълно нормално
все пак не очакваи за 3 4 минути в колата да стане хладно ас климатик градско още не сам вкл няма смисал освен ако не работиш в колата

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Вто 01 юни 2010 21:24

Дехидратор не намерих, все на поръчка са за момента, но си купих нова капилярка със цедчицата и действително моята беше замазана, сложих новата днес, а старата я измих, може и от нея да е бил проблема.Като има развитие ще пиша.

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Съб 05 юни 2010 17:52

Колеги, от днес климатика работи. Дехидратор така и не намерих, но един приятел ми предложи да поразкачим системата и да видим дали пък няма запушване.Така и направихме, оказа се че надувайки с уста по маркучите, въздуха си минава свободно, имаше и игла в кутийка с мрежичка в една от тръбите, но си беше чиста. Сглобихме си всичко, този мой познат се занимава с хладилници, има манометри и вакуум помпа. Вакуумира системата, върза манометрите и пусна фреон, след малко запалихме колата и климатика тръгна, но по обичайния начин, тръгва и изключва след кратко време.Продължихме да допълваме фреон и климатика заработи стабилно, но на около 1000 оборота.Започна да духа хладно и спря да изключва, като подам газ, ниското налягане пада и компресора пак изключва, допълнихме още и така в един момент достигнахме до положение в което климатика си заработи и спря да изключва.По-точно изключва понякога но може би това е нормално. Мерих със стайния термометър температурата от духалките: 22 градуса навън, в купето беше около 26, запалих колата държах оборотите около 1800-2000 и за много кратко достигнах около 5 градуса, след това температурата падна малко под 5, може би 4,5 и компресора изключи. Пробвах го няколко пъти през деня. Иначе системата ми е точно тази http://karmannn.snimka.bg/automobiles/k ... 995680.big
Имам ли ТРВ или не?
Мерси!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”