кой е по-надеждният автомобил
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Re: кой е по-надеждният автомобил
A ценовата разлика в ремонта на независимо окачване, спрямо "архаичния" мост е "само" два пъти в полза на моста. Производствените разходи също са повече. Пасата - цаля предница (тампони, маншони, шарнири) с труда от мене - 70лв, задница, 30лв. Нисан 100нх - предница 80лв, задница още толкова. Това са цени с отстъпки и без труд. Японката дава повече зор при правене на всичко. Няма спор, че изпипват нещата. Няма спор и, че ги правят неудобни за ремонт (разбира се не, като френско или италианско). Цените на частите вече не са такъв проблем, въпреки, че за не толкова масовите модели, продължават да искат цифра. И нещо много характерно за японеца - гние, гние, гние!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ако се сравняват коли от годините на голф 3-гният.По-новите японски обаче не гният, само гърнето им ръждясва.Няма и много течове от двигателя и скоростната кутия.То дори мерцедес дето винаги има 30години гаранция против корозия гние.
Въпреки, че съм във Фолксваген форум с ръка на сърцето си казвам че японеца е незаменим, има няколко изключения разбира се.Но като двигатели, здравина, окачване, устоичивост на пътя,КАЧЕСТВО мисля са ненадминати.Друг е въпроса как стоят нещата в Бг-чакаш за части, доставки, оскъпяване и т.н.В послендо време като цени взеха да си идват на мястото, но загубеното време наистина е доста.Единствения минус на всички японски коли до момента без последните нови модели Мазда,Хонда и Тойота е това, че ръждата ги яде яко, не чак като опел-с една идея по-бавно но наистина е срамота.Друг е моемнта ч епоради философиите на японските марки самите автомобили с адоста по-ниски и сравнено немските машини не са многоо за България с тези трапове особено зимата.Говоря примерно за Акорд,Мазда и Пасат, пасат-а е с по-голям просвет.Често спорим сразни френдове коя е идеалната кола, аз бих я систематизирал така:тенекии,безопасност,корозоустоичивост-Ауди;двигатели, окачване, надеждност на пътя-Хонда,Тойота,мазда,дизайн .........според предпочитанията;цени за поддръжка -като за Москвич или Лада
.За съжаление такава кола не е измислена още 

-
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:Често спорим сразни френдове коя е идеалната кола, аз бих я систематизирал така:тенекии,безопасност,корозоустоичивост-Ауди;двигатели, окачване, надеждност на пътя-Хонда,Тойота,мазда,дизайн .........според предпочитанията;цени за поддръжка -като за Москвич или Лада.За съжаление такава кола не е измислена още
+100

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”