Въпрос за преден лагер и каре
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Въпрос за преден лагер и каре
Здравейте колеги имам едно питане,значи ситуацията е следната-днес сменях на село в гаража ляв къс накрайники ляв външен маншон на карето и десен вътрешен маншон + десен преден лагер.С първите 2 нямаше проблеми но вторите две ми зеха здравето особено лагера.Както и да е сменихме всичко и тръгвам си аз и на първия завой като натиснах леко спирачката се чу едно чук-чук-чук лекичко и зависещо от скороста а като отпусна педала се чува леко фъс фъс фъс като че ли пренатегнат лагер или задържащи накладки.Та питането ми е колко трябва да се стегне лагера-тук там казват че се стяга здраво със тръба един метър дори намерих тука из темите за поло от аутодатата следното "За предна главина : стягате на 200Nm ,развивате на 360 градуса,стягате на 50 Nm и после затягате на 45 градуса" Има ли нещо вярно в това и може ли някой да погледне в аутодатата кво пише че си преинсталирах компа и не съм я слагал още.Колата е толедо ако има значение а лагера е от двете страни със зегерки.А другия ми въпрос е вътрешното каре има ли значение как ще се сложи в смисъл между фланеца на маншона и на дифа ,да не би да съм го сложил наопаки.Утре ще я качвам на канала да гледам вижда ли се нещо.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Въпрос за преден лагер и каре
Мдаам проблема май се реши вчера цяла вечер мислих кво може да съм забравил или объркал и се сетих че май не съм стегнал джантата след като махнах крика
да са е*а в главата.Тая сутрин стегнах хубаво и минах 10 тина км без странични звуци,май наистина ще се окаче че метър тръба стига да се затегне гайката.Темата може да се счита за приключена.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”