въпрос за audi
- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
въпрос за audi
колата е 2.5 tdi, '99 година! по едно време се качвам, паля и при превключването от паркинг към директна, при преминаването през задна и неутрална ми светна надпис service! и въпросът е какво ще да е това, ясно проблем, но има ли представа някой за какво да се готвя? утре съм на майстор, но реших и тук да се конслултирам! по време на движение няма никакви индикации! маслото на мотора е сменяно преди 1000 километра!
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: въпрос за audi
А маслото на ск. кутия?
Внимавай много с този мотор, има едни пулчета, които се износват и могат да паднат от местата си и става мазало.... потърси си инфо и сервиз, задължително. Ако имаш въпроси, пиши на лс Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
трябва си диагностика,така на гадаене нищо не може да се каже.
Този мотор е известен като душегуб
,или както го наричат в ауди форума-мъртвородения,много скъп за обслужване,с износващи се валове,трябва да му се следи филтъра на картерната вентилация/запушва се и от там идват много главоболия/,но пък много приятен за магистрално каране.Сервиз може да ти е изписало при проблем от скоростите или при двигателя-така,че диагностика задължително.
Този мотор е известен като душегуб

- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
аз днес ходих при един, закачи го за нещо и каза, че проблема не е нито в кутията, нито в мотора! изтри някаква грешка, която даваше, но продължи да излиза това - присветва за секунди просто! утре, надявам се, ще ми сменят маслото на кутията и да видим как ще се развият нещата! иначе всичко останало от горенаписаното ми е ясно! просто колата я имам от месец, преди това съм имал джета и голф, 16v, а там нещата са доста по - простички!
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Да не е INSP? Предварително зададените интервали за смяна на масло и проверка на автомобила? На мен при палене ми изписва INSP и после на мястото на дневния километраж си пише service
Те не са само на километри, мисля че се задаваха и на време, може да е минала 1 година от последния service. Не мисля, че е проблем ако свети този надпис, по-скоро ако светне нещо горе на борда е по-стресиращо антифриз,масло,мотор в жълто...

Това е сигнализация за нужда от инспекция, която предварително е била зададена като интервал от километри или време (защото в дебелите книги пише, че масло се сменя или на хх хиляди километра или след една календарна година) в паметта на таблото. Има вероятност когато сте си сменяли маслото при бай Гошо на долната улица срещу 5лв услугата той да не е имал нужната апаратура (и най-вероятно знания) за да зададе на ново нужните параметри на този интервал и за това в момента ти сигнализира In1 (примерно). Нормално In1 се наглася на 10 или 15 хиляди километра "според зависи". Принципно In2 се задава за 30'000км когато човек трябва да погледне и други неща по колата, дори в сервизните книжки е отбелязано "Голяма инспекция" всеки път на този интервал. Тя включва общ преглед на състоянието на автомобила от това дали имаш достатъчно течност в чистачките до дали ти работи парното/климатика.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Вижте на скоростната кутия датчиците,няколко датчика има по нея,гумените им уплътнения се пълнят с вода,оттам шашка управлението на компа!
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Koлега спокойно, всичко ти е ОК.И на моето ауди като го купих ми излизаше service, докато не го занулих по описния в книжката на колата начин.Разрови се из нета и ще намериш инфо.Скивай тука: http://www.audiforum.ca/general-audi-di ... thout.html
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”