Гуми за 4motion?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Гуми за 4motion?

Мнениеот k_garchev » Пон 13 дек 2010 17:24

hooligans написа:е що ни питаш тогава?
така или иначе и да кажем не, пак ще караш с тях...
За мен е недопустимо да се кара с различни гуми, пък да не говорим за 4motion :screwy

Защото ако всички ми бяха дали съвет да са еднакви като на постоянно зацепеното 4х4 със сигурност щях да купувам други!В момента коалта е с 18-ки зимни гуми и предните горе долу стават,но задните са на галош!не мога да я вкарам в пътя!Как се включи задния мост и тръгва да ме изпреварва!Много е нестабилна!

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 13 дек 2010 17:27

JC написа:
Извинявай колега но да имаш 4MOTION и да го караш с разл. гуми ... явно е въпрос на лични наблюдения вече .
А оная глупост, че предните да со по-големи от задните :horror: :horror: :horror: че да не лъжел халдекса :horror:

Имам автомобила от един месец,дори по-малко!Тези гуми са ми от предната четворка!

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 13 дек 2010 17:28

k_garchev написа:
За мен е недопустимо да се кара с различни гуми, пък да не говорим за 4motion :screwy

Защото ако всички ми бяха дали съвет да са еднакви като на постоянно зацепеното 4х4 със сигурност щях да купувам други!В момента коалта е с 18-ки зимни гуми и предните горе долу стават,но задните са на галош!не мога да я вкарам в пътя!Как се включи задния мост и тръгва да ме изпреварва!Много е нестабилна!

Именно, точно затова трябва да са еднакви, а и защо караш с безбожно скъпи зимни гуми на 18 цола, та ти можеш и на 15 или 16 да слезеш, не се заяждам просто ми е интересно :D

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 13 дек 2010 17:32

Съжалявам, че няма да мога да изрецитирам сумата му и термини и факти, но озни ден говорих с един приятел, който ходил на Subaru срещи каза, че е било много важно 4-те гуми да са еднакви като модел и шарка, сравнително износени за да няма проблеми за колата. Също, че е можело и да се кара с 4 различни, но не е препоръчително за колата и след примерно 5000 км нещо много скъпо ще сдаде багажа...Колега, може да провериш в техният форум за подобна тема! :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 13 дек 2010 17:33

JC написа:
k_garchev написа:

Именно, точно затова трябва да са еднакви, а и защо караш с безбожно скъпи зимни гуми на 18 цола, та ти можеш и на 15 или 16 да слезеш, не се заяждам просто ми е интересно :D

Така купих автомобила!Беше със зимни гуми на 18-те и аз реших да слизам на 15-ки!Въпреки че май ще са му малки,но имам такива гуми!Така или иначе утре ще ходя да купувам лети джанти и май ще взема 16-ки и ще намеря зимни 16-ки втора употреба,че нови много ще ми натоварят бюджета за този месец и ще пусна за продажба зимните 15-ки!

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Пон 13 дек 2010 20:01

ще се включа и аз с едно питане, дано колегата не се сърди! става въпрос за ауди, 4х4! искам да минавам на 17 - ки или 18 - ки не съм решил още и питането ми е може ли да са различна ширина джантите? примерно 8,5j отпред и 10j отзад съответно с различни по височина гуми? или да взимам 4 еднакви и да не се занимавам с глупости?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 13 дек 2010 20:08

yori написа:ще се включа и аз с едно питане, дано колегата не се сърди! става въпрос за ауди, 4х4! искам да минавам на 17 - ки или 18 - ки не съм решил още и питането ми е може ли да са различна ширина джантите? примерно 8,5j отпред и 10j отзад съответно с различни по височина гуми? или да взимам 4 еднакви и да не се занимавам с глупости?

Според мен вторият вариант, иначе не знам с разли размери как ще ги докараш до абсолютно еднакъв диаметър, а и разл.ширина гуми на куатро.... не ми допада нещо, нека и колегите да кажат 8)

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 13 дек 2010 20:26

yori написа:ще се включа и аз с едно питане, дано колегата не се сърди! става въпрос за ауди, 4х4! искам да минавам на 17 - ки или 18 - ки не съм решил още и питането ми е може ли да са различна ширина джантите? примерно 8,5j отпред и 10j отзад съответно с различни по височина гуми? или да взимам 4 еднакви и да не се занимавам с глупости?

Няма проблем колега,радвам се че питаш!Относно ширината незнам,но височината на гумите трябва да е еднаква!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 13 дек 2010 20:26

Категорично съм против на Ауди Куатро да се слагат различни размери гуми. При различен размер ще имаш различи линейни скорости на задната ос, спрямо предната. Това означава ошашкване на диференциала и съответно торсена да се опитва да изравни скорости. Да продължавам ли?

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Пон 13 дек 2010 20:30

благодаря! няма да си правя експерименти и ще търся еднаква ширина!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 13 дек 2010 20:41

В момента коалта е с 18-ки зимни гуми и предните горе долу стават,но задните са на галош!не мога да я вкарам в пътя!Как се включи задния мост и тръгва да ме изпреварва!Много е нестабилна!

то има предписание до 10 000 да се въртят гумите по схема за да се износват еднакво Вие с различни го карате да кара па купете си синхра и 4motion и тогава давайте компетентни мнения
4 еднакви :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 16 дек 2010 21:57

Рещих че няма да ги качвам тези гуми!Така или иначе трябваше да купувам джанти и днес взех 16-ки и сега ще търся гуми за тях!15-те отиват в раздел продава!

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 18 дек 2010 16:08

Голфа вече е с 16-ки джанти и гуми MARSHAL DOT2009!Като танк е!Има огромна разлика!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”