НаноВит - някой да сподели....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

НаноВит - някой да сподели....

Мнениеот xalerrelax » Пет 03 дек 2010 19:10

Интересува ме някой да сподели информация.
Четох в Ауто Билд за него и днес се разрових в нета , но нищо конкретно.
Някой да разкажи отзивите от него върху неговата кола.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: НаноВит - някой да сподели....

Мнениеот веселин » Нед 05 дек 2010 0:55

Подари ми го за Коледа mhihi , и ще ти разкажа :да:
Шегувам се! :wink:
Има един форумен колега във БАН - JoroHondata, който е Докторант-технолог в Института по металознание - беше писал относно добавките и тяхното действие ... ако се интересуваш прати му лично :да:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 05 дек 2010 10:22

Интересува ме реалното действие на продукта , а не научни трудове.
Ако нещата , които пишат са реални стойностти си заслужават 150 лв.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 05 дек 2010 11:05

твърди се, че нещо прониква в атомите на метала, променя свойствата на слоя (този слой става по- мек), и от там променя триенето- това са някакви обяснения, които не могат да бъдат доказани !И какъв е механизма и кой точно елемент дифундира в метала- в момента има начини за изследване на много тънки слоеве в металите, и ако една фирма иска да даде такава информация- винаги може да го направи. При липсата на разумно обяснение защо и с какво се подобрява структурата на метала аз лично отхвърлям добавката като нещо полезно за двигателя.
Дано Жоро не ми се обиди , че му цитирам част от личното му съобщение към мен
http://www.msh-nanovit.bg/index.php?id=4

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 05 дек 2010 11:07

Интересно :roll:
Ще пробвам да намеря истинските му цени и ще пиша каква точно е ситуацията :lol:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 05 дек 2010 11:34

Валидността на TUV сертификатите на тая магическа бъркоч е изтекла преди година и половина - що така? :gruebel
П.С. За сметка на това валидността на публикуваните на немския им сайт е изтекла само преди дни
:)

liddon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liddon » Пет 17 дек 2010 14:43

icoico написа:Валидността на TUV сертификатите на тая магическа бъркоч е изтекла преди година и половина - що така? :gruebel
П.С. За сметка на това валидността на публикуваните на немския им сайт е изтекла само преди дни

Само за информация - валидността на тестовете на TUV не изтича. Само сертификата се подновява всяка година. Едно нещо или действа или не. Следкато веднъж са казали, че има ефект , и формулата не е сменяна всичко си е валидно.

liddon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liddon » Пет 17 дек 2010 14:55

веселин написа:твърди се, че нещо прониква в атомите на метала, променя свойствата на слоя (този слой става по- мек), и от там променя триенето- това са някакви обяснения, които не могат да бъдат доказани !И какъв е механизма и кой точно елемент дифундира в метала- в момента има начини за изследване на много тънки слоеве в металите, и ако една фирма иска да даде такава информация- винаги може да го направи. При липсата на разумно обяснение защо и с какво се подобрява структурата на метала аз лично отхвърлям добавката като нещо полезно за двигателя.
Дано Жоро не ми се обиди , че му цитирам част от личното му съобщение към мен
http://www.msh-nanovit.bg/index.php?id=4

Nanovit® образува в зоните на триене нанокристални структури във вид на самовъзстановяващ се микромодифициран слой по повърхността на метала, като се използва самата енергия на триене. Този слой има трайна и еластична структура, която динамично се разрушава и възстановява, като остава в определено равновесие. По повърхността на триещите се части се формира траен и еластичен антифрикционен слой с продължителен ефект на действие и нисък коефициент на триене. Това покритие се създава в процеса на триене на металните повърхности и представлява метало-органично съединение, което намалява чувствително износването и удължава многократно сроковете на експлоатация.

Кратка информация за Motor-Renovator NanoVit®
Активните компоненти на Motor-Renovator NanoVit® осигуряват продължителна защита от износване на двигатели на леки и товарни автомобили при пробег до 200 000 км. след употреба или в продължение на 3 до 5 смяни на масло. По повърхността на триещите се детайли на двигателя се формира траен и еластичен антифрикционен слой с продължителен ефект на действие и нисък коефициент на триене. Това покритие намалява износването и удължава сроковете на експлоатация на двигателите. NanoVit® не променя състава на смазочните масла и е съвместим с всякакви масла. NanoVit® действа и след смяна на маслото.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 19 дек 2010 19:48

liddon написа:
icoico написа:Валидността на TUV сертификатите на тая магическа бъркоч е изтекла преди година и половина - що така? :gruebel

Само за информация - валидността на тестовете на TUV не изтича. Само сертификата се подновява всяка година. Едно нещо или действа или не. Следкато веднъж са казали, че има ефект , и формулата не е сменяна всичко си е валидно.

Да, ама се подновява след съответните тестове...и заплащане естествено,а не ей-така на юнашко доверие :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 19 дек 2010 20:07

освен това ако след време се установи, че продукта има пагубно действие, какво правим ? все още ли има сертификат ? ;)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 19 дек 2010 20:19

Ludia написа:освен това ако след време се установи, че продукта има пагубно действие, какво правим ? все още ли има сертификат ? ;)

Защо все се.еш в темите на хората .
Не смятам да карам колата си 100 години и не карам Бентли.
Още повече , че щом питам , си поемам отговорността - най - много да стане за ремонт.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 19 дек 2010 20:28

xalerrelax написа:
Ludia написа:освен това ако след време се установи, че продукта има пагубно действие, какво правим ? все още ли има сертификат ? ;)

Защо все се.еш в темите на хората .
Не смятам да карам колата си 100 години и не карам Бентли.
Още повече , че щом питам , си поемам отговорността - най - много да стане за ремонт.

:shock :shock :shock
ама нямах това предвид, разбрал си ме погрешно. Моя пост се отнасяше за TUV сертификата попринцип, и това как се подновява, а не за конкретния продукт :roll:
извинявам се ако съм те засегнал нещо :beer

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 19 дек 2010 20:36

Разбрах те много добре , но ако се зачетеш в първия ми пост на темата ще разбереш , че я разводняваш.
Питам за конкретни отзиви.
А относно сертифицирането - едва ли TUV(до колкото съм чел) е като сертифицирането тук.
:beer

liddon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liddon » Чет 23 дек 2010 11:35

Вече много хора са го ползвали и са доволни. Има доста добри отзиви и в Германия, Холандия и Англия. Печели първа награда на немското автомобилостоене, има награда от Мерцедес, Опел и Мазда. Вижте на сайта на производителя www.msh-nanovit.de
Защо винаги търсим под вола теле!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”