Качествен антифриз ? От къде ?
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
Re: Качествен антифриз ? От къде ?
Един път като го нагласиш с антифриз (и дестилирана/дейонизирана вода) си караш целогодишно с него, за да нямаш повече такива проблеми. И като стане на 2,3 години - смяна с нов
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
ceci4 написа:Един път като го нагласиш с антифриз (и дестилирана/дейонизирана вода) си караш целогодишно с него, за да нямаш повече такива проблеми. И като стане на 2,3 години - смяна с нов
Градски, ще сменям тези дни радиатор и искам да сменя и охладителната течност. След като излея сегашната кафява (и ако от Грийнпийс не ме разстрелят!) съм навит да купя хубав антифриз - би ли споделил от нашето градче препоръки за антифриз, като цена, марка и място, защото онзи ден се набутах с ментак - ама така и така ще го махам и не ме е яд. А предполагам, че определено е по-добре да се налива дестилирана/дейонизирана вода, но може ли някой да ми обясни защо? Благодаря предварително!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:А предполагам, че определено е по-добре да се налива дестилирана/дейонизирана вода, но може ли някой да ми обясни защо? Благодаря предварително!
Заради същата причина заради която слагат Калгон в пералите

А дестилираната вода е един вид "мъртва"вода -чиста H2O.....
Макар че аз ползвам антифриз BMW немски и на гърба му ясно си е показно да се разрежда със чешмяна вода:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”