Въпрос за дерегистрация на автомобил.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
straus
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за дерегистрация на автомобил.

Мнениеот straus » Пон 27 дек 2010 20:33

Значи от както почина баща ми преди няколко месеца остана голф-чето за мен. До сега го карах регистриран на негово име, гражданска на негово име и полицията не са ми правили проблеми. След няколко месеца експлоатация обаче разбрах, че колата не си струва, само наливам пари в нея. Цялата е ръждясала, двигателя е целия в масло, по ходовата част също има много неща да се правят, абе като цяло по-добре да търся друга кола. Та тук идва проблема с дерегистрацията, не знам дали има данъци за плаща, не знам дали въобще съм длъжен да ги плащам след като колата се води на негово име, отделно в КАТ дали мога да я дерегистрирам като представя документ за наследство. Въобще цялата процедура ми е непозната и ще съм много благодарен ако някой ми помогне. :oops:
извинявам се ако съм писал в грешния раздел

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: Въпрос за дерегистрация на автомобил.

Мнениеот LuIS » Пон 27 дек 2010 20:52

отиваш в общината, гледаш какви данъци се дължими за тая кола, ако те устройват ги плащаш.. с бележката за платен данък, номерата на колата и талоните отиваш в КАТ и я БРАКУВАШ.

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Пон 27 дек 2010 21:01

това ми е ясно, обаче не е на мое име, това ме притеснява :/ поне едно пълномощно да имах

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 27 дек 2010 21:05

straus написа:това ми е ясно, обаче не е на мое име, това ме притеснява :/ поне едно пълномощно да имах

Изкарваш смъртен АКТ на лицето (Баща ти) и всичко правиш без проблем!

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Пон 27 дек 2010 21:11

имам смъртен акт и удостоверение за наследници, предполагам че ще ми свършат работа... сигурно ще искат водя майка ми и сестра ми с мен защото се дели на 3-мата
сигурен съм че в крайна сметка пак ще ме разкарват до един куп институции докато свърша цялата процедура, българската работа винаги е била такава :(

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”