Проверка за акт от преди години.. как?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
DaGa
Автомобил:
Двигател:

Проверка за акт от преди години.. как?

Мнениеот DaGa » Пет 26 фев 2010 13:59

вече стават почти 3 години от както ме спряха и искаха да ме проверят за аклохол, аз отказах, прибраха ми книжката и талона, написаха некъв акт но копие на мен не ми дадоха, само ми дадоха бележка да отида за кръвна проба. Аз не отидох /сега не ми се обяснява по какви причини./. И от тогава до ден днешен нито честитка, нито постановление нито нищо не е идвало в пощенската ми кутия! Та въпроса ми е че искам да проверя какво става с книжката ми. То вече почти 3 години са се минали аз си чакам чинно нещо да ми дойде, да ида да си платя ако трябва ама не.... То сигурно ако е имало наказание и то е изтекло, ама точно това искам да проверя! какво ми става с книжката. То и друго се чудя, то полицайте ми прибраха книжката и талона- хубаво, ама после си ме пуснаха сам с колата да ида да дам кръвна проба!? нито тръгнаха след мен нито нищо. Та се чудя да не са ми метнали книжката и талона някъде, че не им се е занимавало и аз сега само да седя и си чакам.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Проверка за акт от преди години.. как?

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 26 фев 2010 14:57

Ти ме уби бе човек! Мислех че съм прочел всичко вече у тоя форума ама това :shock
не може да ми го побере акъла как става. Те ти взимат книжката, ти 3 години чакаш да ти дойде нещо!
Провери в КАТ дето ти се води книжката, за нея, изтекли или активни актове трябва да са там.

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пет 26 фев 2010 18:33

Трябва... но въпроса ми е защо копие от акта на мен не са ми дали? и дали книжката ми изобщо е стигнала до КАТ

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 26 фев 2010 20:16

Едно е сигурно, че са занесли книжката в РПУ-то, не вярвам да са си мислели че ти няма да се сетиш за нея 3 години.От там вече :roll: Може и да прашлясва във въпросното РПУ, може и да е един господ знае къде. Единственото решение е да тръгнеш да си я търсиш, в РПУ-то където са ти я взели, в КАТ дето се водиш на отчет и така. Ако я няма, а в данъчното нямаш актове за плащане,решение е да я обявиш за изгубена и да си извадиш нова :063:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 27 фев 2010 11:20

А как караш в момента без книжка???

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Съб 27 фев 2010 16:35

vasstop никъде не съм написал,че в момента шофирам. Чинно си чакам 3 годинки да ми дойде нещо по пошата да знам какво да правя, ама те на - нищо не е идвало. То вече за тия 3 години съм си изтърпял наказанието,което долколкото знам е 18 месеца отнемане на книжката.

К.Одаджийски В районното трудна работа, след като не ми дадоха копие от акта няма как да ги знам от коет РПУ са били. Остава варианта с КАТ и мисля в понеделник да ида да вида. И аз си мислех за варианта ако ми кажат в КАТ,че нямам наложени глоби и наказания, да обявя книжката за открадната / не изгубена защото ще ми тръснат някоя глоба/ и да си я изкарам, то надявам се така да стане. Само ме притеснява,че колегите от ситроен форума споменаха нещо,че нищо че е минало вече толкова време и давността би трябвало да е изтекла отдавна, като отида в КАТ и там ако примерно ми изкарат акта/от който аз така и не получих копие/ наказанието ще започне да тече от мометна в който ми го връчат, което в тоя слуачй значи още 18 месеца... Незнам и аз.. да ме пита човек най-важното, що не отидох да дам кръв, или най-малкото да си искам копие от акта. Тя книжката не ми беше толкова належаща, но сега се налага да купувам кола и трябва да видя как да оправя нещатата.

Благодаря Ви и на двамата за отделенето време.

П.С. Мисля да купувам Кади, бихте ли дали някавки мнения + и - за този модел, от по новият ще е и задължително 4(5) врати 1,9 дизел

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 27 фев 2010 20:06

За кадито - карал съм няколко стотин километра такова неща, возил съм се много. Нисък товарен ръб, много място, отзад е на ресори - вози много гадно - като Чавдар, предните две места са идеални за път. Иначе другото си е VW т.е. здраво.

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Съб 27 фев 2010 21:42

колега не се учудваи живеем в България

миналата година бях в същия филм направих грешката да се кача да карам пил :beat_butt2 и едно такси ми отне предимство а карах над ограничението и хубаво вэеха ми книшката
след два месеца получавам писмо че далжа 360лв на эастрахователите като виновен эа птп то а веэт за книшката никаква и започвам да я иэдирвам първо в рила нашто мвр отговора эашо идваш тук ходи в благоевград
отивам в Благоевград кадето ми я вэеха и там служителката на гишето ми прави скандал эащо сам отишал при нея а не в Рила връщам се пак в Рила и ми каэва че нямя решение при нея и трябва да исчакам да пристигне при което я питам от каде от Благоевград
след това ходя секи месец и решение не идва а имам право да обжалвам решението но тъи кото токово все още нямя нямя как да стане
и така решение не идва 7 месеца :banghead: :banghead: :banghead: и зех да се побърквам и права луд скандал в районото и след малко получавам устен отговор че ми е отнета эа 9 мес и накаэание 300 лв
отивам да си я вэема след накаэанието обаче книшката и решението оште ги нямя :banghead: звани по телефона и ми каэва че книшката е в кюстендил отивам там и служителката ми каэва защо идваж тук трябва да е в рила и и казвам че ме испращат от там и эе да рови иэ папките и след малко с учудване а ето я някои е эабравил да я иэпрати :banghead: дава ми банкова сметка да платя и се окаэва че глобата вместо 300 е 500 лв като аэ в мен нямям толкова
връщам се эа пари плащам и ми дава книшката беэ талона :banghead: каде е талона сигорно е в рила аиде пак на рила эа талона та филма в тая даржава е пълен цирк успех с откриването

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 27 фев 2010 21:59

Отиди и пусни молба за проверка на контролни точки.Те ще ти кажат дали е внесена като глоба.Ако нямаш такава глоба пусни молба за изгубени документи и си вземи нова книжка.

Ако изчакаш още малко може новата ти книжка да е биметрични данни.

Потребителски аватар
plamen_iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_iv » Пон 01 мар 2010 22:53

Не са ти дали копие от акта, защото ти си отказал да го подпишеш и не ти се дава и копие от акта. Книжката си я търси по местоотчет,тоест от там където са ти я издали! Като си кажеш ЕГН-то и ще ти кажат къде ти е книжката, дали имаш влязло в сила наказателно постановление и глобата!

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Нед 02 яну 2011 21:32

Малко закъснял отговор, но не съм отказвал да подпиша акт :) напротив подписах го без възражения

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 02 яну 2011 21:39

DaGa написа:Малко закъснял отговор, но не съм отказвал да подпиша акт :) напротив подписах го без възражения

И кво стана с книжката? Вече станаха 4-ри години mhihi

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Нед 02 яну 2011 21:45

Пухаха как ще ти вземат книжката бе аверче ? Нямат право... Само талона могат !

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 02 яну 2011 22:03

KadROo написа:Пухаха как ще ти вземат книжката бе аверче ? Нямат право... Само талона могат !

При употребен алкохол ти я взимат на място!

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Пон 03 яну 2011 1:26

При употребен алкохол да.. но при отказ за тест с дрегер... надали... вече книжката си е в мен де... и да.. беше затрита в девета глуха :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”