Скапан бензин на OMV, Shell и др.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Скапан бензин на OMV, Shell и др.

Мнениеот mupk0 » Сря 12 яну 2011 14:05

neon написа:
mupk0 написа:....Както колеги знаете(предполагам) горивата се държат на водни възглавници.Като се зарежда всичко става бълвоч и принципно 3 часа след зареждането всичко се утъява както си му е реда.Може и от това да е......

Евала колега! :bowdown А газта има въглищна подложка! А в комбинация с мазут става най-добре!

Говоря за бензините и нафтите.Ако не вярваш провери.Питай някой познат да видим какво ще ти каже.Защото съм питал човек от бензиностанция и дори такъв който разнася гориво...и двамата ми отговориха това!Относно как се съхранява газта,е там наблюдения нямам.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 12 яну 2011 16:39

pkmz написа:Здравейте колеги!
Карам vw golf 4 1.4 16 v ahw. Напоследък забелязвам, че понякога ми гори двойно, че и повече. Интересно е че промяна на разхода се получава при зареждания на различни бензиностанции.Когато заредя на OMV или на Shell автомобилчето гори по 18л./100км градско и по 12л./100км извън градско.

Колега имам същата кола и сипвам винаги 95 от ОМВ,карам градско и ми дава ~9л.,когато се наложи ползвам и Лукойл.Няма да те убеждавам,но за мен ОМВ-то е най-добро. :да:

pkmz написа:Около 8 - 8,5 л. на сто градско и около 5,3 до 5,5 л на сто извънградско. Това е засечено в продължение на няколко месеца и около 5000 км. Колата я карам обикновенно вечери и рядко попадам в задръстване, което не е нормално за такъв разход градско. Дори в огромни задръствания градско повече от 9-10 не съм качвал.

Те по каталог е дават ~9 ти я изкара 8 градско,а в огромните задръствания 9 :screwy свери си записките още веднъж

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Сря 12 яну 2011 19:36

mupk0 написа:
neon написа:
mupk0 написа:....Както колеги знаете(предполагам) горивата се държат на водни възглавници.Като се зарежда всичко става бълвоч и принципно 3 часа след зареждането всичко се утъява както си му е реда.Може и от това да е......

Евала колега! :bowdown А газта има въглищна подложка! А в комбинация с мазут става най-добре!

Говоря за бензините и нафтите.Ако не вярваш провери.Питай някой познат да видим какво ще ти каже.Защото съм питал човек от бензиностанция и дори такъв който разнася гориво...и двамата ми отговориха това!Относно как се съхранява газта,е там наблюдения нямам.

Като видя такава тема за горива се смея с глас на глупостите написани.Колега нещо не си разбрал може да ти е обяснявал някои но не си разбрал.Сега ще ти обясня занимавам се с това резервоара или така наречения (Танк) за гориво е с двойни стени който са пълни с антифриз а не с (вода)Във всеки резервоар има сонда която мери горивото постояно и има поплавък за вода и при наличие на вода сигнализира.
Ако още нещо те интересува питай.Ето една скица да добиеш представа
Изображение

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 12 яну 2011 19:40

Благодаря ти.Явно са ме объркали още повече...сега поне вече имам друга представа :)

Последна промяна от gr_kanev на Сря 12 яну 2011 19:41, променено общо 1 път.
Причина: Можеше и без цитиране на всичко (включително и Третяковската галерия) !

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Сря 12 яну 2011 20:09

Здравейте колеги ,да се изкажа и аз! Днес заредих 95Н Бензин на ЕКО и нещо тази мойта кола все едно започна да се дави да се задушава.Аз и давам газ тя прай парчета ,щракнах на газ и се оправи работата.Преди да заредя от ЕКО бях заредил кадето работя SNG разликата е от тука до небето(поне според вървежа на мойта кола).

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 яну 2011 20:57

Достатъчно теми има по въпроса.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”