Здравейте,
Казусът е следния. Купих кола като прехвърлянето стана само по документи (от софия в софия). Сега установявам обаче, че има тъпа грешка в талона. Едно "E" от номера на рамата е написано като "F". Грешката е очевидна и глупава, но ми се иска да си преведа документите в ред. Някой има ли представа каква е процедурата?

Сбъркана буква в номера на рамата
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Сбъркана буква в номера на рамата
В договора вярно ли е написана рамата?
Не знам дали казуса е същият, но аз имах подобен случай.
При мен беше сбъркана мощността на колата - беше написано 1100 kW, вместо 110.
Още при първоначалната регистрация (лизингов автомобил) е било грешно и след като изтече лизинга и смених талона са го преписали грешно.
При мен как се оправи.
Отидох там където се чакат талоните. Търсиш Ванката. Визуално е най-залюхания и единствен, който не е мацка в залата. По принцип, "кабинета" му е зад гишетата - до входа - бяла врата с код. Чукаш и чакаш. Обясняваш му. Той вика някое от момичетата на гишетата да му казва къде да цъка по компа и поправят нещата (момиченацата, щото той не се справя с пароли итакива работи в системата).
Понеже е грешка, би трябвало поправката да е безплатна, но Ванката ще отнесе глоба и затова той мило ще те пита дали имаш против да си платиш за смяна на талона - мисля само 10 лв (не 17).... и си готов.
Вероятно в твоя случай обаче, ако го нямаш правилният номер в договор или документ, да минаваш през канали.
За съжаление.... само Ванката би трябвало да знае... но по-добре питай някой случайно срещнат наоколо.
п.с. Може би Ванката е Иванов... не знам... така се обръщаха колегите му към него.
При мен беше сбъркана мощността на колата - беше написано 1100 kW, вместо 110.
Още при първоначалната регистрация (лизингов автомобил) е било грешно и след като изтече лизинга и смених талона са го преписали грешно.
При мен как се оправи.
Отидох там където се чакат талоните. Търсиш Ванката. Визуално е най-залюхания и единствен, който не е мацка в залата. По принцип, "кабинета" му е зад гишетата - до входа - бяла врата с код. Чукаш и чакаш. Обясняваш му. Той вика някое от момичетата на гишетата да му казва къде да цъка по компа и поправят нещата (момиченацата, щото той не се справя с пароли итакива работи в системата).
Понеже е грешка, би трябвало поправката да е безплатна, но Ванката ще отнесе глоба и затова той мило ще те пита дали имаш против да си платиш за смяна на талона - мисля само 10 лв (не 17).... и си готов.
Вероятно в твоя случай обаче, ако го нямаш правилният номер в договор или документ, да минаваш през канали.
За съжаление.... само Ванката би трябвало да знае... но по-добре питай някой случайно срещнат наоколо.
п.с. Може би Ванката е Иванов... не знам... така се обръщаха колегите му към него.
За съжаление нямам документ в който да е написан този номер правилно, нямам и документите по вноса на колата, защото аз я купих тук от предишния собственик. Информацията за Ванката е ценна. Да се надяваме че няма да е много трудно, при положение че тази грешка е очевидна и глупава. И през канал ще мина ако трябва...
карай си колата и не се вкарвай във филми. Ако смениш талона, ще трябва да минаваш канал, както и да смениш и вс останали документи (ГО, Каско и тн).
Виж на грешния ВИН дали излиза нещо във ВИН търсачката, дали изобщо има такъв номер (ако излиза лошо
може и да не е грешка)
Виж на грешния ВИН дали излиза нещо във ВИН търсачката, дали изобщо има такъв номер (ако излиза лошо

Забравих да напиша преди малко.
За да стигна до решението на моя проблем първо звънях по телефони да питам какво да правя.
Звучеше ми логично да потърся:
Началник група " Регистрация и отчет на МПС" - И. Божков тел.982-4420
Но на този телефон никой не ми вдигаше и аз ги подкарах наред.
Свързах се (сутринта рано) с:
Началник група " Идентификация и технически контрол на МПС" - Хр. Петров тел.982-5655
И той ми каза да ида при него и съответно той ме препрати към въпросният Ванката.
Кабинета му беше в халето с каналите - на вратата пишеше началник.
Ако искаш първо разбери по телефона какво се прави, да не би да те върнат за някакъв документ или друга подобна простотия.
Телефоните ги изрових от сайта на КАТ.
За да стигна до решението на моя проблем първо звънях по телефони да питам какво да правя.
Звучеше ми логично да потърся:
Началник група " Регистрация и отчет на МПС" - И. Божков тел.982-4420
Но на този телефон никой не ми вдигаше и аз ги подкарах наред.
Свързах се (сутринта рано) с:
Началник група " Идентификация и технически контрол на МПС" - Хр. Петров тел.982-5655
И той ми каза да ида при него и съответно той ме препрати към въпросният Ванката.
Кабинета му беше в халето с каналите - на вратата пишеше началник.
Ако искаш първо разбери по телефона какво се прави, да не би да те върнат за някакъв документ или друга подобна простотия.
Телефоните ги изрових от сайта на КАТ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:карай си колата и не се вкарвай във филми. Ако смениш талона, ще трябва да минаваш канал, както и да смениш и вс останали документи (ГО, Каско и тн).
Виж на грешния ВИН дали излиза нещо във ВИН търсачката, дали изобщо има такъв номер (ако излиза лошоможе и да не е грешка)
А при една катастрофа ( да не дава Господ ) какво ще прави колегата със застрахователите, при положение, че не му отговарят документите?
Или застр.компания ще си каже - "какво толкова, че е грешно, ще му платим, защото е хубав човек"

Колега, оправи си документите, докато е време.
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
VWGT написа:карай си колата и не се вкарвай във филми. Ако смениш талона, ще трябва да минаваш канал, както и да смениш и вс останали документи (ГО, Каско и тн).
Виж на грешния ВИН дали излиза нещо във ВИН търсачката, дали изобщо има такъв номер (ако излиза лошоможе и да не е грешка)
Само за смяна на талон не минаваш през канала.
Другото става с анекси

Колега няма да имаш проблеми, но според мен не се натоварвай излишно 
Преди месец сменях регистрация на Мерц Ц класа и при мен стана същия филм, номера на двигателя бе объркан с 1 цифра, вместо 6 бе написано 5.След 30 мин огледи и т.н началника каза, че най-вероятно са чукнали съседната цифра вместо правилната. Въведяха всичко коректно и това беше.
С леко изпотяване от моя страна хаахах

Преди месец сменях регистрация на Мерц Ц класа и при мен стана същия филм, номера на двигателя бе объркан с 1 цифра, вместо 6 бе написано 5.След 30 мин огледи и т.н началника каза, че най-вероятно са чукнали съседната цифра вместо правилната. Въведяха всичко коректно и това беше.
С леко изпотяване от моя страна хаахах
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
за номер на шаси ще минеш през канала 100%
най-добре си го оправи
застрахователите ще протриват доволно ръце ако стане нещо недай си боже
каското на втори план
ако ти си виновен за нещо (да не дава господ човек пострадал, скъпа кола ударена)
парите ще се искат от застрахователя ти на гражданската
и ако той провери номера (а огледи и експертизи ще има) директно застраховката е невалидна и всички искове ще са към теб лично
може да става дума за много пари...
най-добре си го оправи
застрахователите ще протриват доволно ръце ако стане нещо недай си боже
каското на втори план
ако ти си виновен за нещо (да не дава господ човек пострадал, скъпа кола ударена)
парите ще се искат от застрахователя ти на гражданската
и ако той провери номера (а огледи и експертизи ще има) директно застраховката е невалидна и всички искове ще са към теб лично
може да става дума за много пари...
- Христов
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, същите перипетии ги имах и аз с един автомобил...при регистрацията след като си получих талона забелязах грешката, но нямах време, бързах и си тръгнах. След около половин година намерих нужното време и се върнах в КАТ, отидох на канала при проверяващите, обясних им и извикаха един по-висшестоящ ...свери показанията, взе ми малкия и големия талон, и ме прати да си чакам на гишето новия талон. Всичко мина лесно и бързо за мое огромно учудване.
Не са ми искали никакви пари за пр. глоби, нов талон и прочее.
Не са ми искали никакви пари за пр. глоби, нов талон и прочее.
Добре де, отговорността не си ли е в КАТ? КАТ са издали фалшиви документи, с което са заблудили всички по веригата. (колко хора си проверяват номерата на рамата и тн, освен присъстващите във форума?, и колко такива грешки се движат по улиците?)
От гледна точка на бъдещето спокойствие сте прави, че по-добре човек да си оправи проблема, съгласен съм, макар че чужда грешка води до ред разходи и разправии за твоя сметка.
От гледна точка на бъдещето спокойствие сте прави, че по-добре човек да си оправи проблема, съгласен съм, макар че чужда грешка води до ред разходи и разправии за твоя сметка.
тяхна е отговорността и те би трябвало да го поправят безплатно.
Както и колега по-горе спомена, че са го направили.
Но при мен, служителя тъжно ме помоли да го отбележим, като смяна на талона и да си го платя, щото явно ще го "мъмрят" за грешката.
Лично аз исках да си реша проблема максимално бързо и прежалих 10 лв.
Както и колега по-горе спомена, че са го направили.
Но при мен, служителя тъжно ме помоли да го отбележим, като смяна на талона и да си го платя, щото явно ще го "мъмрят" за грешката.
Лично аз исках да си реша проблема максимално бързо и прежалих 10 лв.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Поправи грешката, щото аз съм имал случай на леко ПТП с една кола, която беше с изпуснат един символ от рамата в талона.
Тогава не съм имал проблем, но според мен случайно, щото куките искаха да ми вземат талона за да ходя за поправка.
Дадох 20лв. и се реши проблема, но е добре всичко да си е Ок.
Принципно се прави поправка на Нот.договор и после в КАТ.
Тогава не съм имал проблем, но според мен случайно, щото куките искаха да ми вземат талона за да ходя за поправка.
Дадох 20лв. и се реши проблема, но е добре всичко да си е Ок.
Принципно се прави поправка на Нот.договор и после в КАТ.
Колеги, благодаря на всички за насоките и информацията! Оправих проблема - минах днес през КАТ, на канал, срещу 16 лева се наложи да присъствам на 10 минутно представление в което няколко катаджии се опитваха да се направят на максимално важни, след като им стана ясно че (поне при мен)с надуване нищо няма да се случи циркът приключи и общо за около час и половина (с чакането) бях с нови документи. Явно става без големи перипетии.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”