Имам едно въпросче . Акумулаторът на една кола е паднал на цяло , искам да попитам дали може да се подаде ток направо от Адаптер които може да се направи да работи на 12В и също така е включен в контакта ? Искам да попитам дали може да се подаде така ток , и дали има вероятносе недаи си боже да стане нещо лошо ...
Ще наблюдавам темата 15 мин. след което тя вече няма да ми е нужна . Надявамсе ако тя не е за тук , модераторите само да изчакат 15 мин. след което да се трие .
п.с. Надявамсе , вариянта които ви казах за адаптора да не е налудничав , но в момента единствено за него съм се сетил като най-бърза алтернатива ...
Благодаря предварително ...

Въпрос за акумулатор - Готово !!!
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за акумулатор - Готово !!!
Последна промяна от Deo88 на Пон 07 фев 2011 13:21, променено общо 1 път.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Въпрос за акумулатор - Спешно ...
Не прави глупости.
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
По-добре намери някой да ти даде ток от неговата кола с кабели.Да не окъси нещо.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Ако искаш да подадеш ток с адаптера, все едно подаваш с кабели от друга кола, няма да стане спред мене.
Адаптера не може да даде толкова силен ток на момента за да запали двигателя. Има и вероятност да се стопи си мисля.
Адаптера не може да даде толкова силен ток на момента за да запали двигателя. Има и вероятност да се стопи си мисля.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Deo88 написа:Имам едно въпросче . Акумулаторът на една кола е паднал на цяло , искам да попитам дали може да се подаде ток направо от Адаптер които може да се направи да работи на 12В и също така е включен в контакта ? Искам да попитам дали може да се подаде така ток , и дали има вероятносе недаи си боже да стане нещо лошо ...
Ще наблюдавам темата 15 мин. след което тя вече няма да ми е нужна . Надявамсе ако тя не е за тук , модераторите само да изчакат 15 мин. след което да се трие .
п.с. Надявамсе , вариянта които ви казах за адаптора да не е налудничав , но в момента единствено за него съм се сетил като най-бърза алтернатива ...
Благодаря предварително ...
Ако имаш предвид адаптер от тези за игрите едва ли...там тока е много малък *мили ампери*
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Веднага след темата , се сетих , че кабелите на адаптора са много тънки , и това ще е адски глупаво да бъде сторено ( или пробвано )
Както каза колегата Мупко , амперита са прекалено малки ...
Относно подаването от друга кола - ще стане .
Благодаря за мненията ви .

Относно подаването от друга кола - ще стане .
Благодаря за мненията ви .

Последна промяна от Deo88 на Пон 07 фев 2011 14:48, променено общо 1 път.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Въпрос за акумулатор - Готово !!!
Темите не се трият, а се оставят за "следващите поколения"...
Да има какво да четат.
Да има какво да четат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма проблем да пробваш - читавите адаптори има ограничител... обаче не си мисли, че ще ти помогне да запалиш - стартовия ток е много над 100А, може и 300-400А за дизел - зависи колко е студен двигателя и т.н.... А адапторите обикновено са 1-2 ампера, масовите зарядни за акумулатор са 7-8 ампера... Пробвал съм и няма никаква разлика във въртенето от това дали е включено зарядното или не...
Дори като взимаш ток от друга кола с кабели, винаги изчаквай поне половин-една минута да вдигне малко напрежението на акумулатора, защото ако е "умрял" няма да завърти веднага... Най-много да стопиш кабелите...
Дори като взимаш ток от друга кола с кабели, винаги изчаквай поне половин-една минута да вдигне малко напрежението на акумулатора, защото ако е "умрял" няма да завърти веднага... Най-много да стопиш кабелите...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Ще си коригирам мнението , благодаряvasstop написа:Темите не се трият, а се оставят за "следващите поколения"...
Да има какво да четат.

Относно подаването на ток от друга кола , ми е ясно как стават нещата , но това ми трябваше за в 13:00

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”