КомплИцирана ситуаЦия със застраховател.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
valgunga
Автомобил:
Двигател:

КомплИцирана ситуаЦия със застраховател.

Мнениеот valgunga » Вто 22 фев 2011 12:04

Здравейте момчета. Имам няколко въпроса относно завеждане на щета. Та да ви разкажа на кратко какво стана. Вчера сутринта отивам до колата и гледам на задния калник (колата е купе)два удара от врата :banghead: (боята е леко одраскана и купето има лека деформация). Решавам да отида до застрахователя в случая Бул инс в Бояна. Отивам там попълвам протокола подавам го после карам колата на паркина да я огледат момчетата. Та бяха ми представени три варианта за действие. Първо беше експертна оценка ама момчетата казаха не било много хубаво ,че колата била скъпа а щели да ми изплатят само 120лв (греда отказах се от това). Другия вариант беше да ми изкарат възлагателно писмо и да ходя в сервиз да я оправят.Ама пък за такава малка щета ще боядисват доста голям детайл , а знам че никога няма да напаснат боята и ще има разлика. Третия вариант които момчетата ми предложиха беше само да се отбележи шетата да ми изкарат опис на претенция и по техните думи "да чакам по-голяма щета" точно на този детайл и тогава да сме действали. Този вариант ми изглеждаше най-удачен и се съгласих ,изкараха ми опис на претенцията и ми казаха че важи до 2.5 години т.е в този период от време аз мога по всяко време да искам възлагателно писмо за щетата и да ходя да я оправям. Въпросът ми е: ако след време по този детайл отново има някакви щети и аз реша да ходя да ги отстранявам има ли възможност от бул инс да ми кажат "ама ти тука си имал отбелязани щети що не си ги оправил?" и всякакви други варианти ,с които да опитват да не ми изплатят щетата? А и след 15 дена ми влиза в сила новото каско, което вече съм сключил със същия застраховател и на 6-ти март ми предстои маркировка и там снимат колата.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: КомплИцирана ситуаЦия със застраховател.

Мнениеот ABSOLUT » Вто 22 фев 2011 13:13

Хахаха, винаги са ми били много странни хората, които първо пръдват и после питат "може ли?" :lol:

Колега, нали вече си взел решение, какво повече може да ти кажеме ние.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 22 фев 2011 13:41

ABSOLUT написа:какво повече може да ти кажеме ние.

ми например, дали сега веднага да си удари колата пак на същото място или да изчака две години и половина....
mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 фев 2011 14:03

след 2.5 години,едва ли ще е същата оценака!
Водката е мноу прав за пръцването mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 22 фев 2011 16:18

Защо, какъв е проблема?
Тази щета си му седи.
Те ще я опишат и за да я отпишат трябва те да си платят за да се оправи.
Не мисля, че с нещо се е минал колегата.

Все пак си мисля, че е добре да си я оправиш. Какъв цвят е колата? Ако не е сив металик действай.
Даже мога да ти кажа доверен сервиз на Бул Инс, където поне на мен ми направиха читаво бронята, а и други неща по колата - Давитек (на А. Лябчев - бившия Хюндай сервиз).

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 22 фев 2011 16:26

Извинявай,ама така като ти чета темата,ми се струва,че по-правилното заглавие е комплицирана ситуация с клиент,който не знае какво иска.Ти какво искаш всъщност ? Нали целиш в крайна сметка отстраняване на щетата.Как може да стане според теб това без боядисване,освен ако може би ти купят нова кола .Като имаш някаква дребна повърхностна повреда по детайл какво следва-боядисване ,дали ще стане в доверен или друг сервиз,дали ще ти сменят целия калник с нов, все ще се боядисва.Не знам защо смяташ,че винаги ще има разлика.Боядисвали са ми коли,естествено с хубави бои и материали и добър майстор и разлика хич.Преди имаше и опция ,като не щеш в техен сервиз,отстраняване на щетата от клиента/както намери за добре/ и плащане по фактура,като в този случай обаче си носиш риска да представиш прекалено солена спрямо действителността фактура и да те порежат по тяхна преценка.Тая "далавера" дет уж ти се струва удачна ,дали може да мине без боядисване,ко нариташ хубаво калника и ти го сменят,пак ще се боядиса ,а ти от това бягаш уж.Та в крайна сметка ми е интересно ти как предлагаш да ти се отстрани щетата,без да има боядисване .

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 22 фев 2011 16:32

Добре де,ще чакаш по голяма щета по този детайл....ама нали в крайна сметка пак ще се стигне до пребоядисване.и тогава пак ще се притесняваш за разлика в боята-значи и другия вариянт е в сила!!!Според мен е трябвало да си оправиш колата,то реално погледнато по детаила може да няма друга щета с години и какво правиш тогава?Зимаш чука и почваш да оформяш "паркинг щета" mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 22 фев 2011 16:34

Ама защо трябва да отстрани щетата? Той не е казал, че иска!
Просто не му се ще за дреболия да боядисва(което в много случаи е правилно - зависи). А не може да не я заведе, защото иначе ще му я опишат към новото каско и ако стане по-сериозен проблем на този детайл няма да му платят.
Човека иска да изчака примерно 2,5 години и ако няма нови поражения, тогава да боядисва. Ако има - яснУ.
Щом не му е зор, не виждам проблем.

@kristianatanasov - той може да отиде и утре и да каже "Дайте ми възлагателно писмо" и да отиде за боя. Той не си е загубил тази опция!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”