Как да премахна грунд от боята?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Как да премахна грунд от боята?

Мнениеот Exell » Съб 12 мар 2011 20:57

Колеги , нужна ми е малко помощ от Вас. Днес се правих на майстор и реших да махна ръждата от задната врата (багажника). Всичко О.К. , търках с шкурки , мазах с ръждопреобразувател и накрая пръснах с грунд (утре като изсъхне ще пръсна боя и лак) . И така , оказа се , че на едно място хартиенето тиксо е пропуснало малко от грунда върху боята и въпроса ми е с какво да го махна от нея?
До момента съм пробвал с мокър парцал и абразивна паста , но явно добре е засъхнал и не се маха , а цвета му е червеникав и ме дразни адски много. Някой , ако е махал подобна гадост от боята и не я е прецакал моля да сподели.
Благодаря предварително на всеки за предложенията :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да премахна грунд от боята?

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 12 мар 2011 20:59

Пробвай да пастираш там където си пръснал върху боята! Със паста за пастиране има ги за 1, 2, 3 ръце!
Аз така докато пръсках лайстните на колата със шпрей, пръснах без да искам по боята, с пастиране излиза!
Със друго немога да ти дам съвет, да не скапеш лака и боята!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 12 мар 2011 21:02

Пробвах с паста за пастиране (Търтъл някакъв) и тази въпросната абразивна паста , която е доста силна , маха всякакви драскотини и съответно пада слой от боята. Да , но грунда си седи... :? :? :?

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Съб 12 мар 2011 21:23

Колега пробвай с бензин и повече търкане:)

И с какъв грунд пръска.....доколкото разбирам
ще боядисваш металик.....база и лак отгоре.
Ако грунда е някакъв обикновен всичко ще стане на юфка-мое непрофесионално мнение:)

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 12 мар 2011 21:32

Да разбирам ли , че с бензин няма да се прецака лака? Ако е така утре ще търкам . Иначе грунда е на шпрей (ще те излъжа за марката , но утре ще погледна). Идеята ми е временно да спра ръждата , не да не си личи , че е търкано на това място. Мисля след грунда да пръсна директно боята и после лак. Купих си и КИТ , който не мисля да използвам , защото общо взето няма какво да се запълва.

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Съб 12 мар 2011 21:48

С бензина нищо няма да направиш на лака.....незнам обаче след като е минало доста време дали ще го разтвори.

Пробвай...с повече търкане:)

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Съб 12 мар 2011 21:53

само кореселин може да помогне. или при нанасянето на новият слой боя доядисай и въпросното място

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 12 мар 2011 22:02

С бензин ще пробвам , а кореселина няма ли да навреди на лака? Мисля , че четох някъде , че го прецаква , но може и да съм се объркал.

skilidka тоя грунд 2 часа след пръскането нямаше маханката , пък след един ден незнам :| :roll: :roll:

В краен случай ще пръсна и това място , но ми се искаше да си остане старата боя там . Ще пиша , ако има някакъв резултат :drunk

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 13 мар 2011 0:44

Exell написа:С бензин ще пробвам , а кореселина няма ли да навреди на лака? Мисля , че четох някъде , че го прецаква , но може и да съм се объркал.

skilidka тоя грунд 2 часа след пръскането нямаше маханката , пък след един ден незнам :| :roll: :roll:

В краен случай ще пръсна и това място , но ми се искаше да си остане старата боя там . Ще пиша , ако има някакъв резултат :drunk

Пробвай с кореселин ! Шприца който си нанесъл , е останал на боята , така ли ? Ако боята е прясна е опасно да минаваш с кореселин , ако е стара минавай без да се замисляш !

п.с. тук (темата) малко вероятно да влеза , ако искаш пиши лс да се разберем .. :beer

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 13 мар 2011 15:50

E махна се гадният грунд от боята . С една паста на MOTIP Scrach Remover. Мерси на всички за помоща , иначе само за протокола грунда е на CAR SYSTEM (made in Germany) . :wink:
Сега остава да видим колко време ще кара :drunk

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 мар 2011 15:59

Exell написа:E махна се гадният грунд от боята . С една паста на MOTIP Scrach Remover. Мерси на всички за помоща , иначе само за протокола грунда е на CAR SYSTEM (made in Germany) . :wink:
Сега остава да видим колко време ще кара :drunk

Един съвет от мен! Вземи си гумено уплатнение от някой фирма за дограма, дето слагат на прозорците! И си сложи уплатнението на задната 5-та врата на прозореца, за да може да не влиза вода при другото оплатнение и ще ти спаси малко живота на вратата, аз моята я сменях шот едих хубав ден когато отварях багажника дръжката със осветлението на номера ми останаха в ръцете!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 13 мар 2011 16:18

IceHeart мерси за съвета , но лятото мисля да я сменя тази задна врата с някоя по-запазена и ще сложа уплътнение :) За момента намазах със здрав силикон , мисля , че ще свърши същата работа (Германеца не е измислил добре багажника на Г3 де) :)

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 13 мар 2011 18:03

И така , не знам дали ще е полезна на някой друг тази тема , но изчетох доста по форума и тези дни се борих с ръждата.
Та закупих си няколко вида шкурки (от най-грубата до най-дребната водна шкурка), грунд , боя , кит , лак , ръждопреобразувател , 4 по-дебели вестника (Уйкенд върши идеална работа) , малко хартиено тиксо .

1.Изтърках местата с ръжда с най-грубата шкурка , след това когато се показа метала потърках малко и с водна .
2.Намазах с ръждопреобразуватела местата , където се виждаше ламарината.
3.Изчаках да почернее всичко (около 2 часа).
4.Изчистих с обезмаслител местата и пръснах грунд (на шпрей).
КИТ-а не го използвах , понеже се оказа , че няма дупки (все още) по ламарината :)
5.Изчаках да изсъхне и пръснах с боя (бял мат).
6.След боята пръснах с лак 3 пъти .
7. Намазах със силикон мястото , м/у прозореца и ламарината , за да не се събира вода там.

След известно време (половин година) ще драсна дали все още държи мойто творение (тоест да няма ръжда на това място) :) :drunk :drunk :drunk :drunk
И малко снимков материал :)

Изображение
Изображение
Изображение

Това на втората снимка , което прилича на дупка всъщност е самото уплътнение :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”