Колега,
тия дето ги пишеш не са много верни. Лошо няма, никой не се е родил научен. Само че трябва преди да си купиш коли да си изясниш основните положения...Така като гледам какво пишеш има 2 варианта - или няма да купиш нищо, или после финансово много ще те боли...Това ти го казвам без задни мисли. Значи като за начало накратко да ти обясня:
1) Тва за Евро4 са глупости. Моят 15 годишен Сеат ми е 2,5-3 пъти по-евтин от 8 годишния ми пасат.
2) Евро нормата е от значение само ако си купуваш дизел или голям и стар бензин като например Лендкрузер 80 4литров бензин без катализатор
3) Основните разходи са ти данък и застраховка. За данъка е важно къде е регистрирана колата - в ДЕ или БГ. За застраховката също.
Напиши къде мислиш да регистрираш колите и каква книжка имаш (българска или немска), за да не пиша залудо...
Искам и аз да си имам автомобил.
Re: Искам и аз да си имам автомобил.
Фиата е рагистриран в Чехия. Ще го купя и май трябва да го регистрирам на българския ми адрес. За другата кола, която ще е за мен само ще се прехвърля на мое име. Ще я купувам и карам в Германия. В Германия има доста прилични цени за ползвани возила.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
На мен все още не ми е ясно с какви средства разполагаш и каква книжка имаш, затова ти пиша най-общо:
1) Колкото по-малък е двигателя и по-нова колата: данъка ти е по-малък (тва ако е с немски номера). Калкулация може да си направиш тук http://www.pkw-steuer.de/
2) Ако досега не си имал кола на твое имe в DE, ще почнеш на 140-200% застраховка, което прави избора ти ограничен от малък до среден клас автомобил. Калкулация може да си направиш тук www.aspect-online.de
3) За начало в ДЕ бих горещо ти препоръчал масова марка и модел - всичко, де е Опел, VW, Сеат, Шкода...
1) Колкото по-малък е двигателя и по-нова колата: данъка ти е по-малък (тва ако е с немски номера). Калкулация може да си направиш тук http://www.pkw-steuer.de/
2) Ако досега не си имал кола на твое имe в DE, ще почнеш на 140-200% застраховка, което прави избора ти ограничен от малък до среден клас автомобил. Калкулация може да си направиш тук www.aspect-online.de
3) За начало в ДЕ бих горещо ти препоръчал масова марка и модел - всичко, де е Опел, VW, Сеат, Шкода...
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
И не забравяй - изборът на кола е като избора на съпруга... все пак ти ще живееш с нея, не чакай друг да ти каже коя е най- добра!
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Ivaile написа:И не забравяй - изборът на кола е като избора на съпруга... все пак ти ще живееш с нея, не чакай друг да ти каже коя е най- добра!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”