Пълнене на климатик с пропан бутан

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Пълнене на климатик с пропан бутан

Мнениеот Един » Пет 12 авг 2011 18:43

Bioside написа:Ами тогава си зареждайте с газ за запалки.Аман от този форум.Само разбирачи и търговци мошенници.Утре и аз ще го заредя моя с пропан бутан та дано да съм и аз на ниво :да:

Държа да отбележа, че повдигнах въпроса не защото искам да зареждам с пропан бутан, а поради съмнение дали не са ме прекарали. Ако не е опасно и платя 20лв за пълнене може да помисля, но като давам 60лв и ми казват, че е фреон - искам да е фреон.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пет 12 авг 2011 20:51

Това Колега са рекламни трикове на пишман майстори на автоклиматици.Нека и колегата ZFA да си каже дали е възможно но при такова зареждане ако климатика не тръгне да изключва аварийно от някъде то е абсурд да работи коректно което няма как да не го усетиш.Правете си климатиците само при хора на които имате пълно доверие.Вземе ли да плюе колегите си пред вас да го затваря и пътя.Нагледал съм се на некъдърни изпълнения но просто казвам на клиента че не е за мен и толкова.Той да си прави изводите :beer

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 12 авг 2011 22:10

Един написа:Тъй като чувам, че доста често вместо фреон пълнели климатиците с пропан бутан ме интересува има ли начин да се разбере с какво е напълнен? Наскоро ми го заредиха и ако има начин да се разбере бих искал да проверя "съдържанието". Майстора сам разправяше какво правели "другите" и той как не е такъв, но знае ли човек.

12 август е вече и ако до сега не си разбрал,че "майстора"те е хванал за канарче,евалата.Пий една бира и забрави за темата!Доста глупости се изписаха за три страници mhihi

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 13 авг 2011 12:47

Bioside написа:само при хора на които имате пълно доверие

Ти на колко човека изобщо (не само майстори) имаш пълно доверие, че очакваш всеки да познава майстор на климатици и да му има пълно доверие? И да искаме няма как всеки да има супер доверени хора във всички възможни области. В крайна сметка става въпрос дали ще се прецакаш с 50-100 лв или няма. Голямото търсене на доверен човек не си струва понякога.

H2O написа:
Един написа:Тъй като чувам, че доста често вместо фреон пълнели климатиците с пропан бутан ме интересува има ли начин да се разбере с какво е напълнен? Наскоро ми го заредиха и ако има начин да се разбере бих искал да проверя "съдържанието". Майстора сам разправяше какво правели "другите" и той как не е такъв, но знае ли човек.

12 август е вече и ако до сега не си разбрал,че "майстора"те е хванал за канарче,евалата.Пий една бира и забрави за темата!Доста глупости се изписаха за три страници mhihi

"майсторът" в случая са поне 3 различни човека в период от 2 години. Това че ти не си чувал нищо по темата не значи, че си по-осведомен.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 13 авг 2011 15:43

Млад човек си,забавлявай се...

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Съб 13 авг 2011 22:45

По принцип е възможно.Роднини ползват хладилник зареден с газ за запалки.Колкото и странно да Ви звучи, фреона и газта имат сходни качества, но използването му в климатик на автомобил си е опасно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”