Проблем с подгряване на страничните огледала
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с подгряване на страничните огледала
Колеги колата ми Ауди А4, 96-та е с подгрев на страничните огледала, обаче зимата установих, че подгряването не работи. Сега като имам малко повече време реших да видя каква е причината. Свалих стъклата, на тях си личат нагревателите, замерих с волтметър напрежението по кабелите и се оказа, че не зависимо дали е натиснато копчето за нагревателя на задното стъкло или не по кабелите тече постоянно около 15-16 волта. Интересува ме как да разбера дали наргревателите на огледалата са читави и защо имам постоянно напрежение по кабелите за огледалата?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Проблем с подгряване на страничните огледала
ами явно не са читави реотаните, колега, щом под напрежение не работят. а по въпроса защо имаш постоянно подадено напрежение, няма еднозначен отговор. аз бих проверил превключвателя най-напред.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
dodo2000 написа: замерих с волтметър напрежението по кабелите и се оказа, че не зависимо дали е натиснато копчето за нагревателя на задното стъкло или не по кабелите тече постоянно около 15-16 волта.
Откъде се взема това 15-16 волта, дето "тече" по кабелите, след като акумулаторът е 12 волта?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз това се зачудих, защо ми излиза такова напрежение. Утре пак ще замеря нещата, ще пробвам и с друг волтметър да не би моя да се е скапал нещо.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
При теб ,мисля,че има термо-прекъсвачи в огледалата!Ако те се повредят, и при изправни нагреватели и захранващо напрежение,отопление няма да има!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Премерих с друг волтметър напрежението по кабелите - 12 волта, но е постоянно независимо дали е натиснат или не бутона за нагревателя на задното стъкло. Явно нищо чудно, че са изгоряли тия нагреватели, ако са работели постоянно. Между другото огледалата ми икзараха 1.5 ома съпротивление, каквото и да означава това. Значи за момента остава вариант да пробвам с други огледала.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Чети в Ауди форума има голяма тема,различия има зависи от годината на колата май.При теб най-вероятно наистина има напрежение до огледалата,но на тях има термо нещо си дето ги пуска при около 5 градуса независимо от задното стъкло,може би това чудо си е заминало или реотаните ако нещо са бутали преди теб.Така,че поизчисти буксите сега и изчакай да се застуди и тогава сменяй огледалата 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
dodo2000 написа: Явно нищо чудно, че са изгоряли тия нагреватели, ако са работели постоянно. Между другото огледалата ми икзараха 1.5 ома съпротивление
Щом показват ниско съпротивление, значи нагревателите са здрави. Пробвай да ги захраниш директно с 12 волта от акумулатора, за да видиш дали греят. Възможно е да имаш лоша връзка в куплунга.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”