Вдигнаха ми колата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдигнаха ми колата

Мнениеот H2O » Сря 24 авг 2011 19:59

blaze написа:Е съгласен съм, че нищо не оправдава спирането по тротоари и градинки! НИКОГА НЕ ГО ПРАВЯ. Това е така, но и половината улици ги направиха "синя зона" е то ти излиза по-скъпо да имаш кола от колкото да отгледаш едно дете!!! Държава ми било това... :beat_butt2 Да, преди 50г кой ти е мислил че ще има толкова таратайки.
Не искам да оправдая нарушителите, но корена на проблема не е в хората....
Моята кола по 15часа седи на случайни паркинги на 2км от работата ми, защото тук няма къде, а всеки паркинг около мен взима 3лв на час/ ако ти е кеф. е немога да си позволя от 20лв надница 5 отиват само за вода и кафе, 5 ако решиш да хапнеш веднъж за тия 14 часа и остават 10лв който се делят за семейство, наем, консумативи, харана....какво остава да пълня джоба на сульо??? И 100% не съм само аз така!

От 1 седмица, перфектно чистак бърсак боядисаната ми кола (за 2-ри път за 1 година, заради удар с бягство и бездействие на куките) вече е със смазан калник и една стабилна резка от фар до стоп. Е там където спирам винаги има много места, но нали съм "С" как да не ти се изсерът на главата? 2 пъти сменях местата, хората ми бяха оставяли бележки, ама попаднах на квартал където бележките са.....лукс! Цял живот ще съжалявам, ама ако го видя тоз дето ми пипа колата, ще му счупя ръцете.

:beer

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 24 авг 2011 20:06

В цял свят е лукс да се паркира и движи човек из центъра на градовете с личен автомобил.

То не може на 4 кв.км. да се изсипят 400 000 автомобила. Центъра на града е за ХОРАТА, ЗА ДА ЖИВЕЯТ и РАБОТЯТ спокойно, не е за колите. Ако сте толкова ербапи ще си плащате $$.

А това с паркирането по тротоарите и градинките (особено от тези с новите кошници на лизинг дето си завират жалките пластмаси до самите сгради), когато трябва да си акробат за да минеш. Това е лесно обяснимо - те са си такива душици, на такива ще им кажа просто, че са ЦЪРВУЛИ.

И това ще се оправи с чичко доктор и редовни покани за честитки до общинската банка. Скоро ще е и това.

Най-сериозният проблем обаче е положението с паркинга на личния автомобил пред собствения дом. Панелните квартали които са 70% от столицата не са предвидени за толкова лични автомобили. Терени няма. Общината няма и кинти за терени. Планове сигурно има, но проблемите в старите квартали с парко местата въобще не виждам как ще бъде решен.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 24 авг 2011 20:12

groznika написа:...Сега сульо и пульо се нанесе в София и се опитва да ми паркира барутарника си на главата и после се цупи, че нямало място за него и го били глобили... Заради същия този гост на града и аз няма къде да паркирам извън гаража си...
Селско мнение от "Софиянец" :не:
Плащам си за правото да паркирам всичките си "барутарници" в подземния гараж на блока, в който живея. И смирено моля за прошка за случаите, когато ми се наложи да паркирам по улиците на родния ти град, за чието минало ти така мило си спомняш, с което ти преча пряко или косвено да паркираш извън гаража си! Но те моля да си припомниш, че ти и аз имаме РАВНИ права да паркираме по улиците на ВСИЧКИ населени места в НАШАТА страна и ти с нищо не си по-добър от мен, за да си позволяваш да наричаш мен "сульо и пульо", а колата ми "барутарник"!

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Чет 25 авг 2011 9:39

Подземни гаражи, така ще се реши проблема.... или вместо поредния Лидъл, да направят 5 етажа гараж! 2 етажа за жителите на около да си купят места и останалото платен паркинг. АМА не им изнасаааа...така няма да могат да пълнят гуши в общината! Няма да има бюджет. Скоро четох статия за някоя държава, имали дефицит на бюджета и затова вдигнали с по 10% аксцизите на алкохол и цигари, защото богатите си позволявали тези "екстри"! Да ама богатия винаги ще заобиколи аксциза нали, а кварталния магазин неможе!! Ние сме същите, няма пари! Дай да цицаме от народа.
43 000 палицаи в България + 500депутати +- още 1000 неофициални лица = кърлежи пиещи кръвта на народа!
"Меглена Кунева ще получи една месечна заплата в размер на 19 909 евро за „преустройване”, 322 540 евро в „преходни плащания” в следващите три години, и 25 534 евро годишна пенсия след като навърши 65 години. Тя има недеклариран апартамент 120квадрата в центъра на Брюксел за почти 1 000 000лв."
Пък ти се оплаквай за 3лв паркинг.... чакай ти Евро Парламента и подобните институций да те съжалят...ама не днеска!

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 26 авг 2011 14:30

hooligans написа:А ясно ли ти е, че дадения строител е осигурил дадените паркоместа, но Ганьо купува само апартамент?
Или си мислиш, че като си купил апартамент, трябва да ти се подари и паркомясто...
аман от разбирачи...

а ти би ли обяснил как се купува паркомясто, при условие, че всеки един плаща и.ч. от земята или правото на ползване или в подземен паркинг, което няма стени

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 26 авг 2011 16:07

А скоро, някой да се сеща даваха по новините, че парко място НЕ може да се закупува, освен ако не е отделено като клетка, или нещо такова беше, някой ако си го спомня да го обясни по добре!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 26 авг 2011 16:30

Mihailov78 написа:А това с паркирането по тротоарите и градинките (особено от тези с новите кошници на лизинг дето си завират жалките пластмаси до самите сгради), когато трябва да си акробат за да минеш. Това е лесно обяснимо - те са си такива душици, на такива ще им кажа просто, че са ЦЪРВУЛИ.

И това ще се оправи с чичко доктор и редовни покани за честитки до общинската банка. Скоро ще е и това.

Тука си абсолютно прав колега! :да: Водачите със средностатистически автомобил на десетина години по-рядко си позволяват такива волности, защото осъзнават, че могат да бъдат глобени, което да наруши изтънелия им бюджет. Все още има келеши, които се мислят за недосегаеми, като паркират Хамъра си примерно в недостъпна за обикновен автомобил градинка и отиват спокойно на запоя. :beat_butt2

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 28 авг 2011 10:49

Или 20 или 100лв. е глобата. Аз съм плащал и от двете mhihi
Плати си да ти е мирна главата! :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”