Куки за въже за теглене?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Куки за въже за теглене?
Днес успяхме да скъсаме едно въже за теглене, след което купих някакво стоманено, уж до 5 тона, на което му се изкривиха (или по-правилно изправиха:-) куките - явно те не са били стоманени. Понеже самото въже изглежда добро си мисля дали може да се намерят някакви солидни куки, нещо като алпийските карабинери или де да знам... някакъв съвет?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Куки за въже за теглене?
В Ловно-Рибарските магазини съм виждал подобни карабинки.
Другия вариант е както се правеше навремето - вкарваш клупа на въжето в куката за теглене и после, в клупа, един по-як ключ. Като се опъне въжето ключа се стяга и ако се държи опънато - не може да се измъкне.
Другия вариант е както се правеше навремето - вкарваш клупа на въжето в куката за теглене и после, в клупа, един по-як ключ. Като се опъне въжето ключа се стяга и ако се държи опънато - не може да се измъкне.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колан за теглене от ОМВ за 13 лева. Не е мръднал. Нито куки, нито самия колан. Въпреки, че един път този, който теглих, го настъпа.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Има ремъци / колани/ , моя ми го подари един колега след като го теглих десетина километра до най - близката газ станция, защото голфа му върви само на газ. Ремъка е много здрав, мисля че е от Ауто фаворит или нещо подобно купуван. Преди това скъсахме едно въже от 5 лева - сините найлоновите. Тези ремъци мисля че ги ползват и тираджиите за укрепване на товара.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Предпазен колан с клупове в краищата, и по 1 гаечен ключ, както каза Радотом. Да теглиш със стоманено въже си е изнервящо и натоварващо за всичко по колата. Ако вземеш куките на някое скъсано плетено от сезал въже, ще получиш точно като моите 2, които ползвам вече доста години.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тези колани за които колегата ти говори от Автогфаворит
купувай по-дебелия за 5лв и спи града
купувай по-дебелия за 5лв и спи града
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
И аз предпочитам да не е стоманено, за да има поне минимален елемент на разтягане. Ама просто им нямам доверие на тия по бензиностанциите. Дали ням някакъв специализиран магазин...?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maxpayne написа:Днес успяхме да скъсаме едно въже за теглене, след което купих някакво стоманено, уж до 5 тона, на което му се изкривиха (или по-правилно изправиха:-) куките - явно те не са били стоманени. Понеже самото въже изглежда добро си мисля дали може да се намерят някакви солидни куки, нещо като алпийските карабинери или де да знам... някакъв съвет?
Това което ти трябва се казва шегел:
http://www.metamix.bg/Robclips_frameset.htm
Но щом куките са се изправили едва ли и въжето ще е много читаво...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отговорите
icoico написа:Но щом куките са се изправили едва ли и въжето ще е много читаво...
предполагам искаш да напишеш, че въжето е читаво за разлика от куките.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:icoico написа:Но щом куките са се изправили едва ли и въжето ще е много читаво...
предполагам искаш да напишеш, че въжето е читаво за разлика от куките.
Ами не ,написах,че щом куките са скапани и се изправят едва ли въжето ще е по-качествено направено от тях и ще оправдае инвестицията в два нови здрави шегела.А скъса ли се стоманено въже да не си наоколо

http://overcome-bg.com/?p=pr_1&s=344&lang=BG
Аз си нося плячкосан от работата тираджийски колан за такива цели...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
куки и шегели , че и въже от "Валимар". Аз съм снабден с шегели от КРЗ Одесос от време оно .
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="icoico"][/quote]
Ей това изглежда разумно като пари:
http://overcome-bg.com/?p=pr_1&s=348&lang=BG
Ей това изглежда разумно като пари:
http://overcome-bg.com/?p=pr_1&s=348&lang=BG
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
От Горубляне, посока Панчарево, малко преди околовръстното в ляво има магазин за авто и аксесоари за камиони. От там си купих перфектен колан за теглене за 12-13 лв. Тези цени от 30 и 96 лв ми се виждат прекалени!
Доста пъти съм теглил, а и мен са ме теглили. Има си правила, които трябва да се спазват. С метално въже не е добре, защото няма никаква еластичност и при по-рязко тръгване може сигурно и ухото от колата да откърши...
Купи си един от тези колани и знай, че години наред ще си го ползваш безпроблемно!
Доста пъти съм теглил, а и мен са ме теглили. Има си правила, които трябва да се спазват. С метално въже не е добре, защото няма никаква еластичност и при по-рязко тръгване може сигурно и ухото от колата да откърши...
Купи си един от тези колани и знай, че години наред ще си го ползваш безпроблемно!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”