проблем с данък на кола дадена с пълномощно

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rado1982
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с данък на кола дадена с пълномощно

Мнениеот rado1982 » Съб 24 сеп 2011 18:18

Здравейте,имам проблем с продадена кола с генерално-пълномощно.Ако някой може да ми помогне какво би следвало да направя!!!Данъкът за година е 120 лева!!!!
Колата я продадох с пълномощно на един човек,той я препродава с пълномощно на друг човек.Същият го открих и си плати данъците и той имаше намерение да я продава и затова го изчаках да направим договора на новият собственик,но той я продава без пълномощно без аз да зная и дава двете пълномощни на новият купувач.
Потърсих последният собственик и го открих в Русе(аз съм от Шумен).Дойде да прехвърлим автомобила,но не беше вземал големият талон,плати си данъците и аз му взех малкият талон на колата,а големият остана при него в Русе!!!Звъннах му след извесно време,но беше си сменил номера.С човека който му продаде моята кола отидохме до Русе да го търсиме,но вземахме само телефона му!!!Звъннах му и се разбрахме да плати данъците и да прехвърлим автомобила и два месеца ме мотае.Накрая спря да ми вдига телефона.Имам му адреса,телефон и двете му имена!!!!!!КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ ОТ ТУК НАТАТЪК!!!!!!!!!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 24 сеп 2011 22:12

rado1982 написа:Здравейте,имам проблем с продадена кола с генерално-пълномощно.

кола се продава с договор за покупко-продажба
а ти просто си дал пълномощно на някой да я ползва
тая кола все още се води на твое име в КАТ и ДАНЪЧНО
За това отиваш намираш го тоя последния "купувач" и му казваш или отивате при нотариус или да ти дава колата, ако се дърпа жалба в полицията- обесняваш че я е присвоил неправомерно
нямаш ли ключ да си я вземеш
щом имаш малкия талон

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 25 сеп 2011 10:44

Реално, собственика на колата сте Вие. Може като лека заплаха да ползвате следният член на НК:

Чл. 206. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Който противозаконно присвои чужда движима вещ, която владее или пази, се наказва за обсебване с лишаване от свобода до шест години.

На Ваше име се водят данъците, а с последните изменения дори и да умрете, Вашите наследници първо трябва да ги платят, а след това да си разделят това, което им е останало :D

Така, че нека четящите тези редове да си слагат обеца на ухото. Даване на кола, само с договор за покупко-продажба! Пито-платено!

И който е направил тази глупост с пълномощно, да гледа да изчисти проблема по най-бързият начин!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 25 сеп 2011 16:12

rado1982 написа:Имам му адреса,телефон и двете му имена!!!!!!КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ ОТ ТУК НАТАТЪК!!!!!!!!!

Отиваш на адреса. Ако живее там и държи колата там, смъкваш и прибираш едната или двете рег. табели и си заминаваш. Ако те спипа полиция не крадеш нищо - колата си е твоя. За да си извади номера ще се наложи да те потърси - тогава пресметни разходите, които ти е създал и ще видиш бързо изпълнение и разплащане.

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Нед 25 сеп 2011 20:56

Един написа:
rado1982 написа:Имам му адреса,телефон и двете му имена!!!!!!КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ ОТ ТУК НАТАТЪК!!!!!!!!!

Отиваш на адреса. Ако живее там и държи колата там, смъкваш и прибираш едната или двете рег. табели и си заминаваш. Ако те спипа полиция не крадеш нищо - колата си е твоя. За да си извади номера ще се наложи да те потърси - тогава пресметни разходите, които ти е създал и ще видиш бързо изпълнение и разплащане.

:да:
Точно така,преди два месеца направих същото, и келеша сам ме намери много бързо.
Колата вече не е на мое име(данаците за 7 години също) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 сеп 2011 21:05

Как така човек с пълномощно ще продава кола на трето лице. Аз като знам през какво преминах, за да оправя документите на моята scare
За справка аз също карах с пълномощно от името на роднини на баща ми. От пиле мляко искаха нотариусите, за да може баща ми да ми я прехвърли на мое име. Продавайте си колите само с договори за покупко-продажба, направо не знам как на честна дума ще я дадеш на някой да разполага с нея :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”