Добре.
Хайде малко ъпдейт за да няма спекулации и люпене на семки...
Явих се както ми препоръчаха в общината в 3 дневен срок.
Демек след като си видях листчето в края на работния ден ти дават още 2 дена да отидеш от 16.00 до 17.00 в общината - така е посочено в протокола.
Община Лозенец - баш срещу НДК и то в работно време в най-натовареното време.
ММмммм найс - аа !!
Щото иначе ако не се явиш лично лошо. Има предупреждение за акт за неявяване - пак изрично предупреждение на жълтото листче.
Та спазвам закона въпреки неудобното време.
Тук ще вметна закона за паркиране на ППС на територията на Столична Община набързо преди да продължа с поясненията.
Чл. 44. /1/Паркирането на пътни превозни средства /ППС/ на територията на Столична община се извършва само на разрешените, определени и обозначени за това места.
/2/Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.
9. (нова - Решение № 152 по Протокол № 35 от 12.03.2009) върху или в близост, по-малка от 2 метра от уличните пожарни хидранти.
/3/Освен в посочените в ал.2 случаи паркирането е забранено:
1. пред входовете на паркове, училища, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;
5. на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи.
/4/По изключение се допуска спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства /ППС/ с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, ако откъм страната на сградите остава лента с широчина не по-малко от 2 метра за преминаване на пешеходците.
/5/Местата по ал.4 се обозначават с допълнителна табела Т12, с която се указва начина на паркиране на ППС.
Почвам да обсъждам на място, че по чл 44 ал 4, по която са ми писали акта трябва да има табела Т12.
Защото така е по-закон. И ако няма табела, то протокола не е валиден защото е написан по чл44 ал4.
Е да но инспектора казва че табелите са под юрисдикцията на КАТ. И че те са виновни.
Аз отговарям добре. Щом не всичко е според закон, как така ми пишат протокол по тази точка??
Как очакват да спазя закона, щом те са ми написали проткол който не е редовен ??
В закона пише че тази табела е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !!!
Еми то нямало право да се спира на тротоар беше отговора.
Но добре де - питам аз, ако няма пишете ми по тази точка, член, алинея по която не е позволено.
А не по тази в която е позволено и в която пише че задължително че трябва да има табела Т12.
Не ли абсурд че ми пишат по точка в която е позволено, ама не всичко е според закона с обозначението за паркиране на самата улица ??
За тези които ще се изумят, обходих цялата улица и кьорав Т12 знак не видях. По продължение на цялата улица.
Пеш я обходих да не пропусна случайно с колата ако карам !!
Консултирах се с адвокат и ми каза че ако нама Т12, по този член ни могат да ми пишат, защото е в разрез със закона.
Нооо с господата в общината не се излиза на глава.
Не можела да има обжалване, възражение ... нищо !!
Е как така питам след като адвокат ми кажа де мога да пиша възражение.
Еми след 3 дена тези неща отивали най-вероятно в КАТ и да се оплаквам на тях - това им беше отговора, като и намекнаха че в КАТ вече става дума за по-сериозни глоби и санкции.
Не искаше даже да чуе за някакъв вид оплакване под каквато и да е форма.
В крайна сметка глобата беше 20 лева и прецених че не си заслужава времето, труда и нервите.
Платих ги, точно като сума и в рамките на определения ми период и си тръгнах.
Който както иска да интерпретира, но в случая не се считам за виновен.
На мен май повече не ми се занимава с тази тема ....
Мерси все пак на DarkForce за "компетентното" включване при липса на информация за този конкретен случай, за моралните поучителни и скучни тиради в стил тоталитарен чичка, които пък за сметка на това нямаха отношение към конкретната случка и за спама който натрупа тук
Печелиш пакет семки.
При още едно мнение в тази тема от теб ще има и бонус - баничка с боза.
Без лоши чувства към колегите - внимавайте къде спирате. Така че дори и да не пречите на никой да не сте в разрез с член 44 от закона за паркиране на ППС на територията на Столична Община.