Въпрос за FAP филтър 307 HDI

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за FAP филтър 307 HDI

Мнениеот VeilSide » Съб 20 дек 2008 12:57

здравейте, въпросът ми се отняся за Пежо 307 HDI, но предполагам че и при дизеловите VW е така. Та проблемът ми е че ми изписва една грешка - Antipollutiоn fault, която според документацията означава, че FAP филтъра е за смяна. Цената няма да я казвам всички я знаят. Четох , че въпросният филтър и казанчето за течността му могат да се премахнат. Слагало се някакъв емулатор. Някой знае ли от къде мога да намеря въпросния емулатор и каква.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 20 дек 2008 13:02

бях чел някъде в пежо форума потърси там

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Съб 20 дек 2008 13:50

Шефът ми имаш същия проблем с неговото 407 HDI.В сервиз на пежо му оправиха проблема и мисля че му вземаха около 300-400лв.При него му излизаше една иконка на таблото и колата му ставаше като спънат кон.Освен филтарът има и някаква течност която се слага и цената и е 112лв на литър а въпросния резервоар събира около 4 литра.Този FAP филтер се изтърбушва и се подлъгва комютъра.До колкото знам въпросния филтър но няма на склад в БГ и цената му от Франция е някаде около 1200лв.

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Съб 20 дек 2008 14:05

Свържи се с Alex Devil -клубния майстор на Пежо форума,той го лекува този проблем :idea:
п.п. сервиза му е някъде около Интерпред

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Съб 20 дек 2008 18:21

фитрите при пежо и vw не са еднакви.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Съб 20 дек 2008 23:59

Благодаря за отговорите. И без това трябва да се погледне от някой рабирач на peugeot, че нещо и разходът е доста висок

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 21 дек 2008 2:25

VeilSide написа:Благодаря за отговорите. И без това трябва да се погледне от някой рабирач на peugeot, че нещо и разходът е доста висок

110 коня мотора нали? И аз карах такова 20 000 км и под 7.5 средно не можах да го сваля... Но де да беше само това проблема - на този модел маховика, съединителя, турбото са му като консуматив :?
А за окачването да не говорим

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 21 дек 2008 9:46

Uneek написа:
VeilSide написа:Благодаря за отговорите. И без това трябва да се погледне от някой рабирач на peugeot, че нещо и разходът е доста висок

110 коня мотора нали? И аз карах такова 20 000 км и под 7.5 средно не можах да го сваля... Но де да беше само това проблема - на този модел маховика, съединителя, турбото са му като консуматив :?

Как 7.5 тая лека кола бе...това ще рече че градско ще трещи с 9-10.... :? ....маховик и съединител - консуматив....тия да не ги правят от желе.... :shock предполагам говорим за оригинални части?

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 21 дек 2008 11:01

Въпросната грешка се изписва за проблем по мотора. Не е задължително да е от FAP -филтъра. При проблем с ЕГР-а, дава същата грешка. Проблем с впръскането на горивото ...Същата. Най много този двигател страда от Дюзи, и ЕГР !
Що се отнася до Фап-а , има доста изписано по темата , там има и мои постове , прочети внимателно преди да хвърлиш ИЗЛИШНИ пари.

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Нед 21 дек 2008 11:16

chefito написа:
Uneek написа:

Как 7.5 тая лека кола бе...това ще рече че градско ще трещи с 9-10.... :? ....маховик и съединител - консуматив....тия да не ги правят от желе.... :shock предполагам говорим за оригинални части?
:lol: :lol: :lol: :lol: 40000 70000км демпферен маховик и 407 е така

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 21 дек 2008 23:54

chefito написа:
Uneek написа:

Абе не е много лека 1380 кг. На всичкото отгоре маховика ли, не знам какво точно франсетата му слагат някаква гума и като се прецака - колата квичи ужасно при по-рязко потегляне :evil: Абе сбъркана работа... А пък за окачване и задния мост няма какво да говорим - каруцарска работа :twisted:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 22 дек 2008 0:29

Dobromirski написа:Въпросната грешка се изписва за проблем по мотора. Не е задължително да е от FAP -филтъра. При проблем с ЕГР-а, дава същата грешка. Проблем с впръскането на горивото ...Същата. Най много този двигател страда от Дюзи, и ЕГР !
Що се отнася до Фап-а , има доста изписано по темата , там има и мои постове , прочети внимателно преди да хвърлиш ИЗЛИШНИ пари.

Страда само от ФАП, но няма нищо общо с ВАГ. ЕГР съм запушвал с пластина и няма проблем, т.е. отчита го като грешка но не святка чека и не влияе на вървенето. Просто ви ще ви е бедна фантазията ако знаете какво записва като хистори едно таова пежо.
С две думи бягаите от теаи коли. Форда е със същия мотор.

Потребителски аватар
VRPerformance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за FAP филтър 307 HDI

Мнениеот VRPerformance » Пет 30 сеп 2011 19:17

малко стара тема,ама 3 години по-късно нещата се промениха доста както знаете вече не е проблем премахването на филтрите за твърди частици и няма нужда да се бяга далеч ако на човек му хареса автомобила :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 30 сеп 2011 19:30

Да прав си. Brezel ги премахва софтуерно от доста време.

Потребителски аватар
VRPerformance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VRPerformance » Нед 02 окт 2011 21:23

не говорех конкретно за човек за да не е реклама,а говорех по-принцип и за това че не е проблем да се купуват такива коли...иначе много хора ги премахват и доста от тях бяха преди него...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”