Новите Листовки
Новите Листовки
В момента карам шофьорски курс и вчера инструктура ми каза, че най-накрая са пуснали новите листовки в действие. Та ми беше любопитно дали някой се е явил на тях. Ако има такива моля споделете мнение относно трудността и какво точно представляват, тъй като от всякъде получавам различна информация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Новите Листовки
Колега, каквито и да са листовките си трябва учене.Аз когато карах курса преди двайсетина години ги бях научил и ги решавах без грешка. Желая ти успех, четене и това му е майката!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
me4ou написа:В момента карам шофьорски курс и вчера инструктура ми каза, че най-накрая са пуснали новите листовки в действие. Та ми беше любопитно дали някой се е явил на тях. Ако има такива моля споделете мнение относно трудността и какво точно представляват, тъй като от всякъде получавам различна информация.
Научи ЗДвП. Не се занимавай да зубриш по листовките, така няма да научиш правилника

- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
stefan4o написа:me4ou написа:В момента карам шофьорски курс и вчера инструктура ми каза, че най-накрая са пуснали новите листовки в действие. Та ми беше любопитно дали някой се е явил на тях. Ако има такива моля споделете мнение относно трудността и какво точно представляват, тъй като от всякъде получавам различна информация.
Научи ЗДвП. Не се занимавай да зубриш по листовките, така няма да научиш правилника
Абсолютно прав е колегата учи ЗДвП, листовките няма смисъл, ще ги минеш 2 пъти и ще ги научиш, но това не значи че знаеш правилата за движение !
Каквито и да са листовките,правилата са си същите,учи закона и това е,все пак трябва и листовки да решаваш,повечето въпроси са ситуационни - кой е с предимство на кръстовище,на кръгово движение,кой минава първи в дадена ситуация,кой знак за какво е и тн.,от познати чувам,че питат и от кога до кога се кара задължително с включени светлини,тук датите са доста объркващи и има доста грешки,така,че по-добре да го знаеш това задъжително,от колкото да имаш -1 точка 

хич не си губи времето с учене на листовки като кормуваш ти ще научиш кой е с предимство кой не е ....
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
shako9793 написа:хич не си губи времето с учене на листовки като кормуваш ти ще научиш кой е с предимство кой не е ....
Да колега, в ЗДвП има само кой е с предимство и кой не

Здрасти колега! Значи аз така учих, за курса! Значи имах Зелена Книжка за правилника, научаваш всички знаци и четеш цялата книжка (Не е глупост, ще научиш нови неща) После когато си сигурен че знаеш правилника, минаваш на листовките, прочиташ ги хубаво, някой въпроси са подвеждащи! Даже по телевизията споделиха че някой въпроси имат и 2 отговора! Затова се чете бавно и внимателно, и се разсъждава върхо въпроса, щото може да се окаже че го знаеш, ма има и друг отговор към него! (няма да давам примери)
И когато разгледаш и прочетеш всички листовки, си почиваш малко!
После си избираш 2 листа, без да гледаш и ги решаваш на отделен лист, си пишеш отговорите, и когато привършиш, отваряш книжката с отговорите, и гледаш колко грешки имаш, поне аз така ги научих!
п.п Едва ли някой е минал през новите листовки, щото казаха че след нова година ще ги пуснат, но колко е вярно не се знае! Желая ти късмет и дано избуташ изпита
И когато разгледаш и прочетеш всички листовки, си почиваш малко!
После си избираш 2 листа, без да гледаш и ги решаваш на отделен лист, си пишеш отговорите, и когато привършиш, отваряш книжката с отговорите, и гледаш колко грешки имаш, поне аз така ги научих!
п.п Едва ли някой е минал през новите листовки, щото казаха че след нова година ще ги пуснат, но колко е вярно не се знае! Желая ти късмет и дано избуташ изпита

- vlast_vd
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като каращ курсовете в момента знам, че новите листовки трябва да са пуснати вече. Какво им е различното:
-имат 45 въпроса
–могат да имат повече от един верен отговор( на всеки въпрос ще бъде отбелязано колко са верните отговори-> има поне един грешен)
–тежеста на въпросите е в точки, максималният брой точки е 97, теория се взима с поне 87 точки
-от нова година ще са електронни(на таблети) .
Това е по-важното. След понеделник очаквайте информация дали са наистина пуснати.
-имат 45 въпроса
–могат да имат повече от един верен отговор( на всеки въпрос ще бъде отбелязано колко са верните отговори-> има поне един грешен)
–тежеста на въпросите е в точки, максималният брой точки е 97, теория се взима с поне 87 точки
-от нова година ще са електронни(на таблети) .
Това е по-важното. След понеделник очаквайте информация дали са наистина пуснати.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
Аз ги научих много лесно от един правилник не знам точно как се казва (с разноцветни страници е) прочиташ го 2 пъти и отзад има всичките въпроси от листовките решаваш и тях 2 пъти и си готов
Новите листовки не трябва да те притесняват,дори чух,че били малко по лесни за взимане...иска учене и тва е
Успех

Новите листовки не трябва да те притесняват,дори чух,че били малко по лесни за взимане...иска учене и тва е

Успех

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Те хората по новините даже си го казаха и има хора,които са се явили. Ще ги видим какви са. Време беше да се пооправят малко нещата. Иначе това с подсказката,колко верни отговори ще има разбрах,че ще е само на тестовите листовки (кажи-речи тези първите,които пуснаха сега)
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
сряда се явявах,но за C+E.дадоха ми да видя новите листовки ден преди изпита и ми пожелаха успех
.оказа се,че има "бъг" в системата.въпросите в самата листовка са объркани и компютъра не разчита правилно.

Проблема не е в ученето на закона. Просто питах дали има някой минал ги, защото инструктура ми каза, че пише колко верни отговора има на въпрос, а в листовките, които аз намерих не пише. Иначе те вече са в действие и хората си карат изпити. Наистина има подвеждащи въпроси, но все пак като знаеш броя на верните отговори играта е съвсем различна. Моя цел е да взема кнжика "вчера" така че ако трябва ще си лягам и ставам със закона, просто ми беше любопитно дали някой може да сподели информация от първа ръка. А това какво полезно ще научиш в закона и какво излишно е въпрос на преценка. Едно знам - закона не те пази на улицата - ти сам се пазиш!
И ако някой от вас му се струва "лесно" да вземеш този изпит (без показан брой верни отговори на всеки въпрос) моля опитайте - 97 точки максимално, 87 минимално - http://www.shofior.com/exams/
И ако някой от вас му се струва "лесно" да вземеш този изпит (без показан брой верни отговори на всеки въпрос) моля опитайте - 97 точки максимално, 87 минимално - http://www.shofior.com/exams/
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз като карах курса прочетох ЗДвП 3 пъти и после листовките ги решавах със лекота. На изпита имах една грешка и в момента в който изпитващият каза имаш грешка 2 крачки назад и му каязах: "кажи ми въпросът и 3-те отговора".
Каза ми ги и веднага му казах верния при което тоя замислен ме пита "е що си отбелязал друго?"
Явно в бързината не съм прочел и 3-тият вариант. Та не бързай чети по два пъти отговорите и ако знаеш ЗДвП няма да имаш грижи.
Успех
Каза ми ги и веднага му казах верния при което тоя замислен ме пита "е що си отбелязал друго?"
Явно в бързината не съм прочел и 3-тият вариант. Та не бързай чети по два пъти отговорите и ако знаеш ЗДвП няма да имаш грижи.
Успех

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”