Как се кара аварийно без съединител

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Re: Как се кара аварийно без съединител

Мнениеот levonik » Вто 01 ное 2011 8:06

Пускаш аварийните, приготвяш се да не се засягаш на псувните на "колегиалните " колеги и се опитваш да хванеш "зелена вълна", ако я няма - опитваш се да се напасваш към светофарите. Спиране само в краен случай. Дано издържи стартера, че при мен се усука муцуната му. Какъв го ядох после..!!!

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Мнениеот h_andreev » Сря 02 ное 2011 12:41

Точно такава случка ми се случи април месец. Пътувам от Бургас за София рано рано сутринта. Около 5:30 бях на Сливенски минерални бани и на изкачването, тръгвам да включвам на пета скорост и педала на съединителя потъна. В паниката изключих от скорост, отбих, спрях и изгасих мотора. Гледах ама тъмно, нищо не се вижда. Реших да се опитам да стигна до първото населено място и да изчакам малко да се развидели. Включих на първа, подадох газ и завъртях стартера. Колата тръгна. Дотук добре, ама как сега да включа втора? Допрях лоста до положение за влизане на втора скорост без да го напъвам. Подадох газ до около 4000 оборота и я отнех веднага. Когато дойдоха правилните обороти лоста влезе без хърр-мърр и продължих. След малко добих кураж и реших да пробвам с трета скорост посъщия начин. Леко допиране до мястото за включване, форсиране и щрак! Имах вече трета. Това се получаваше само когато оборотите бяха в режим на намаляне. При вдигане не се получаваше толкова чисто, имаше изхъркване. Е реших да не спирам. Изпреварвах си коли, 5-та->3-та–>5-та скорост всичко както си трябва. Вече си сменях нормално скорости но се сетих че вляза ли в София ще е час пик и в задръстване без съединител стартера ще си отиде преждевременно. Отбих се в Пазарджик и там един приятел ме вкара в сервиз където смениха скъсаното жило.

Така, че не се притеснявайте не е болка за умиране а и на колата нищо не и стана.

По големия проблем бяха кръстовищата в Пазарджик и особенно такива на които трабва да правя ляв завой :)

пример:
1. Угасен мотор, чакам на червено.
2. Светва зелено, вкарвам първа и паля, стигам до средата на кръстовището където изчаквам насрещно-движещите се и гася мотора.
3. Видя ли пролука, паля и газ да се изнеса, мина ли кръстовището, щрак втора, трета и т.н.

Дано не Ви се случва все пак. Дано съм го обяснил разбираемо :)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 02 ное 2011 13:57

Аз за това с резервно жило в багажника mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 02 ное 2011 14:44

bayceno написа:а ако жилото е здраво,скорости си има,но педала ти е паднал,какъв може да е проблема-при Голф 2(Джеда 2 дизел)

Откачено жило или кожух на жилото. :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re:

Мнениеот joker » Сря 02 ное 2011 19:45

Lawyer написа:И аз съм правил това, за което говорят колегите. С "Лада 1500". Явно се получава с всички "железни" автомобили. :D :wink:

Лада-та имаше перефктна скоростна кутия(кусурът и беше дългата 4-та и късата 3-та) но на синхронизацията и здравината и могат да завидят много съвременни автомобили....аз лично не познавам лададжия,който да си е ремонтирал скоростната кутия :applause: Ееееех как въртях като млад Лада 1500 на дрифт с 3 мадами на задната седалка...пищяха пущинките като пиленца в инкубатор!!!Sorry за спама :oops: :oops: :oops: ама спомени,споменииииииииииииии....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”