Кабел за чейнджър...ще стане ли ? Помощ от разбирачи!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Кабел за чейнджър...ще стане ли ? Помощ от разбирачи!

Мнениеот versace » Нед 17 сеп 2006 16:12

Колеги имам голямо желание да си сложа чейнджър в колата, но този който мога да взема (благодарение на инфото на колегата nii) се продава без кабел. От пасат 2003 година е.
Аз имам кабел за чейнджър, който си свалих преди време от един Голф 4. На снимките се вигдат и двете му букси. Те са различни от тези на чейнджъра. Вътре като брой пинове мисля че са еднакви с оригиналната букса.
На снимката с червеното кръгче съм заградил схемата за чейнджър контрол на моята музика (оригинална). Пиновете на буксата са свободни без кабели.
Въпроса е дали този кабел ако се преработи та било то и без букса ще ми върши работа?
Ще се радвам на всякакви съвети и идеи

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пон 18 сеп 2006 17:10

Сериозно ли никой не знае?
Айде дайте идеи

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 18 сеп 2006 19:46

Ми що не пробваш на чейджъра дали влиза. Така само по снимка на кабела не става бре. Няма да го напъваш ако не влиза и си търсиш друг. :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 18 сеп 2006 20:12

А и по-принцип е хубаво чейджъра и касетофона да са една и съща марка. Кабела да си е за нея. Щото трябва да търсиш преходници за чейджъра примерно. А в България не съм виждал много такива. :) :drinking: Но повечето са еднакви. Зависи какъв чейджър купуваш. :wink: И не е лошо да си видиш касетофона кви чейнджъри може да управлява. :) :drinking: Сяка марка си ги пуска в списък. :drinking:
http://www.pma-mobile.com/html/ASP/prodlist_all.asp?UUGR=40&LG=E

Последна промяна от black` на Пон 18 сеп 2006 20:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 18 сеп 2006 20:19

аз доколкото разбирам искаш да се използва този кабел, който имаш :) ама що без букса? не винаги фабричното е перфектно, всичко се разпоява и запоява ;) носи го в пловдив да го правим. може да не остане същия кабел, ама шумове няма да има.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 18 сеп 2006 20:23

Е ама виж колко има. 13 пин то 13 пин. 16 пин то 8 пин.8 пин то 8 пин.13 пин то 8 пин.11 пин то 11 пин. Не е просто щото тия пинове като не знаеш за какво са. :) Пък фирмите не пускат схеми за стара техника. Лечен опит. :) Хубаво е да са едни и същи марки или поне съвместими както е примерно Sony JVC и Alpine. :)

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пон 18 сеп 2006 22:35

@joser да искам да използвам този кабел с ченджъра, но оригиналния куплунг е правоъгълен а моя е кръг. До колкото виждам броя на пиновете е еднакъв и при двата. Благодаря ти за предложената помощ ама Пловдив е далече :wink:

@blacki ченджъра и касетофона са оригинални на VAG

@vaskoto1 благодаря ти за "вещата" намеса в поста ми. Явно говориш английски по-добре от мен или имаш най-обновеното издание на чуждиците в българския език.
Думата ченджър идва от английската change която след като се спелува се произнася "чендж". А ти си ми поправил изписването с "й" което ми звучи малко...де да знам ... меко ако ме разбираш!

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пон 18 сеп 2006 22:57

не ми се е налагало досега за такова свързване, :roll: но ако извадиш пиновете от кръглия конектор и ги свържеш към правоъгълния като внимаваш за съответствието, не знам дали ще ти е по-лесно.
п.п. има на конектора едни пластини, махаш ги, трябва да се види, де, че малко на импровизация карам сега.. пиновете се вадят лесно с отверка в средата натискаш върха към пина и дърпаш кабела му (внимателно ;))

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 18 сеп 2006 23:02

Кабела който си свалил е от Sony така нареченият Uni link.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 19 сеп 2006 11:17

кажи модела на чейнджъра поне
Май си се наиграл..
Значи идеята поне доколкото гледам кабела за сменявачката, е че тя не поддържа дигитален пренос на музика, а само стандартен..

А музиката ти иска дигитален вход...

Подходите..

-> купуваш си конвертор от дигитален към аналогов.. и как се управялява чейнджъра не знам...

вземаш друга сменявачка.. и си в джаза...

Дай модела на чейнджъра, там кво пишще по него.. за да можем да помогнем повечко...

http://www.discountcarstereo.com/Search ... eyWords=vw

виж тук.. има всякакви джаджи.. почети...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”