за дизели, TDI-та - дозировката същата ли е? имаш ли наблюдения върху такъв двигател...vaskoto1 написа:метода е пробван лично от мене и то от известно време.
чак за тия проценти намаляване не се говори но има някакъв ефект определено.
слага се по 25 грама на 10 литра грубо.
ефекта е че ацетона ослабва повърхностното напрежение на бензина и по този начин улеснява дюзите да диспрергират по качествено като сместа става по хомогенна. икономията идва от ламбдата която връща малко дюзите заради по качествената смес.
това е.
не очаквайте чудеса.
ако се прекали с ацетона ефекта не се подобрява но на риск се излагат всички гумени и пластмасови елементи по горивната система.
а ако не постигнете икономия изобщо (възможно е) поне ще постигнете по чиста горивна система защото ацетона ще спомогне много за почистването й (в правилната доза разбира се!)
Ацетон като добавка в горивото?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Leon_24 написа:Абе вие погледнахте ли за мерките и съотношенията които са цитирани въобще ? 0,5-2 унции на 10 галона нафта....10 галона са около 38 литра ...а една унция:1 унция (ounce (oz))= 28.349 гр....Разреждането е огромно...Не мисля че ще окаже някакво съществено влияние на двигателя в такива разреждания,но предвид факта ,че вероятно това нещо е списвано от американски ентусиасти,а ние живеем в Бг с нейните скъпи и калпави горива в които бездруго има съмнителни гадости не бих седнал да се правя на алхимик...
Разреждането наистина е голямо, така че според мен има замисъл в цялата идея, но наистина е много важно да се сметне правилно
съотношението чист ацетон към гориво, защото ако не ме лъже паметта в USA (от където са сайтовете с идеята) Regular GAS е 86 октана! Ние тук сме вече минимум с 95 октана, така че

StanTheMan написа:Разреждането наистина е голямо, така че според мен има замисъл в цялата идея, но наистина е много важно да се сметне правилно
съотношението чист ацетон към гориво, защото ако не ме лъже паметта в USA (от където са сайтовете с идеята) Regular GAS е 86 октана! Ние тук сме вече минимум с 95 октана, така че![]()
По скоро е 87, но рейтинга се получава по различна система която дава 8 разлика...
- zhiki4
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:метода е пробван лично от мене и то от известно време.
чак за тия проценти намаляване не се говори но има някакъв ефект определено.
слага се по 25 грама на 10 литра грубо.
ефекта е че ацетона ослабва повърхностното напрежение на бензина и по този начин улеснява дюзите да диспрергират по качествено като сместа става по хомогенна. икономията идва от ламбдата която връща малко дюзите заради по качествената смес.
това е.
не очаквайте чудеса.
ако се прекали с ацетона ефекта не се подобрява но на риск се излагат всички гумени и пластмасови елементи по горивната система.
а ако не постигнете икономия изобщо (възможно е) поне ще постигнете по чиста горивна система защото ацетона ще спомогне много за почистването й (в правилната доза разбира се!)
Да споделиш малко подробности (двигател, горивна система, пробег)?
- kapitango
- Автомобил: Audi S6 plus
- Двигател: V8 AHK
Re: Ацетон като добавка в горивото?!
Интересното е, че никой не се оплакал от ацетона като добавка към горивото. Всеки казва, че има подобрение в поведението на двигателя.
Чак се изкушавам и аз да го пробвам.
Чак се изкушавам и аз да го пробвам.
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре си купете готова добавка от магазините .. има добри добавки на Castrol или liqui moly ..
Аз слагам на Castrol .. мирише малко на дървеници
или другото прави се разреждане нафта с бензин 10 литра нафта с 100грама бензин .. мисля,че е така
но по-добрия вариант е да се купи готова добавка .. и на гърба на шишето пише дозировката
Аз слагам на Castrol .. мирише малко на дървеници

но по-добрия вариант е да се купи готова добавка .. и на гърба на шишето пише дозировката

Честита коледа.
От седмица и аз слагам ацетон към бензина 1.5 мл / 1л.Първите впечатления са, утихване на двигателя и доста по-стабилна работа и повече мощност в тихите обороти.Мисля има и икономия, но ще трябват повече километри за по-голяма достоверност.
Поздрави.

От седмица и аз слагам ацетон към бензина 1.5 мл / 1л.Първите впечатления са, утихване на двигателя и доста по-стабилна работа и повече мощност в тихите обороти.Мисля има и икономия, но ще трябват повече километри за по-голяма достоверност.
Поздрави.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
добавките за бензинови двигатели в повечето случаи съдържат предимно ацетон.
само дето са в луксозна опаковка и струват над 10лв за 250мл.
само дето са в луксозна опаковка и струват над 10лв за 250мл.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Само с ацетон нестава 

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
vaiper 1 написа:Само с ацетон нестава
става, става....
много як ефект има при карбуратрни МПС (мотора ми)
nii написа:vaiper 1 написа:Само с ацетон нестава
става, става....
много як ефект има при карбуратрни МПС (мотора ми)
Само да се затопли, ще има ацетон и за Yamaha-та

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”