изгорял фар и глоба.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: изгорял фар и глоба.

Мнениеот mely » Чет 05 яну 2012 21:07

bnick написа:
fox_vt написа:Колега азрод намираш ли разлика между тези две фрази

"закона ще те глоби ако караш с един фар през деня" и тази
"през деня е също толкова опасно да се кара с един фар колкото и през ноща"

Деня си минава, караш си с една работеща крушка, идва ноща. Викаш забравих, утре ще я сменя и така... Само глоби е оправията, така е със всичко :beer

Само ,че вечерта ще разбереш ,че крушката ти е изгоряла и ако имаш малко мозък в главата си ще направиш възможното да я смениш най - бързо.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 05 яну 2012 21:13

mely написа:
bnick написа:
fox_vt написа:Колега азрод намираш ли разлика между тези две фрази

"закона ще те глоби ако караш с един фар през деня" и тази
"през деня е също толкова опасно да се кара с един фар колкото и през ноща"

Деня си минава, караш си с една работеща крушка, идва ноща. Викаш забравих, утре ще я сменя и така... Само глоби е оправията, така е със всичко :beer

Само ,че вечерта ще разбереш ,че крушката ти е изгоряла и ако имаш малко мозък в главата си ще направиш възможното да я смениш най - бързо.

Съгласен, само че виждам доста еднооки. Съмнявам се да са им току що изгорели mhihi.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 05 яну 2012 21:18

Мундари и безмозъчни ще има винаги ,но не затова става дума в тази тема.Изпуснахте нишката....Да напомня- изгорял фар,резервна крушка в жабката,невъзможност да се смени на пътя,ПРЕЗ ДЕНЯ, глоба.......

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 05 яну 2012 21:26

Един нормален шофьор само в отражението в автомобила пред него ще разбере, че му е изгорял фара, дори и в слънчев ден, айде стига глупости!
Само глоби, там е истината, иначе няма да се научим!
Ако трябва на всяко пътуване ще обикаляме колите да гледаме дали всичко свети!
То да са един двама с изгорели круши, айде, ама те са МНОГО, на всички ли ТОКУ-ЩО им изгоряха крушките, имам съседи, по няколко месеца карат с изгорели фарове и/или габарити, един съсед пък буквално от ГОДИНИ кара с един изгорял стоп, колко немарлив трябва да си за да го направиш това?
Такива пък каращи дори и през НОЩТА без задни габарити са за затвора направо, как няма да усетиш, че отзад не ти свети нищо :shock !
Е от такива хора какво да очакваш!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 05 яну 2012 21:46

Мен са ме спирали за изгоряла крушка, обясних, че снощи на бензиностанцията е светела и ще я сменя при първа възможност, това стана сутринта в Панчарево. Чак вечерта ми остана време да отида до бензиностанция в Самоков за крушка и пак ме спряха (бензиностанцията беше на 500м и смятах да карам на дълги, но имаше насрещна кола и се наложи да мина на къси), отново ме пуснаха. В самата бензинастанция (Шел, преди околовръстното, ако се идва от София, точно бяха сложили жълтите табели, ама си бяха още със старата стока и навици) имаха само някакви пълни ментета, но пак се опитах да сложа някое от тях, ама никое не стана за супердефицитния фар на голф2. Докато се разправях катаджиите си заминаха, а аз се обадих да ми донесат крушка. Изобщо не съм допускал, че някъде може да е проблем да си намеря крушка, сега имам резервни да съм спокоен.
Иначе веднъж умишлено издърпах жиците на единия фар, за икономия на ток (алтернатора на ладата се беше скапал) и карах 200км така.
Катаджиите и те са хора, ако се държиш нормално шанса да те пуснат е доста голям.
И аз много се дразня от еднооки по пътищата, и няма как да повярвам, че на всички тях крушката е изгоряла преди 15мин.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 05 яну 2012 21:49

mely написа:Мундари и безмозъчни ще има винаги ,но не затова става дума в тази тема.Изпуснахте нишката....Да напомня- изгорял фар,резервна крушка в жабката,невъзможност да се смени на пътя,ПРЕЗ ДЕНЯ, глоба.......
Не сме изпуснали нишката, следим я много внимателно. Последното изречение, което си написал е много правилно - завършва на "глоба". Според мен, няма значение дали е през зимата или лятото. Дали е денем или нощем. Задължително е светлините на колата да са изправни. В правомощията на чичоМиуиционер е да констатира дали са изправни и да ме глоби, ако не са. Толкова е просто. Моля те, престани с мелодрамите за сложната смяна на крушки на пътя. Мога да се обзаложа, че над 90% от колите с неизправни светлини не са с току-що изгоряла крушка. Както мога да се обзаложа, че на трите ми коли в гаража всички светлини са изправни. Такива филми "ама аз не съм видял, че е изгоряла крушката" ... като нямам желание, няма как да видя.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 05 яну 2012 21:54

Какво толко проблеми правите за един фар! Един фар е поносимо, а без стопове как щях да се набия в един :|
отделно пък и тея коли дето габарита и стопа са на една крушка, когато си изморен и карал дълго въобще не ти прави впечатление, че са светнали стопове, зашото си си свикнал там да си свети. Отделно къде видяхте глупости mely си е прав. Защото не си длъжен да знаеш как се сменя крушка на фара, имам приятели, който са ме молили да им сменя куршка на фара и габарит поради факта, че не знаят как става, колкото и лесно да е. Отделно вече ви писаха преди мен пък и аз знам, че има автомобили, който за да се смени крушка на фар е необходимо да се свали целия фар да се махат акумулатори, кутии на филтри , на някой се свалят брони, абе направени са по-трудно да смениш крушка, отколкото двигател на голф 2, та едва ли би се спрял някъде през ноща да си разглобяваш колата за да смениш крушката, колкото и опасно да е :? отделно по преценка на кой ще попаднеш или ще пише или няма да пише :012:
или някой на новто АМГ от германия си е поръчал да му се сложи резервен комплект би-ксенон за да може да си го смени като се развали нещо по него

Последна промяна от rexpitbul на Чет 05 яну 2012 22:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 05 яну 2012 21:55

mely,много боли нали?Знам си аз,такива като теб най много ги боли mhihi Нали ти казах да си седиш мирен и да не си показваш рогата!?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 05 яну 2012 21:58

Еми да направят като дават книшка да можеш да смениш крушка и ремък и подобни неща,ако решат че не трябва отиваш в сервиз да ти я сменят или викаш пътна помощ на място и плащаш и караш.И това е.Ако искаш се научи как става.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 05 яну 2012 22:20

H2O написа:mely,много боли нали?Знам си аз,такива като теб най много ги боли mhihi Нали ти казах да си седиш мирен и да не си показваш рогата!?

Ти май си четеш само твоите мнения.Като гледам повечета колеги и колежки мислят/трезво / като мен , а не "щом чичоМиуиционер" каже - значи е прав.Боли ме да, боли ме да гледам ка разсъждавате.Още веднъж ще попитам "изрядните" и можещите..пожарогасителчетата заверени ли са,аптечките пълни ли са и всичко в срок на годност ли е .А газовите уредбички как са ...прегледче това онова бутилчиците надувани ли са .Ади стига че станахте за смях - през ДЕНЯ фара му не светел и ще го съдя за опит за убийство. Абе ейййй тараланколовци допреди 6 години не ви даваха да карате през деня на фарове бе.Що сте живи още?

В закона пише ясно ,да го цитирам пак за четящите последните мнения.
л. 101. (1) При възникване по време на движение на повреда или неизправност
в пътно превозно средство, която застрашава безопасността на движението, водачът е
длъжен да спре и да вземе мерки за нейното отстраняване.
(2) Когато отстраняването на повредата или неизправността на място е
невъзможно, водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до
място за тяхното отстраняване, но само след като вземе необходимите мерки за
безопасност на движението.
- в случая аварийни мигачи ,габарити и т.н
(3) Разпоредбите на ал. 2 не се прилагат при следните повреди или
неизправности:
......
8. липсват или са неизправни предвидените светлинни устройства или
светлоотразители при движение през нощта;

Някой да я закатани щот нищо хубаво няма да роди тази тема оттук нататък.Автора искаше да се внесе някаква яснота ама работата тръгна на заяждане.

Последна промяна от mely на Чет 05 яну 2012 22:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 05 яну 2012 22:47

mely написа: Абе ейййй тараланколовци допреди 6 години не ви даваха да карате през деня на фарове бе.Що сте живи още.

По-полекинко малко с епитетите и пожеланията.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 05 яну 2012 23:03

mely написа: Абе ейййй тараланколовци допреди 6 години не ви даваха да карате през деня на фарове бе.Що сте живи още?

Нещо си в грешка. Аз лично от 2001г карам винаги на фарове, това ми е навик. Какво означава не са ни давали? Темата вече...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 05 яну 2012 23:12

bnick написа:Какво означава не са ни давали?

че имаше време, когато се пишеха актове за каране със светлини през деня :idea:

Мисля стига толкУ!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”