Колеги имам сериозен купувач за Бората и се чудя да я дам ли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Колеги имам сериозен купувач за Бората и се чудя да я дам ли

Мнениеот Чудомир » Вто 17 яну 2012 0:11

FELIPE написа:Какво ще кажете за това БМВ->http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=275151
Иначе темата наистина малко излезе извън контрол,за което искрено съжалявам :bowdown ,май не трябваше да я пускам.

Обикновено се опитвам да съм сдържан и да не правя крайни изказвания, ама май май....тука иска да кара 3ка всеки....който не може да си я позволи и за него тва е върха на сладоледа. Не мога да разбера какво сте се захласнали по тия е46.

Аз съм към 100 кг и към 187/190 см - еми в е46 купе едвам влезнах, да не говорим, че главата ми стържеше в тавана при максимално пусната седалка

е46 325 също не зашеметява с кой знае кво - вярно, по спортно/стегнато вози от пасата, ама като седя през цялото време стиснат като толумбичка в салфетка - не мерси

Интересните баварки са от 530 нагоре, изключая 135. Всичко друго е уж премиум, но не чак...Успех с продажбата!

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 17 яну 2012 8:47

Чудомир написа:Обикновено се опитвам да съм сдържан и да не правя крайни изказвания, ама май май....тука иска да кара 3ка всеки....който не може да си я позволи и за него тва е върха на сладоледа. Не мога да разбера какво сте се захласнали по тия е46.

Всеки БМВист е замогнал се голфаджия. mhihi По темата - продавай, явно не те кефи много бората.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Вто 17 яну 2012 9:14

FELIPE написа:Какво ще кажете за това БМВ->http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=275151
Иначе темата наистина малко излезе извън контрол,за което искрено съжалявам :bowdown ,май не трябваше да я пускам.

Колега ако си свикнал да сменяш коли -сменяй!И това БМВ след 2-години няма дати харесва.Що се отнася до 9-хиляди за БОРАТА-не мисля че са много.Тъй като всички собственици са ги дали тези пари в последствие.Гуми ангренажи масла филтри дискове спирачки и други.Така че като я вземеш тази и пак си ти по същата процедура.Успех с начинанието каквото и да ето!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 17 яну 2012 10:50

Ако гледаш Е46, гледай фейслифта!!! В старите няма нищо което да ти се яви ъпгрейд, изключвам задвижването разбирасе :да:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 17 яну 2012 10:59

Ако аз имам BORA и някой утре ми извади 9000 лв. за нея, тя си тръгва с голяма радост от мене. И се въздържам от разни изказвания, но какво значи да сравняваш Е46 с Пасат? Някой се возил и има меродавно мнение. По принцип ми е смешно. Карай, поддържай, късай си нервите, подскачай от радост, тогава приказвай, от кое какво става.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 17 яну 2012 17:31

Никъде не съм твърдял, че моето мнение е критерий. Просто споделих впечатление.

Все още не виждам никаква причина да смениш кола, която вече познаваш, макар и да харчи 1л. повече от очакваното, с някое от въпросните е46 тип "лимонка", само щото е с кожен салон и е "баварка". Дайте тука на масата обективни критерии, заради които да си заслужава една е46 пред Бората

стегнатата возия я казах, ок това е плюс, ако човек се кефи на стегнато
динамика ли има - е Брабуса каза по въпроса (не ми сравнявайте сега 1.9 ПД на VW със 330д на BMW)
визия ли има - и двете са вече на 10++ год
малко ли харчи
по-широка ли е вътре

Кое нещо обективно говори за е46? Ама не "резачка батка", "пичеловка" и подобни - това са "субективни" аргументи. И като теглим чертата, пак ще трябва едни $$$ да ги додаде, за да вземе читаво...

Just my 2 cents...

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 яну 2012 17:39

Чудомир написа:Никъде не съм твърдял, че моето мнение е критерий. Просто споделих впечатление.

Все още не виждам никаква причина да смениш кола, която вече познаваш, макар и да харчи 1л. повече от очакваното, с някое от въпросните е46 тип "лимонка", само щото е с кожен салон и е "баварка". Дайте тука на масата обективни критерии, заради които да си заслужава една е46 пред Бората

динамика ли има - е Брабуса каза по въпроса (не ми сравнявайте сега 1.9 ПД на VW със 330д на BMW)
малко ли харчи
по-широка ли е вътре

Кое нещо обективно говори за е46? Ама не "резачка батка", "пичеловка" и подобни - това са "субективни" аргументи. И като теглим чертата, пак ще трябва едни $$$ да ги додаде, за да вземе читаво...

Just my 2 cents...

Идеята според мен на повечето хора вкл. и моета е че просто Бората следващата година 2 ще се обезцени ужасно много, все още поколението на Голф5 не е навлязло масово, но догодина ще бъде залят пазара с по-новото поколение и Бора ще струва таван 5000 лева, не че е46 ще запази вовеки цената си. За това според мен по-правилното е да се вземе по-новата кола която няма да се обезцени догодина с 50% :да:

just my 2c

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 17 яну 2012 18:00

Aprilia написа:
Чудомир написа:Никъде не съм твърдял, че моето мнение е критерий. Просто споделих впечатление.

малко ли харчи
по-широка ли е вътре

Just my 2 cents...

Идеята според мен на повечето хора вкл. и моета е че просто Бората следващата година 2 ще се обезцени ужасно много, все още поколението на Голф5 не е навлязло масово, но догодина ще бъде залят пазара с по-новото поколение и Бора ще струва таван 5000 лева, не че е46 ще запази вовеки цената си. За това според мен по-правилното е да се вземе по-новата кола която няма да се обезцени догодина с 50% :да:

just my 2c

Колега, на базата на миналите поколения, не е точно така! Голф мк4 навлезе МАСОВО когато стана 10, даже 11 годишен - 2008/9г. От тогава е най-внасяното поколение. Ако следваме същата логика, а и цените които мк5 държи показват че е точно такъв случая, той ще стане масовия голф след поне 2-3г :да:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 17 яну 2012 18:46

Преди малко покарах шестака :D ...наистина спрямо Бората все едно му приплъзва съединителя,няма я чупката в кръста на 1800-2000 оборота,турбото си е турбо,отвън и отвътре иначе колата е супер,мотора при работа не мръдва и милиметър,почти не се чува.
Обаче две неща ми направиха впечатление-светна лампата за маслото малко след като я запалих и след това си изгасна(уж датчика бил развален и било характерно за всички БМВ-та) и съединителя отделя доста горе(може и да е субективно защото пък моя отделя по-принцип долу).
Тези БМВ-та с демпферен маховик ли са?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 17 яну 2012 18:58

Значи хем върви по-малко,хем ще гори повече, има "характерен" за БМВ проблем с датчика /като е прост датчик що не го е сменил за да не плаши клиентите/ и съединителя е за смяна понеже баджанака караше 2г. Е46 и като съм се качвал не съм усетил да му отделя високо съединителя ! Колко трябва да е зле твоята че да я продадеш и да вземеш тая :shock

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 17 яну 2012 19:19

Няма да я продавам.Моля да се заключи темата или направо да се изтрие(което ще е по-добре,понеже се чувствам много неудобно,не се разви добре темата и нямах за цел да се получи така :oops: ).

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 яну 2012 19:27

Нормално е да се получи така. Не си казал причините за продажбата все пак... Ако ти идва скъпо горивото или поддръжката е едно, да минеш на по-висок клас е съвсем друго. Ако беше посочил тези неща или поне да беше дал някаква смислена причина за продажбата и евентуално покупка на друга, може би темата щеше да се развие в друга посока. Не се обиждай, но от тая тема си вадя извод, че не знаеш какво ти се кара и поддържа съответно... :wink:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 17 яну 2012 19:41

Няма се плашиш колега,колата ти е супер нагласена,може би си взел правилното решение :да:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 17 яну 2012 19:43

:012:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”