Пране на седалки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
М.Попов
Автомобил:
Двигател:

Re: Пране на седалки

Мнениеот М.Попов » Нед 29 яну 2012 13:01

насочиха ме към една автомивка перат с парогенератор Лавор Етна,нямам си и на представа за кво качество става вапрос,някои да има идея?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 яну 2012 13:47

enigma79 написа:....има и обикновени перящи прахосмукачки и такива които са професионални....

Някъде да видя да коментирам прахосмукачки?
Ти като си много ларж купи си Керхер или Лавор и си пери до насита.
Аз като съм прошляк с една торбичка ариел за 10 лева в банята пак ще си изпера седалките и пак по-добре от тебе!

Всички тия смукачки първо ти накисват седалката с вода и препарат и после се опитват да го изсмучат... Сори няма как да се изсмуче с прахосмукачка това което видях да излиза от седалките!

Ако си чак толкова ларж слагаме по 100 лева и переш с твоята SAT (space age technology) смукачка. Аз след тебе минавам както си знам и ако текне кафяво 3в1 гориш със 100 лева ок ?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 29 яну 2012 15:32

freestyler911 написа:
enigma79 написа:....има и обикновени перящи прахосмукачки и такива които са професионални....

Някъде да видя да коментирам прахосмукачки?
Ти като си много ларж купи си Керхер или Лавор и си пери до насита.
Аз като съм прошляк с една торбичка ариел за 10 лева в банята пак ще си изпера седалките и пак по-добре от тебе!

Всички тия смукачки първо ти накисват седалката с вода и препарат и после се опитват да го изсмучат... Сори няма как да се изсмуче с прахосмукачка това което видях да излиза от седалките!

Ако си чак толкова ларж слагаме по 100 лева и переш с твоята SAT (space age technology) смукачка. Аз след тебе минавам както си знам и ако текне кафяво 3в1 гориш със 100 лева ок ?

Ако толкова си навит няма проблем.Виж и това с червеното и ми кажи,ти не се ли опитваш да накиснеш седалката,о извинявай,ти се опитваш да я удавиш :bowdown И другото ти като я удавиш,колко ли време и трябва за да изсъхне до край?
За разлика от теб,някой хора са се сблъсквали с дадена материя през годините,дали с ремонт,дали с почистване или там каквото и да е.Аз не налагам моето мнение,но щети кажа едно,вместо да си кисна колата,аз сие изпирам като в белите страни с необходимата техника,да имам достъп до такава и съответно ако нямам съм се опитвал с купена от метро делонги,ама делонги просто нищо не струва пред професионалната техника.Да опитваш да сравняваш домашната техника с професионалната(не китайско менте) е все едно да направиш сравнение между китайска кола и мерцедес :deal :063: Нищо лично колега,но имам доста години зад гърба си в почистване към фирма занимаваща се с това и опита ми шепне обратното на твоето мнение.Освен това има един човек в форума,който е бил свидетел на толкова замърсена кола(кочина) която за да почистя се наложи да се откажа от впръскването на машината и буквално по твоя метод да изливам вода и препарат вътре на седалките.Ако мислиш че след 4-5те часа борба колата е била подгизнала и въобще леш,се бъркаш много,под,седалки,тапицерия,всичко беше ВЛАЖНО,а не мокро и при слънчево време изсъхна за по малко от 24 часа.С не професионална техника този ефект не може да постигнеш,ама ако искаш и задните части да си съдереш пак не можеш за това време и този период на съхнене :deal

ПС.Едно изпиране на колата е към 35-50лв и това с немски препарат и професионална техника,извода го оставям за теб,дали е по удобно с АРИЕЛ и много играчка,или да го оставиш на хората които с това си вадят хляба,Аз предпочитам АРИЕЛ,ама само на легло и ако може и разкрачена : sex mhihi

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 29 яну 2012 15:52

Aко разглобявате седалките и перете само тапицерията,ги сглобете докато същата е още влажна.Има платове които се свиват доста,да няма изненади. mhihi

М.Попов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот М.Попов » Нед 29 яну 2012 16:16

Та мисалта ми беше, професионална машина ли е Лавор Етна?

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 яну 2012 17:03

enigma79 написа:
freestyler911 написа:

...

Потретвам , да видя да сравнявам прахосмукачки?

За ариел , ако си под 15 те оправдавам.

За прането. Ефекта от твоето киснене и смукане е повърхностен, и мръсотията вътре си стои!

Никой никъде не говореше за съхнене! Моята кола съхна месец след моето пране по великден!

Пак казвам миеш квото миеш вадим седалката, накисвам с вода и който и да е прах за пране , изстисквам седалката, ако не текне бистра вода , гориш със 100 кинта. КАПИШ?

Последна промяна от freestyler911 на Нед 29 яну 2012 21:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 29 яну 2012 19:15

freestyler911 написа:
enigma79 написа:
freestyler911 написа:

...

Потретвам , да видя да сравнявам прахосмукачки?

За ариел , ако си по 15 те оправдавам.

За прането. Ефекта от твоето киснене и смукане е повърхностен, и мръсотията вътре си стои!

Никой никъде не говореше за съхнене! Моята кола съхна месец след моето пране по великден!

Пак казвам миеш квото миеш вадим седалката, накисвам с вода и който и да е прах за пране , изстисквам седалката, ако не текне бистра вода , гориш със 100 кинта. КАПИШ?

И аз казвам,НЕ вадя никакви седалки,не разкачвам нищо по колата,не свалям тапицерията,нито махам мокета по пода,всичко се пере на място и след мен остава идеално чисто и идеално сухо само за 24 часа при поне 18градуса на вън.Извинявай но мина отдавна времето когато за да изпереш килима вкъщи,както и някоя друга пътека се качваха и се караха на тепавица.Сега без минимум вреда за паркета,или там каквото и да е покритие на пода,се пере на място heavy metal zork
Малко за образоване за какво иде реч че българина все не вярва :deal
http://www.karcher.com/start/choose_your_language.htm
ЕТО ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ И ТЕХНИКА И ПРЕПАРАТ

С непрофесионална прахосмукачка :wink:

Ето тука опит за накисване на колата :063:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 яну 2012 19:58

Не ми се дърля с тебе повече!
Просто ти си за повърхностното чистене, аз за основното.

Както и да е , и дано откриеш скоро технологията да си переш гащите без да си ги сваляш от гъ*а.

Аз приключих с писането в тази тема.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”