Катастрофа - Голф и Ауди

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Съб 30 сеп 2006 15:16

Не знам дали пък видяхте коментарите по статията

az li4no vidqh katastrofata . Tq stna po nai-nebrejn iq na4in koito moje da sashtesvuva . Prosto vidish li GOLF , BQGAI !!!

За същаление това става само веднъж в повечето случаи. Тепърва ще се изяснява кой къде е навлезнал, но аз самия вида ли VW и се дърпам на далече. Най безумните ПТП-та се правят от голф-аджии.

Aman ot tiq idioti s golfovete deto se mislqt za mnogo veliki

Еми и аз прявя понякога дивотии... ама не е от колата...,но ми прави впечатление че в ОФФ-ТОПИК често се споменава такова "самоубииствено" каране /дали си видял някой си.. или ти самия/. Някой даже се и хвалят с това как правели тия магарии.. а повечето случай става белята кат се опитва някой да се докаже пред момиче/приатели къф готин "шофьор" е..
На няколко пъти се осещам, как някой ме ядосва и си го изкарвам на колата и почвам да натискам... ГРЕШКА.. хора внимавайте кво правите .. че тежка катастрофа рядко се преживява 2 пъти ...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 30 сеп 2006 16:15

Да и това е така... като седнем в колата трима дупета, и веднага започват - айде де, настъпи, настъпи, ти не можеш да караш бе, къв шофьор си... за тва при мене не искат да се возят вече, щото свалих всички и ги отавих да се прибират с градски транспорт ;) Не трябва да се влияе човек от други или да се поддава на каквито и да било емоций когато шофира. И на истина тези с новите автомобили не обичат да ги изпреварват стари... абе тва си е комплексарщина... освен това не обичат да правят място - вчера влизам в една малка уличка, минавам повече от половината, излиза насреща ми един пасат В5 тъмно син с някво тъпо копеле вътре и ми дава зор, светка, иска аз да се върна... както и да е, върнах се, щото иначе трябваше да му счупя главата с бухалката и да си загубя времето... никаква толерантност. Случва ми се вече за пети път :( Няма оправия, комплексарите стават все повече и повече и по-нагли от всякога. Защо всички са толкова лоши? Какво ще му струва на него да се върне, при положение, че аз трябва да мина тройно повече път...
Та така стават и катастрофите - никой не мърда в страни, щото да се покаже къв мъж е и бам... челен удар. (това върви заедно с превишената скорост и несъобразяването с пътната обстановка). :(

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 30 сеп 2006 17:04

Преди около месец един колега размаза Лагуната на друг в една "Европа". Случая е сходен. Тръгнал да изпреварва камиона карал с около 90 нот когато го наближил и камиона решил да завива на ляво в някаква пряка, и колегата влезал под него.
За Мене тази Лагуна за нищо не става. Отпред цялата е почупена.
Колегата е без никакви травми, благодарение на AIRBAG-а.
По принцип го знам що за водач е и наистина му вярвам че не лъже за скоростта.
Според мен трябва просто много да се внимава, и да се спазват правилата на пътя!!!Най вече скоростта!

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 30 сеп 2006 17:35

[quote="VW_FEN"]... като седнем в колата трима дупета, и веднага започват - айде де, настъпи, настъпи, ти не можеш да караш бе, къв шофьор си...

Тука колегата е много прав по някога хорат които са със теб в колата ти влиаят много лошо и трябва въобще да не ги слушаш.Това с катастрофите си е нещо като воина , кадето и да погледнете за няква статистика за катастрофите ще видите че даваме толкова жертви колкото сигорно не се дават по време на воина ,въпросат е сериозен и всички ние трябва да се замислим над това нещо :hmmmm :37:

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Съб 30 сеп 2006 21:53

При мен е точно обратното - когато съм сам карам доста по-бързо, отколкото като се вози още някой - може би се чуствам отговорен и за него а така отговарям само за себе си. И като се сетя преди 7-8 години как неразумно и лудо съм карал - явно колкото повече караш , толкова повече катастрофи и опасности виждаш и започваш да караш все по-умерено и разумно.

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Съб 30 сеп 2006 23:06

Тази катастрофа е от вчера (четвъртък) няколко км преди Граф Игнатиево, някъде около комплекса Сарай. Минах оттам може би 20-ина минути след нея...страшничко е! Леко влажен асфалт + несъобразена скорост + натоварено движение + .... жалко.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 01 окт 2006 1:06

за ситуацията с пътниците които подкукуросват и при мен се отказаха много хора да се качват щото държа на колани и на задните седалки.освен ако не са някви преходи градски от по 2-3 километра де.но кача ли се на Цалигладско България или извън града задължително колани.случвало ми се е пътуваме за Банско с 3-ма приятели и ми се хилеха и отказваха да си сложат колани дори и тоя до мене.и аз отбих спрях и казах че няма да продължа докато не го направят.....и да видиш как ги сложиха. 8) много е страшно с тия катастрофи, МНОГО.и няма значение голфаджия бензинджия тойотаджия или с москвич....тва са комплексари търсещи под вола теле.нашия се пазел от фау ве като видел.ми нека се пази....аз бих казал аман от предрасъдъци.хора много марки бол.няма ли да престанат тия хора да съдят по марката и да квалифицират хората.това може да се случи на всеки!!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 01 окт 2006 10:36

inter написа:При мен е точно обратното - когато съм сам карам доста по-бързо, отколкото като се вози още някой - може би се чуствам отговорен и за него а така отговарям само за себе си. И като се сетя преди 7-8 години как неразумно и лудо съм карал - явно колкото повече караш , толкова повече катастрофи и опасности виждаш и започваш да караш все по-умерено и разумно.

в допълнение ще кажа че просто осъзнаваме че тия коли са да ни возят а не да се състезаваме с тях.........

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 01 окт 2006 10:46

dobrinb написа:Абе хората трябва да се замислят доста като шофират. Вчера вечерта пътувах за Русе, и точно преди града на около 5 км. имаше зверска катастрофа. Гледката беше същата, само дето участници бяха една Астричка комби и един не много голям камион. Познайте кой беше пострадал повече :?

Колега, и аз минавах от там точно когато почистваха пътя, малко следкато беше станала катаствофата, грозна гледка....

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Нед 01 окт 2006 20:10

А точно ден преди тази катастрофа на същия път, но малко след Граф игнатиево беше станала тежка катострофа около 21 часа. Видях и двете катастрофи просто нямам думи.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”