неплатен акт?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

неплатен акт?

Мнениеот timon_tg » Пет 06 окт 2006 19:22

Колеги искам да попитам само какво става ако не се плати акт?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: неплатен акт?

Мнениеот vasstop » Пет 06 окт 2006 19:26

timon_tg написа:Колеги искам да попитам само какво става ако не се плати акт?

Акт се плаща в обшината по местоживеене в данъчна служба.
Ако не го платиш, би трябвало да ти се начисляват лихви или да му изтече давността (така и не разбрах 2 или 3 години е тази давност, Пичага?).
За един мой акт от 2004г. жената в данъчното ми каза, че може да се плаща и на вноски, като след първата вноска вече не текат лихви, сеш'се ;)
Аз обаче моя така и не съм го плащал - справка от днес в данъчното показва, че нямам задължения към държавата :)

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 06 окт 2006 19:27

Имам да плащам 3 акта, два от които са от преди 2-3 години. Така и не съм ги платил пък и няма никакво намерение да го правя. Държавата и без това ни цеди предостатъчно.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 06 окт 2006 19:42

Малко ме е срам да го кажа, но аз не съм плащал акт откакто съм станал шофьор :oops: В стара кола в жабката имах огромно тесте фишове, а последния който ми написаха, попитах полицая къде да го платя и пича отговори "Незнам, преди беше в данъчното, а сега се плаща по банков път, трябва да провериш в КАТ." ...

Преди 2 години ми написаха един по-скъп акт и ме беше загризала съвестта (не спрях на стоп палка) и реших да го платя ... Изпратих колежката със сто лева до данъчното и номера на акта + ЕГН-то ми. Там служителката чукнала една справка на мое име и излези актове и фишове за скромната сума 1200 лева. Девойката отказала да вземе стоте лева с обяснението, че трябва да платя цялата сума наведнъж. Така и не успях да го платя. Радостното е, че по-стари от 4 години актове/фишове се плащат по желание. Това пък обяснили на друг мой приятел, като и той имаше общо около 1000 лева задължение, като в крайна сметка плати около 200, останалото беше с изтекла давност.

По мои сметки огромната част от глобите ми са с изтекла давност, защото особенно през последните две години почти нямам нарушения с изключение на един акт за колани (от тогава винаги ползвам, а преди това само извън града ползвах).

Друг мой приятел получи честитка от Агнецията по държавни вземания да заплати доброволно сумата от 12.55 лева, които дължи по акт от преди 2 години. 10 лева беше акта и 2.55 лихви за двете години. Явно са започнали да издирват неплатилите и да ги приканват да го направят, но незнам по какъв принцип е.

Аз съм на режим изчакване и докато не ме потърсят официално да си търсят парите нямам намерение да ги плащам :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 06 окт 2006 19:51

Давноста на акта е 2 години + 2 месеца, от датата на нак. постановление.

Плащаше се в обшината..
Вече има НАП и не може да се плати там има сметки.. отиди в www.nap.bg там ще видиш кое какво.

Неплащането на актове върви.. не знам за колко дълго време..

А настава време да ги платиш, в момента в който ти пристигне писмо от агенцията по приходите...;) тез не се шегуват.. направо запорират...

:lock:
следващият път първо търсачката.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”