Въпрос за халогени(фарове за мъгла)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Въпрос за халогени(фарове за мъгла)

Мнениеот eminem94 » Пет 04 май 2012 21:01

Здравейте.Преди няколко дни ми написаха фиш ,че карам с халогени през светлата част на деня .Въпроса ми е имали някаква опция закона да бъде заобиколен (примерно,ако измисля нещо да сложа крушка с 2 светлини и като ме спрат ,да им покажа,че дефакто това са ми светлините за през деня,дали пак ще бъда назад с Х сума? ) .Някой колега ако е правил такива шашки,нека сподели как се връзват,нещо жиците тва онова ,че иначе трябва да работя,за да си плащам фишовете към КАТ ...

пп.Халогените в момента бият доло,както и трябва (много са ми полезни,защото по-хубавите ни пътища като карам по-бавно по закътаните уличките , дупките се виждат много по-добре )

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за халогени(фарове за мъгла)

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 04 май 2012 21:08

Халогените се ползват при мъгла а не за да виждаш дупките и да вадиш очите на тези отсреща През светлата част на деня се кара на къси светлини :!:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 май 2012 21:28

Много хубаво са направи, че са ти писали акт. Иначе няма да ти проумее главата на теб и такива като теб, че не е нужно всички да разберат, че колите ви имат фарове за мъгла (неправилно наричани халогени) maikomila Тези фарове се ползват по предназначение, а не за гъзария. Всъщност вече си наясно де, като си платиш акта/фиша.

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пет 04 май 2012 22:04

80-90% от автомобилите са с неправилно регулирани фарове които заслепяват в пъти повече.Това е направено да свети пред колата,на до 3 метра макс ... И по пътя на логиката ... Защо не глобяват тогава тия дето карат само и единствено на халогени ? Всяка трета кола се движи с халогени . Преди малко се разминах с едно ауди Б4 (халогените са му доста на високо,не ме заслепиха),но колата зад него направо ми разказа играта,а беше на къси ...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 май 2012 22:06

Ако можеха да глобят всеки за всяко нарушение, което се извършва, нямаше да сме на тоя хал. Ама това е друга тема. Чисто и просто всеки разчита да не глобят точно него, щото има още много такива.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 05 май 2012 7:47

eminem94 написа:80-90% от автомобилите са с неправилно регулирани фарове които заслепяват в пъти повече.Това е направено да свети пред колата,на до 3 метра макс

Значи според тебе, от десет коли, една или две са с нормално регулирани фарове, всичко други заслепяват, хаха :lol: Не съм забелязал такова нещо по улиците, даже по-скоро 80-90% са с нормални фарове, а останалите не са.
И това, че ти виждаш светлината от фара за мъгла да свършва на асфалта на 3м пред колата е защото са монтирани ниско и рефлектора им мята само до там, Това не означава, че няма лъчи които директно бият напред във въздуха, в очите на другите шофьори.
Добре са те глобили, аман от гъзета.

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Съб 05 май 2012 13:55

А можели да обесните ,защо го разбирате като гъзария ???

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 май 2012 13:58

Защото например в ясен и светъл слънчев ден виждам някой, който е пуснал габарити + фарове за мъгла или къси + фарове за мъгла. Ха кажи ми ти сега посред бял ден лятото каква е идеята да си пускаш фаровете за мъгла? Аз си го обяснявам само и единствено с гъзария, за друго не се сещам :wink:

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Съб 05 май 2012 14:27

eminem94 написа:А можели да обесните ,защо го разбирате като гъзария ???

Защото фаровете за мъгла светят на 3-4 метра пред теб. Какъв е смисъла да караш вечер на къси, които осветяват на около 30 метра и в същото време да пуснеш фаровете за мъгла, които светят на 3-4 метра? Чиста гъзария си е това според мен. :)

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Съб 05 май 2012 17:02

тея малките фарове е написано много точно за какво се използват-при мъгла,снеговалеж или дъжд,всичко друго си е гъзария

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”