кражба на акумулатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: кражба на акумулатор

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 30 яну 2012 14:04

Е на минус 10 градуса по бански ли да се мота човека Само защото е циганин и е с качулка решаваш че крадец :screwy

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пон 30 яну 2012 14:20

KirilGeorgiev написа:Е на минус 10 градуса по бански ли да се мота човека Само защото е циганин и е с качулка решаваш че крадец :screwy

Колега живея до бившо военно поделение и всеки ден наблюдавам как се краде желязо. Толкова са огладнели че и през дена си действат съвсем спокойно въпреки че поделението има охрана. Наскоро на един комшия му задигнаха акумулатора от Лада-та. Дребната престъпност доста се е увеличила по мои наблюдения така че трябва да бъдем предпазливи.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 02 фев 2012 10:18

Ето как съм направил ключалката и жилото:

Изображение

Под ключалката съм заварил ламарина, да закрие отвора, през който може да се бръкне. Жилото минава отгоре на пояса, малкият отвор под него също е затворен с ламарина.

Изображение

San4oPansa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот San4oPansa » Нед 13 май 2012 21:59

Вчера са откраднали на Пасата акумулатора :( беше на 6 месеца.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 19 май 2012 14:21

А снощи и моя...барабар с радиото....
И още нещо...след блитц-проучване разбрах,че кражбата на акумулатори е станала много актуална в момента..и то именно сега през лятото защото сега е подходящо за варианта"Крадеш старият и после чисто новият...."..бъдете нащрек колеги!Ако можете разбира се...а иначе родната полиция ни пази!!!!...и арестува наред!!!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 20 май 2012 11:20

Баща ми реши проблема кардинално - заварил е скоба върху акумулатора. Ще я отреже, като му дойде времето за смяна.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Нед 20 май 2012 17:25

muns61 написа:Баща ми реши проблема кардинално - заварил е скоба върху акумулатора. Ще я отреже, като му дойде времето за смяна.

То хубаво това с заварката, но да не се уцели някои изрод и да изпокърти и да направи куп бели . Имах една вектра и счупиха стъклото на задна врата , за едно барче между седалките. Бях го хванал с 2 винта долу за купето а те от злоба и простотия бяха изкъртили дъното и бяха изпочупени пластмасите около ръчната. Та да не отворят повече работа след това. Чиста случайност беше че 3 дни преди това бях извадил акумулатора за другата кола (и капака беше отворен с щанга или лост от вън- луда работа, така и така са влезли поне да бяха ползвали лоста да вдигнат капака ебаси)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”