Удариха ми Б3ката.Колко да очаквам горе-долу
- rahwin
- Автомобил: VW Passat B5 1999г
- Двигател: AJM
Удариха ми Б3ката.Колко да очаквам горе-долу
Днес ме сефтосаха отпред.Щетите на пръв поглед са ляв преден калник,преден капак,ляв фар и мигач,маската между фаровете,бронята и подкалника.Не съм отварял капака защото опира в предното стъкло,но няма течове,не знам единствено окачването как е но мисля че няма проблем освен май някакво скрибуцане,което може и да е от някоя пластмаса опираща в гумата.Виновницата(жена естествено) има гражданска в ХДИ,отидохме,писахме,снимаха и ми казаха да я карам в сервиз да я разглобят отпред и да дойдат в понеделник с вещо лице да я огледат и да кажат там каквото ще казват.Та въпроса ми е колко да очаквам и като дойдат за какво да внимавам да не пропуснат да отбележат.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Удариха ми Б3ката.Колко да очаквам горе-долу
не мога да ти кажа колко да очакваш колега, но знай че със сигурност няма да ти покрие цялата стойност на ремонта. Причината е че обезщетенията по ГО се изчисляват по Наредба № 24 /08.03.2006 и в нея ставките за части и труд са много занижени. Така е да се изнендаш от сумата, като ти я определят 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен не трябва да се отчайваш или да се отказваш, каквото ти дадът пак ще е нещо, само не си казвай че сам ще си правиш колата, защото така мой приятел си отвори беля! Докато не качиш снимка, да се видят щетите никой неможе да ти каже какво и колко! Но изисквай пред тебе да я оценяват, и постоянно ги следи какво казват и какво пишат в протокола, а не "това може и да не се прави" за спукан мигач и радиатор това си е щета! Желая ти късмет и дано ти поправят колата и ти останат пари за бира и да се разсееш малко от ужаса!
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
колега да допълня само - искай копия от описите дето правят. хубаво е да ги имаш 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
И гледай какво пишат че имат навика да "пропускат" части или да занижават щети 

- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
На един познат за една фиеста 90-95 година някъде му дадоха около 800-1000лв. Колата е ударена от преден калник през вратите до задния панел.Може да се кара и няма никакви щети други освен ламарините.Според мене тая кола повече от тази сума която му дадоха не може да бъде продадена,а така хем парите хем и колата му оставиха.Въпрос на късмет е според мене.Това всичко е от гражданската на виновния и колата няма каско.
- rahwin
- Автомобил: VW Passat B5 1999г
- Двигател: AJM
Дойдоха,описаха всичко и почти всичко е писано за смяна или 3 степен,макар че пострадали са само ламарините на практика.Кофтито е че в сервиза са ми пукнали предния джам като са сваляли капака,но след кратък спор с майстора си признаха и ще си поемат щетата.Вече съм поръчал почти всичко освен стъклото,колата се сглобява и се пуска за продан,явно ми е каръшка,а и жена ми се уплаши и не иска да се качва в нея,така че не я искам и ще я продавам на символична цена около 700лв подкарана и в движение,ще има обява като я сглобя.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”