Купето е резервна част?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Купето е резервна част?

Мнениеот volkspassat » Сря 27 юни 2012 19:32

Здравейте колеги! Приятел ми каза че купето можело да се ползва, като резервна част и моля да ми обесните дали е така и ако е така как се процедира с смяната на купетата. Зимата катастрофирах с автомобила си и поправката щеше да ми струва доста затова си купих същата кола като всичко отговарч на блъснатата: цвят, двигател, екстри и т.н. НО я карам с номерата и документите на другата :hmmmm което не ме устройва. Не е регистрирана а не ми се хвърлят пари на вятъра за регистрация прегледи, бракуване на другата, плащане на данъци... А за сегашната имам германски договор за покупкопродажба. Ще съм благодарен,ако някои може да ми разясни как да процедирам. :ahoy

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Re: Купето е резервна част?

Мнениеот smurf » Пет 29 юни 2012 21:03

колега, за да ти е всичко 6-ти номер, се процедира по следния начин: бракуваш двете коли, след което си сглобяваш каквото искаш от тях ( от две коли - една ), минаваш технотест и после регистрираш наново...това е идеалния вариант при който няма да имаш проблеми за години напред, ако смяташ да я караш тази кола, в противен случай ти си намерил временно решение....

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Съб 30 юни 2012 19:54

С легалния начин съм на ясно. Но е много скъпо, ще ми излезе вероятно над 500лв като платя и данъка на колата за 2 години. Ще трябва да питам някои майстор да ми смени номерата на рамата.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 30 юни 2012 20:48

Аз не бих писал подобни приключения в такъв голям форум.
Тук четат всякакви.Утре да не те потърсят куките на вратата. :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 01 юли 2012 11:14

Доколкото разбрах,пропуснал си законовия срок за регистрация на новозакупената и сега я караш със номерата на старата,използвайки еднаквост на модел и цвят.
Провери колко биха те "газили"(така казват в македонско при глоба)-за ненавременна регистрация,за неплатена(вероятно) еко-такса...и си регистрирай колата.На старата върни талон и номера и си я ползвай както намериш за добре-кеф за резервни,кеф за боклука.
Иначе някъде ще те "събуят" здраво,да речем едно просто ПТП...,ще се наднича по документи..и прочие...Просто си извън закона отвсякъде.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 юли 2012 17:21

volkspassat написа:С легалния начин съм на ясно. Но е много скъпо, ще ми излезе вероятно над 500лв като платя и данъка на колата за 2 години. Ще трябва да питам някои майстор да ми смени номерата на рамата.

Ама ти сериозно ли? :shock За такива майстори е написан съответният текст в Наказателния Кодекс:
Чл. 345а. (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
Искрено се съмнявам такава процедура да ти излезе по- евтина от легалния начин...

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Вто 10 юли 2012 17:55

Съгласен съм че съм в нарушение, ама виновен ли съм, че заплатите ни са на такова ниво. За къде по напред, че и закони цитирате :D Споко. И да го разбирам, че купето не е резервна част...?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 11 юли 2012 10:00

volkspassat написа:ама виновен ли съм, че заплатите ни са на такова ниво.

И аз едно време работех за 200лв на месец, но тогава се возих с градския... Не ви разбирам, имаш пари да дадеш на германеца за колата пък нямаш пари за да си я регистрираш :gruebel :gruebel :gruebel :dontknow:

Потребителски аватар
volkspassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volkspassat » Сря 11 юли 2012 18:32

''Не ви разбирам, имаш пари да дадеш на германеца за колата пък нямаш пари за да си я регистрираш''

Правилно не си разбрал ... да дам толкова пари за регистрация, данъци и те така... случайно е лято и пари се харчат по жени и разходки напред назад! И колата е японка :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 12 юли 2012 8:51

volkspassat написа:И колата е японка :beer

Ама си я платил на Германец

volkspassat написа:А за сегашната имам германски договор за покупко-продажба.

Има си законови разпоредби, които си длъжен да спазваш. Ако те хванат с тая кола, която е с номера от друга кола директно ти слагат гривните и влизаш на топло до изясняване на обстоятелствата.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 12 юли 2012 10:06

radi_nrj написа:
volkspassat написа:И колата е японка :beer

Ама си я платил на Германец

volkspassat написа:А за сегашната имам германски договор за покупко-продажба.

Има си законови разпоредби, които си длъжен да спазваш. Ако те хванат с тая кола, която е с номера от друга кола директно ти слагат гривните и влизаш на топло до изясняване на обстоятелствата.

А там не ти трябват пари и няма жени, а потни мъже и мъжка любоф :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 21 юли 2012 11:41

icoico написа:
volkspassat написа:С легалния начин съм на ясно. Но е много скъпо, ще ми излезе вероятно над 500лв като платя и данъка на колата за 2 години. Ще трябва да питам някои майстор да ми смени номерата на рамата.

Ама ти сериозно ли? :shock За такива майстори е написан съответният текст в Наказателния Кодекс:
Чл. 345а. (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
Искрено се съмнявам такава процедура да ти излезе по- евтина от легалния начин...

Ха ха, ония от герб с подкупите може да му дадат до 6 години затвор, тука говорим за 10 че и глоба.
Ако беше Испания двигателите са резервна част без регистрация, но мисля че купето навсякъде си е автомобила.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”