Мнение за сегменти Kolbenschmidt

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнение за сегменти Kolbenschmidt

Мнениеот VeilSide » Чет 19 юли 2012 18:50

Колеги, дайте мнение за сегментите на Kolbenschmidt, че нещо нямаше Mahle. Как са в сравнение с останалите и имали ли сте проблеми с тях.

Потребителски аватар
Y.J
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за сегменти Kolbenschmidt

Мнениеот Y.J » Чет 19 юли 2012 20:21

Работел съм 2 години в Ауто+ и продавахме сигменти точно на тази марка , никога не сме имали рекламация или оплаквания от тях :да:

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Чет 19 юли 2012 20:56

Стига да са истински.
Че сега модата в буталата да представят китайски и тайвански подобия на бутала за турски.Чуеш ли "турско мале" ,бягай през девет планини от това място.
А иначе KS основно се правят в Полша.За тяхния вътрешен пазар се продават като Prima. И са на половин цена .
В София съм ги виждал по магазините.
За да не правя реклама ,мога да ти кажа къде на лично.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 19 юли 2012 22:52

Не съм доволен от съвременните им сегменти, износват се прекалено бързо, най-вече - маслените, говоря за масленият който е от 3 части, много е стегнат и се износва прекалено бързо, старите от 2 части (с пружинката) бяха много, много по-добре. Опита ми е от двигателите с въздушно охлаждане... В последните години, залагам на Мале и едни Щатски, но ги внасям, от тука не смея да купувам нищо... :)

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 20 юли 2012 8:36

Маслените сегменти от три части са по-добри за нови двигатели-много по динамични са като детайл и по добре стържат масления слой.По устойчиви са на висока работна температура.Но за износени двигатели е по добре цял маслен пръстен с или без пружинка отвътре.За разлика от съставните пръстени- целия има много по голям ход и позволява работа при по износен отвор на цилиндъра.
За съжаление двигателите които идват тук вече са на по 200- 400 хиляди километра и понякога сегментите спасяват само временно.
За да работи правилно сегмента е много важна хлабината между сегмента и буталото.При такава хлабина по-голяма от 0.12-0.15 не се препоръчва смяна само на сегменти а се сменят комплект бутала и сегменти.Също е важно да се съблюдава и ключа на сегмента в цилиндъра.За различните двигатели е от 0.2 да 0.5 мм.Той обезпечава топлинното разширение на пръстена.Ако го няма в един момент се събират краищата и пръстенът почва да се разширява по окръжността -повишавайки натиска върху стената на цилиндъра.В резултат-сегментът и цилиндъра се износват в пъти по бързо.

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Пет 20 юли 2012 22:52

BuGmaN написа:Не съм доволен от съвременните им сегменти, износват се прекалено бързо, най-вече - маслените, говоря за масленият който е от 3 части, много е стегнат и се износва прекалено бързо, старите от 2 части (с пружинката) бяха много, много по-добре. Опита ми е от двигателите с въздушно охлаждане... В последните години, залагам на Мале и едни Щатски, но ги внасям, от тука не смея да купувам нищо... :)

Мите поне лично идвам в базата с "маслоядната" Вектра :twisted: и този мой харч на масло който е за невярващите близо 1л/100км :evil: .Това след пълен цялостен ремонт на цилиндровата глава във специализиран сервиз за около 400лв :evil: .А точно тези "динамичните" и самонагаждащи се сегменти в три части са виновника за всичко.Незнам как си обяснявате факта,но всички знаете,че налягането в цилиндъра "разпъва" сегмента и той стърже масления слой.Тези клечки за зъби,които продават в магазините,а именно масления сегмент в три части,как ще се справи с "разпънката",като самия той няма контактна площ за да го разпънат газовете.В резултат запича в каналите на буталото и разхода на масло е налице :evil: .Едно време маслени сегменти в три части имаха ЗАЗ и ГАЗ53.И двата трофея горяха масло с литри.Моя проблем със прословутия ХЕЛ мотор на Опел горящ масло е в тези недомислени сегменти ииии...в буталата.Но буталата се лекували с една 2мм бургийка :twisted: В цял Бургас попитах фирмите,които доставят авточасти за ЦЯЛ маслен сегмент,но имало само една фирма която ги изработвала.Нито Гьотце(Евро07),нито Колбеншмит(Ауто Плус,ЕлитКар,Косер),нито ИенМакс,нито НПР(АутоХит,нито Мале(ДаскаловКар,които гаранция на 100% вкарват оригинални части от Германия съответно на по-висока цена,в опаковките им не беше цял маслен сегмент :evil: А какво унижение съм изтърпял от продавачите да се моля да ми отворят да видя масления сегмент случайно дали е цял.Само едно много малко магазинче собственост на един евреин ми каза цена от Турция за "мойте" сегменти за Опела Гьотце с маслен сегмент в три части за 47 евро.Същите Гьотце със цял маслен сегмент обаче били 149 евро :shock .Същевременно ми обади и цена за компект бутала 4бр на Мале със сегменти за 152 евро.И тука вече е голямата дилема за мен,защото не си заслужава 300лв за едни сегменти,като за 304лв мога да имам 4 нови бутала със сегменти пък бил той и във скапаните три части :evil: .А пък вече за около 500лв се намира и оборудван мотор "Екоспек".Все пак след много търсене и разпитване намерих единствения магазин и единствената фирма за бутала и сегменти,която произвежда цял маслен сегмент за Опел 1.6 16в,за цена 93лв компекта.В Еврото примерно за Гьотцето в три части ми искаха 32.60лв на цилиндър за сегментите :evil:

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 21 юли 2012 3:29

Колкото е по тънък един сегмент ,толкова по добре уплътнява. Но малко по трудно се охлажда и затова иска по качествено масло.
По горе писах за Prima.Техните сегменти са с цял маслен пръстен н-2.5 на ф79 ,но на твоя двигател проблемът са буталата на Федерал могул/Нюрал/
Конструктивно нямат дупки за стичане на сгрибваното масло от масления пръстен и то като стане много в един момент минава покрай сегмента.
Добрия майстор го знае това и му прави дупки и проблемът се забравя.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Съб 21 юли 2012 10:52

Не очаквах, че темата ще стане толкова интересна. Що се отнася до дизайна на маслообиращите сегменти в сайта на Federal Mogul открих една интересна статия, в ковто пише че сегментите от 3 части се използват при бензиновите мотори, докато тези от две (с пружина) при дизеловите

http://www.federalmogul.com/korihandboo ... ion_57.htm

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 21 юли 2012 15:14

1637 написа:
BuGmaN написа:Не съм доволен от съвременните им сегменти, износват се прекалено бързо, най-вече - маслените, говоря за масленият който е от 3 части, много е стегнат и се износва прекалено бързо, старите от 2 части (с пружинката) бяха много, много по-добре. Опита ми е от двигателите с въздушно охлаждане... В последните години, залагам на Мале и едни Щатски, но ги внасям, от тука не смея да купувам нищо... :)

Мите поне лично идвам в базата с "маслоядната" Вектра :twisted: и този мой харч на масло който е за невярващите близо 1л/100км :evil: .Това след пълен цялостен ремонт на цилиндровата глава във специализиран сервиз за около 400лв :evil: .А точно тези "динамичните" и самонагаждащи се сегменти в три части са виновника за всичко.Незнам как си обяснявате факта,но всички знаете,че налягането в цилиндъра "разпъва" сегмента и той стърже масления слой.Тези клечки за зъби,които продават в магазините,а именно масления сегмент в три части,как ще се справи с "разпънката",като самия той няма контактна площ за да го разпънат газовете.В резултат запича в каналите на буталото и разхода на масло е налице :evil: .Едно време маслени сегменти в три части имаха ЗАЗ и ГАЗ53.И двата трофея горяха масло с литри.Моя проблем със прословутия ХЕЛ мотор на Опел горящ масло е в тези недомислени сегменти ииии...в буталата.Но буталата се лекували с една 2мм бургийка :twisted: В цял Бургас попитах фирмите,които доставят авточасти за ЦЯЛ маслен сегмент,но имало само една фирма която ги изработвала.Нито Гьотце(Евро07),нито Колбеншмит(Ауто Плус,ЕлитКар,Косер),нито ИенМакс,нито НПР(АутоХит,нито Мале(ДаскаловКар,които гаранция на 100% вкарват оригинални части от Германия съответно на по-висока цена,в опаковките им не беше цял маслен сегмент :evil: А какво унижение съм изтърпял от продавачите да се моля да ми отворят да видя масления сегмент случайно дали е цял.Само едно много малко магазинче собственост на един евреин ми каза цена от Турция за "мойте" сегменти за Опела Гьотце с маслен сегмент в три части за 47 евро.Същите Гьотце със цял маслен сегмент обаче били 149 евро :shock .Същевременно ми обади и цена за компект бутала 4бр на Мале със сегменти за 152 евро.И тука вече е голямата дилема за мен,защото не си заслужава 300лв за едни сегменти,като за 304лв мога да имам 4 нови бутала със сегменти пък бил той и във скапаните три части :evil: .А пък вече за около 500лв се намира и оборудван мотор "Екоспек".Все пак след много търсене и разпитване намерих единствения магазин и единствената фирма за бутала и сегменти,която произвежда цял маслен сегмент за Опел 1.6 16в,за цена 93лв компекта.В Еврото примерно за Гьотцето в три части ми искаха 32.60лв на цилиндър за сегментите :evil:

Проблемът с маслените сегменти на този мотор се решава, като се разстържат каналите за втори и трети сегмент и се сложат сегменти за друг мотор, с цели маслени.

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Нед 22 юли 2012 0:14

muns61 написа:Проблемът с маслените сегменти на този мотор се решава, като се разстържат каналите за втори и трети сегмент и се сложат сегменти за друг мотор, с цели маслени.

Втори компресионен канал за буталото за какво да ми стърже стругаря?? А и третия канал на масления сегмент като се разтърже после от какъв мотор да търся сегменти? Уточни се моля.Масления ми сегмент е с височина 3мм и съм мислил да слагам цял маслен сегмент от Лада 1600,който обаче е висок 4мм т.е канала на буталото трябва да се вземе с около 0,5мм от двете страни.Ако имаш други идеи сподели моля.От Фолксваген ТДИ мотор на 79.5мм незнам дали ще станат :?

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 22 юли 2012 5:09

не си разстъргвай канала ,до това се стига само в краен случай.Има си сегменти ,при това доста по качествени от това гьотце ,дето се продава в България.
79.0 има доста пръстени на 4 мм.Най евтин ще ти е от Лада ,но неговата височина е 3.95 мм

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”