Изтекъл ГТП по време на ремонт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Изтекъл ГТП по време на ремонт

Мнениеот predat0r » Пон 30 юли 2012 13:37

Няма да стане ако отидеш без колата.... Задължително
-Автомобил
-Голям талон
-Малък талон
-Валидна застраховка
-Лична карта
-Платен (данък) (ако колата се води на инвалид решението от Телк)

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Пон 30 юли 2012 17:30

Колега днеска и аз минах преглед като срока за минаване е изтекъл от доста време. Нито има глоба ако е изтекъл, нито нищо. Носиш всички там необходими документи, проверяват ти светлините, замерват там някакви температури по двигателя и обороти /неискам да питам какво правят, че колкото по-малко знам толкова по-добре :Mr Green Fun / Прави са на луд, че докато си в техни ръце нищо не се знае mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 30 юли 2012 17:38

Е,няма такава глупост...Данъка обвързан с ГТП :screwy

meto27
Автомобил: Golf4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот meto27 » Пон 30 юли 2012 17:48

Преди време търсиха и платен данък но поне от 2 години не са ми търсили лично поне на мене

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 31 юли 2012 20:39

Минах преглед на две коли за период около 2 месеца. И двете в различни пунктове , накратко автомобил 1 е служебна кола , сравнително нова и изрядна отвсякъде. Автомобил 2 е гоУф 3 , почти мой набор и почти изряден.

Автомобил 1.
-не успя да мине на газове , от пункта казаха , че правят компримис , но само тоя път.
-задно дясно колело не спирало както трябва , но и тук правят лееееЕеек компромис.
-имало Лееек луфт в кормилната щанга , но и тук компромис.
Платих и всичко е О.К.

Автомобил 2.
-Газове...не е ясно дали ги мина , на въпрос от моя страна ми се отговори "всичко е О.К. с колата"
-Спирачки ..... спира задоволително /Ваското не е съгласен тук май май/ , но човека от ГТП-то каза ,че за такава кола са перфектни .
-светлини .... имам ксенон с лупи , регулиран , не пречи и на мухите , човека мери , каза , че всичко е О.К. по тях.
-ударена врата /леко/ каза , че трябва да си я оправя :)

И на двете коли ми искаха платен данък , голям талон , гражданска , шофьорска книжка , паспорт на газовата :)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 02 авг 2012 13:38

На мене преди време фиш за 30лв ми писаха за изтекъл преглед с 1-2 седмици май...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 02 авг 2012 15:01

brum написа: Притесненията ми са свързани с това, че били почнали да снимат всичко на камери и прегледа бил доста обстоен. Ако беше както преди ще им бутна 10лв, ще им обясня положението и ще си карам, ама сега с тоя неразработен мотор и тия камери ...

Ми този преглед трябва да бъде много обстоен и който не е изряден да не си кара колата! За мен все още не е достатъчно обстоен,една камара таралясници минаха прегледа преди мен,поне половината трябваше да ги спрат!
Ако са ти изгорелите газове само проблема няма да имаш проблеми.Аз минах служебна кола с 6 месеца закъснение от датата на изтичане на ГТП и нищо не казаха.
С бутането на 10лв за затваряне на очите не знам как ще се справим :banghead:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 03 авг 2012 0:35

Тишо е прав,трябва да се стегне режима на прегледа,ай да не-ама поне по сериозност да се върнеме 70-те,80-те години(повечето не знаят,но какво "треперене" на ГТП е имало за коли под 10г... scare ).Ама аз бих допълнил-да се въведе "преглед" и на водачите!!!Комай те са по-големият проблем!Защото основното "контролно" устройство е най-важно!Сефте карам "бракми",но си знам и не се отпускам за миг,не е имало никога проблем-когато съм предвидил едно-друго.Ама и не е било нужно да ми казват на тех.преглед какво не ми работи!Или ако има такова-длъжен съм да го знам!Трепят се с перфектни в техническо отношение коли..в повече от 50% случаи.
Едно време,запомнил съм, имаше "вайкане" за застаряващият авто-парк на страната,коли на 10 години....хе-хе,какво доживяхме...моята съм я купил на 16 години,имам и 24 годишна...и 20 годишна..все цепеняци..

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пет 03 авг 2012 8:07

Питах в пункта където ходя редовно на преглед за сроковете. Отговориха ми, че за тях няма значение. Ако те хванат катаджиите има глоба с фиш. Големия проблем възниква, ако не дай боже стане ПТП в периода на изтекъл годишен преглед.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 03 авг 2012 8:14

Е, тогава гражданската не важи :) .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”