качествен бензин

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: качествен бензин

Мнениеот pe6kata » Пет 17 авг 2012 21:52

С 95 на малко по високо налягане топя бутала.
И кофти високооктанов пск има детонации и се налага да връщам буста или да слагам химия.
Отделно че колата умира с кофти бензин.

Като пиша, чеимс фрапираща разлика в качеството на различните марки, не си чеша пръстите. С колата от гаража си това обаче е почти невъзможно да го усетиш

Включването ти ми напомня за вица... Какво си приказвали в мъжката баня батките с големите пишки..надявам се го знаеш

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 17 авг 2012 23:33

Всеки си зарежда най-вероятно от най-близката рафинерия. Няма сметка в Русе Лукоила да зарежда от Бургас или Екото им от Гърция, нито Сливенския Ромпетрол от Румъния или пък Еко-то ни от Гърция, или варненските Еко(например).

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 29 авг 2012 11:47

Само да вметна една прясна историйка която ми разказа познат полицай, във връзка с проверка на две бензиностанции едната от които е Лукойл.Та проверката е била за неточни показания на колонките и реално налетите литри бензин, това както и да е !
Става въпрос за бензиностанция ЕКО край Севлиево на пътя София - Варна, миналата седмица имаше кръг по-мотокрос за младежи до 125 кубика на писта Горна Росица.Един от екипажите отива на въпросната бензиностанция да си купи бензин за моторите като съответно купуват най качествения 100 октанов бензин.
Наливат бензина в туба и започват да пълнят друга като през това време вземат проба от първата туба за проверка на октановото число.
Уреда с който вземат пробата отчита 90 октана като бензина който наливат пак повтарям е 100 октановия на ЕКО :shock
Хората са се прибрали на пистата и от там са си купили бензин от друг екипаж а с този най вероятно са си измили веригите на моторите mhihi
Колко е вярна тази информация незнам, и дали това е само на въпросната бензиностанция край Севлиево или на всички останали също незнам.Градът е малък и "добрите" вести идват бързо, като се има и наредвид качеството на горивата в БГ като цяло и всички мизерии които се правят по-родните бензиностанции съм склонен да повярвам и че това е напълно възможно.
Така че качествен бензин и БГ бензиностанции за мен са леко несъвместими понятия, инъче аз зареждам от Петрол 96 Екстра форс, ама дали е 96 или 69 това вече само един Господ знае ... scare
A за въпросната проверка на двете бензиностанции, и на двете само първата колонка е била с верни показания на това колко литра пише на колонката и колко реално излизат от пистолета.На другите две колонки е имало разминаване в показанията на колонката и реално налетите литри, като резултата е бил в полза на колонката за сметка на зареждащия гориво, нищо необичайно mhihi
Другото което ми направи впечатление на бензиностанци Петрол и така да се каже ми стопли душата е следното, спирам да зареждам и хващам пистолета като неволно леко натискам спусъка, нито излиза бензин, нито се чува колонката да започва да работи, нищо!
За сметка на това на дисплея веднага цъфнаха 15 стотинки, идва момичето което беше на смяна като аз още държа пистолета без да съм го пъхнал в резервоара и с усмивка и казвам че са ги настроили да отчитат с едно докосване, тъч скриин брато, тя ме гледа тъпо и нищо не казва!
Tа интересно ми е като пъхнеш пистолета в резервоара колко стотинки да не кажа и левче ти нацъква колконката преди реално да протече бензин от пистолета :D :roll:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Сря 29 авг 2012 17:21

всичко е до всяка бензиностанция и какво прави шефа там. както с почти всяко нещо в нашътъ стрънъ :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”