Данък - Катализатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Данък - Катализатор

Мнениеот Vladimirov26 » Вто 04 сеп 2012 18:32

Как да докажа , че имам катализатор и ще ми го зачетат ли при положение , че вече съм регистрирал колата ?

Потребителски аватар
radko86
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL ARL

Re: Данък - Катализатор

Мнениеот radko86 » Вто 04 сеп 2012 18:43

Трябва да им представиш документ с преминат преглед,който не може да бъде от къде да е...аз им представих от сба и не ми го признаха!Виждам,че си от софия,за там такъв оторизиран сервиз съм чувал за технотест

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 04 сеп 2012 18:49

Това важи до 101кс :idea:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 04 сеп 2012 19:07

В Благоевградска област, и на мен не ми го признаха в общината! Казаха, че вече не приемат бележки за катализатор, защото това са стари коли и едва ли работели. :screwy Не исках да влизам в спорове с човек, прекарващ 99% от времето си в канцелария, и прежалих 10 лева отгоре на данъка! Няма какво да се занимаваш, направо плащай на някой подкупен канцеларец, да ти пише колата по-малко конски сили и си плащай по-малко! Един мой приятел кара ГОлф 4-ка 1,8Т 150 коня но му я писаха 1.4 mhihi Та такива бодали като нас, кучета ги яли!

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 05 сеп 2012 15:52

Март месец регистрирах моята , в декларацията която попълвах просто писах ,че притежава катализаторно устройство от 1999 г и проблем не съм имал.Платих някъде около 32 лв данък и жената ми каза ,че следващата година ще падне още заради това ,че ще е вече на 14 г.

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Чет 06 сеп 2012 0:09

Като регистрирах Ибизата в общината се опитаха да се заядат, но се "спазарихме", че аз си нося отговорност, ако нямам катализатор. :screwy На баща ми обаче на Пасата му се заядоха стабилно и тая патка от общината го писа без катализатор, защото не го пишело в големия талон. Обяснявахме й, че в талоните пише само, ако колата ЕВРО 4 или ЕВРО 5, ама...какво да обясняваш на канцеларка... Намерихме връзки в Порше и те по рамата провериха, че има катализатор и издадоха документ, с информация за колата къде е произведена и т.н., и че има катализатор. Това предполагам може да стане и с/у заплащане. Та с тая бележка като отидохме и ни гледаха като нас*ани и въпреки това се държаха отново грубо, но в крайна сметка обновиха информацията и сега данъка е с 50% по-малко.

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladimirov26 » Чет 06 сеп 2012 6:31

Оправих се :D
С бележка от сервиэ,минах наполовина,но много эависи и от лелката

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”