Данък - Катализатор
- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
Данък - Катализатор
Как да докажа , че имам катализатор и ще ми го зачетат ли при положение , че вече съм регистрирал колата ?
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Re: Данък - Катализатор
Трябва да им представиш документ с преминат преглед,който не може да бъде от къде да е...аз им представих от сба и не ми го признаха!Виждам,че си от софия,за там такъв оторизиран сервиз съм чувал за технотест
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Това важи до 101кс 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
В Благоевградска област, и на мен не ми го признаха в общината! Казаха, че вече не приемат бележки за катализатор, защото това са стари коли и едва ли работели.
Не исках да влизам в спорове с човек, прекарващ 99% от времето си в канцелария, и прежалих 10 лева отгоре на данъка! Няма какво да се занимаваш, направо плащай на някой подкупен канцеларец, да ти пише колата по-малко конски сили и си плащай по-малко! Един мой приятел кара ГОлф 4-ка 1,8Т 150 коня но му я писаха 1.4
Та такива бодали като нас, кучета ги яли!

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Март месец регистрирах моята , в декларацията която попълвах просто писах ,че притежава катализаторно устройство от 1999 г и проблем не съм имал.Платих някъде около 32 лв данък и жената ми каза ,че следващата година ще падне още заради това ,че ще е вече на 14 г.
- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
Като регистрирах Ибизата в общината се опитаха да се заядат, но се "спазарихме", че аз си нося отговорност, ако нямам катализатор.
На баща ми обаче на Пасата му се заядоха стабилно и тая патка от общината го писа без катализатор, защото не го пишело в големия талон. Обяснявахме й, че в талоните пише само, ако колата ЕВРО 4 или ЕВРО 5, ама...какво да обясняваш на канцеларка... Намерихме връзки в Порше и те по рамата провериха, че има катализатор и издадоха документ, с информация за колата къде е произведена и т.н., и че има катализатор. Това предполагам може да стане и с/у заплащане. Та с тая бележка като отидохме и ни гледаха като нас*ани и въпреки това се държаха отново грубо, но в крайна сметка обновиха информацията и сега данъка е с 50% по-малко.

- Vladimirov26
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих се
С бележка от сервиэ,минах наполовина,но много эависи и от лелката

С бележка от сервиэ,минах наполовина,но много эависи и от лелката
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”